Cum sa obtii sume mari pe chirie pentru apartamentul tau

Cum sa obtii sume mari pe chirie pentru apartamentul tau

0 Shares
0
0
0

Tudorestates.ro te invata in acest articol cum sa inchiriezi propria locuinta pentru a lua o chirie mai mare. Iti recomandam de asemenea sa iei in considerare toate aceste sfaturi pentru ca veniturile tale sa creasca. Nu este suficient sa ai o garsoniera bine amplasata, o casa sau un apartament, trebuie de asemenea sa stii sa te vinzi.

Daca inchiriezi o garsoniera, un aparatament sau alt spatiu de locuit ai de fapt obligatia de a inregistra contractul la organele fiscale teritoriale in termen de maxim 15 zile din momentul in care l-ai inchiriat.

Contractul de inchiriere este valabil si daca este incheiat cu acordul partilor si doar printr-un inscris sub o semnatura privata si atunci cand documentul este autentificat de catre un notar. Toti expertii iti recomanda a doua varianta care prezinta mai multe avantaje:

Daca este autentificat de un notar contractul este de fapt un titlu executoriu pentru plata chiriei la termene si in modurile stabilite in document. Un contract de inchiriere este garantia pentru tine ca persoana care inchiriaza de la tine nu va face nimic rau proprietatii tale si de asemenea nici nu va pleca fara sa aiba intentia de a nu plati dar si pentru chirias care se va asigura ca nu va fi dat afara si ca taxa nu va fi modificata subit, sau ca nu va avea alte costuri suplimentare fata de ce stabilesti initial cu el.

Sunt si proprietari care isi inchiriaza apartamente si apeleaza in general la artificii pentru prezentari cu scopul de a atrage un numar cat mai mare de chiriasi. Din nefericire micile minciuni si omisiunile care vor face telefonul sa sune des nu ajuta deloc la inchirierea tranzactiilor in foarte multe cazuri.

Pentru ca inceputul toamnei este traditional sezonul pentru chirii, discutam cu specialistii pentru a vedea toate greselile pe care proprietarii le fac si ce pot sa faca acestia pentru a avea un pret bun pentru casa lor, dar in acelasi timp si un proces eficient de inchiriere care sa se incheie cu o tranzactie rapida.

Sunt multi proprietari care gresesc atunci cand isi scot casa la inchiriere atunci cand nu este suficient de curata si acest detaliu este foarte important. Inainte de a veni cineva sa iti vada locuinta trebuie sa fie zugravita, geamurile ar trebui sa fie curate, electrocasnicele si obiectele sanitare sa straluceasca si sa se vada parchetul curat nu praftul.

Atentie si la tevile care curg si la instalatia electrica sau la obiectele sanitare defecte. Totul ar trebui sa arate functional si sa fie functional in casa in momentul in care iti vine un client la vizionare.

Conform legii toate locuintele care sunt inchiriate sau vandute ar trebui sa aiba si certificat energetic. Asta costa de fapt in functie de camerele pe care le ai  dar in ultima vreme preturile s-au diminuat cu mult deci poti obtine un astfel de certificat simplu si usor.

Este important sa ai un loc de parcare si pretul pentru chirie poate sa creasca atunci cand oferi astfel de avantaje. Este important ca locul de parcare sa fie platit pe tot anul la primarie.

 

0 Shares
You May Also Like