Cum sa iti ingrijesti parul in mod corect

Cum sa iti ingrijesti parul in mod corect?

0 Shares
0
0
0

Dacă ești ca majoritatea oamenilor, probabil că nu te gândești prea mult la rutina ta de îngrijire a părului. Probabil că vă spălați părul în fiecare zi (sau o dată la două zile) și considerati ca este suficient.

Dar știați că există o modalitate corectă și una greșită de a vă spăla părul? Și că rutina ta de îngrijire a părului poate face de fapt o mare diferență în sănătatea și aspectul părului tău?

În această postare pe blog, vom împărtăși câteva sfaturi pentru dezvoltarea unei rutine sănătoase de îngrijire a părului. Pentru mai multe informatii detaliate, va invitam sa intrebati specialiștii unui salon de înfrumusețare.

Îngrijirea părului umed

Presupunând că doriți sfaturi pentru îngrijirea părului ud:

Cel mai bun mod de a avea grijă de părul ud depinde de tipul tău de păr. De exemplu, dacă aveți părul drept, ar trebui să evitați să-l periați în timp ce este ud, deoarece acest lucru poate deteriora părul.

În schimb, folosește un pieptene cu dinți largi pentru a-ți descurca ușor părul.

Daca ai parul cret, ar trebui sa eviti sa folosesti caldura pe parul ud, deoarece aceasta poate provoca incretire. În schimb, lăsați părul să se usuce de la aer sau folosiți un ventilator.

Dacă aveți părul vopsit, ar trebui să evitați să vă spălați părul prea des, deoarece acest lucru poate îndepărta culoarea. În schimb, utilizați un șampon și un balsam sigur pentru culoare și evitați apa fierbinte.

Spălarea părului

Spălarea părului este o parte importantă a îngrijirii părului şi trebuie făcută în funcţie de tipul de păr pe care îl avem. Părul uscat necesită o îngrijire specială şi trebuie să fie spălat mai rar pentru a nu-l usca şi mai mult. Părul gras, în schimb, trebuie spălat mai des.

Îngrijirea părului uscat

Indiferent ce tip de păr ai, sunt șanse să se usuce la un moment dat. Fie că este cauzată de daune provocate de căldură, colorare sau pur și simplu nu a fost hidratat corespunzător, părul uscat este o problemă comună. Dar nu vă faceți griji, există o mulțime de moduri de a vă reînvia frumusetea parului.

Primul pas este să-ți dai seama ce cauzează uscarea părului tău. Dacă este vorba despre daune provocate de căldură, veți dori să evitați pe cât posibil să folosiți unelte fierbinți.

Dacă se datorează colorării, poate fi necesar să treceți la o formulăde colorare mai blândă. Și dacă părul tău este uscat în mod natural, va trebui să fii extrem de atent în ceea ce privește hidratarea.

Spălarea părului este o parte importantă a îngrijirii părului. Există o rutină de îngrijire a părului care este potrivită pentru fiecare tip de păr. Rutina de îngrijire a părului include spălarea părului cu un șampon și un balsam potrivit pentru tipul de păr si aplicarea unui ulei pentru păr.

Tratamentul părului

Există câteva lucruri de care trebuie să ții cont atunci când vine vorba de a găsi cea mai bună rutină de îngrijire a părului pentru tipul tău de păr. În primul rând, luați în considerare textura părului dvs. Dacă ai părul fin, vei dori să folosești produse care adaugă volum.

Pentru un păr cu un fir mai gros, veți avea nevoie de produse care vă ajută să controlați încrețirea și să vă ofere părului un aspect elegant și lustruit.

În al doilea rând, gândiți-vă la producția naturală de ulei de păr. Dacă scalpul tău tinde să fie gras, vei dori să folosești șampoane și balsamuri care sunt concepute pentru părul gras. Pe de altă parte, dacă scalpul tău este pe partea uscată, va trebui să te asiguri că folosești produse care sunt hidratante și hrănitoare.

Așadar dacă nu obișnuiești să mergi la coafor prea des și alegi să-ți îngrijești părul acasă, ține cont de sfaturile de mai sus.

0 Shares
You May Also Like