Agentie SEO sau expert in-house
agentie seo

Agentie SEO sau expert in-house – care este alegerea ideala?

0 Shares
0
0
0

In ziua de astazi, SEO este esential pentru orice afacere, blog, website, pagina – pentru tot ce inseamna trafic in mediul online. Desigur, poti plati constant pentru Google Ads sau postari promovate pe social media, dar acestea nu se compara cu traficul organic adus de SEO.

Astfel, daca vrei sa beneficiezi de asemenea trafic, probabil te intrebi daca ar trebui sa apelezi la o agentie SEO sau sa angajezi un expert in-house. Pana la urma, care ar fi alegerea ideala?

Beneficiile colaborarii cu o agentie SEO

In mare, este clar ca agentia SEO are un avantaj imens in fata unui expert SEO. Acest lucru se datoreaza, in primul rand, fortei de munca disponibile. Astfel, agentia poate imparti sarcinile intre membri, garantand eficienta, dar mai ales perspective diferite asupra problemei – problema fiind website-ul afacerii tale, de exemplu.

Mai exact, sunt sanse mici ca o iregularitate sa treaca neobservata. Toti membrii unei agentii SEO au responsabilitatea de a verifica periodic evolutia proiectului. Dupa cum stii, este dificil sa nu observi greseli atunci cand treci prin continut si materiale care nu au fost realizate de tine.

In cele din urma, o agentie SEO prezinta nu numai experti SEO – aceasta poate avea un programator, copy writer, content writer, content strategist si asa mai departe. Pe scurt, agentia are cunostintele si conexiunile necesare pentru a rezolva absolut orice problema.

Beneficiile colaborarii cu un expert in-house

Probabil ti-ai dat seama pana acum ca nu exista o alegere ideala. In schimb, exista o alegere luata in functie de situatie, evident. Un expert in-house este potrivit atunci cand site-ul tau este deja pus la punct, de exemplu si ai nevoie de o persoana sa-l actualizeze – conform standardelor si principiilor SEO – in mod regulat.

Apoi, este de ajutor daca ai un departament cu un programator sau un altul cu un creator de continut. In acest caz, poti lucra incet-incet catre propriul departament SEO in-house – desi nu va putea concura cu o agentie adevarata.

Nu in ultimul rand, un expert in-house probabil nu va necesita un contract full-time, deoarece volumul de munca este relativ scazut (atunci cand este vorba de un singur client). Ba chiar mai mult, particularitatea in-house poate disparea complet daca gasesti expertul potrivit, dar remote.

Cum alegi?

Daca te afli intr-o zona de mijloc si ambele colaborari ti-ar putea fi benefice, trebuie sa determini clar care este scopul din spatele angajarii unei entitati specializate pe SEO. Evolutia semnificativa si gestionarea corespunzatoare a bugetului de marketing sunt pe maini bune alaturi de o agentie de marketing.

In schimb, un expert in-house necesita gestionare si grija indeaproape. Sunt sanse mari sa cheltui din bugetul companiei doar pentru a avea grija de acest angajat – inclusiv din timpul altor angajati, dupa caz.

Raspunsul este simplu, daca vrei performanta pe langa o strategie SEO bine implementata, atunci apeleaza la o agentie SEO – precum The Markers. Aceasta iti poate oferi, in primul rand, un departament intreg de SEO dedicat afacerii tale, precum si servicii aditionale/integrate de marketing – este posibil sa ai nevoie si de altceva, nu numai de SEO!

0 Shares
You May Also Like