Cum sa implementezi servicii de relatii cu clientii cu chat online?

Cum sa implementezi servicii de relatii cu clientii cu chat online?

0 Shares
0
0
0

Cand sunt intrebati despre preferintele lor pentru canalele de asistenta, clientii spun ca prefera chat-ul live pe retelele de socializare, e-mailul si chiar asistenta telefonica. De ce? Suportul pentru chat-ul live este rapid, eficient si convenabil, motiv pentru care ar trebui sa il incluzi in politica ta de relatii cu clientii.

Insa avantajele chat-ului live se extind mult peste faptul ca le ofera clientilor un mod mai rapid si mai convenabil de a lua legatura cu echipa de servicii pentru clienti. Pe langa imbunatatirea experientei de asistenta, chat-ul live poate stimula productivitatea agentului, va poate ajuta sa va cunoasteti mai bine clientii si sa va informati asupra deciziilor referitoare la produs.

Sa aruncam o privire la primele noua beneficii ale chat-ului live pentru echipele de servicii pentru clienti.

  1. Chatul live imbunatateste experienta de asistenta pentru clienti

Principalul motiv pentru care clientii prefera chat-ul live este faptul ca le permite sa raspunda imediat la intrebarile lor.

Cu chat-ul live, oferiti clientilor o modalitate de a va ajunge in momentul exact in care au intrebari sau probleme pe care nu le pot rezolva. Acest lucru se simte mult mai bine decat trimiterea unui e-mail catre o echipa de asistenta; cu e-mail, este greu de stiut cand vei primi un raspuns. Imediatitatea obtinerii ajutorului este probabil cel mai important motiv pentru care clientii prefera chatul live.

  1. Chat-ul in direct ajuta la fiedlizarea clientilor

Chatul live este o modalitate excelenta de a va conecta cu clienti potentiali si noi si de a le oferi increderea de care au nevoie pentru a va folosi produsul sau pentru a cheltui bani pe site-ul dvs. web . Potrivit Forrester, consumatorii care folosesc chat-ul au mai multe sanse sa devina clienti decat cei care nu.

  1. Chatul live permite agentilor dvs. sa creeze raporturi cu clientii

Intr-un chat continuu, agentii pot observa tonul si sentimentul unui client si isi pot regla stilurile pentru a se potrivi cel mai bine situatiei. Prin oglindirea stilului sau prin adaptarea formalitatii pentru a se potrivi cu un client, agentii pot construi rapid raportul si pot stabili o relatie prietenoasa si utila.

Platformele de mesagerie ofera, de asemenea, un mod mai autentic de a prezenta personalitatile agentilor dvs. decat  canalele traditionale.

  1. Chat-ul live reduce repetitiile pentru clientii tai

Nimeni nu vrea sa explice problema pe care o au din nou. De fapt, 72% dintre clienti se asteapta ca un agent sa le cunoasca detaliile – inclusiv istoricul asistentei si informatiile despre produs – fara a le cere.

Cu un software de servicii de chat in direct de calitate, agentii pot citi textul furnizat de client in timp ce examineaza si alte detalii la care au acces. Aceasta poate include lucruri precum o indicatie a ecranului pe care il vizualizeaza in prezent clientul si notele din interactiunile anterioare cu asistenta pentru clienti.

In timpul unei sesiuni de chat, unele instrumente vor permite chiar si unui agent sa partajeze un ecran cu clientul sau sa trimita cu usurinta linkuri si capturi de ecran pentru a-i ajuta sa inteleaga mai bine un set de directii, facand totul clar.

0 Shares
You May Also Like