Cum sa cresti performanta bateriei tale iPhone?

Cum sa cresti performanta bateriei tale iPhone?

0 Shares
0
0
0

Petrecem foarte mult timp in fata smartphone-ului in fiecare zi, utilizand numeroase aplicatii care solicita bateria, aceasta fiind, de cele mai multe ori, primul lucru care cedeaza la un telefon inteligent. Din fericire insa exista cativa pasi simpli pe care ii putem urma pentru a prelungi durata de viata si performanta bateriei tale iPhone si nu numai.

Primul lucru pe care il poti face este sa actualizezi cea mai recenta versiune a software-ului, deoarece astfel poti economisi energie. Un alt pas pe care trebuie sa il urmezi este sa te asiguri ca iPhone-ul tau beneficiaza de o temperatura ambientala cuprinsa intre 0 grade si 35 grade Celsius. Intervalul ideal de temperatura este cuprins intre 16 grade si 22 de grade Celsius.

Daca iti expui telefonul la temperaturi de peste 35 de grade Celsius, risti sa iti afectezi bateria, care va dispune de o autonomie mult mai scazuta. La fel de nerecomandat este sa iti incarci telefonul la temperaturi ambientale ridicate, deoarece incarcarea bateriei va fi limitata la 80% daca temperatura acesteia este prea mare.

Pentru o autonomie ridicata a bateriei, este recomandat sa iti reglezi luminozitatea ecranului si sa folosesti Wi-Fi, deoarece astfel vei economisi mai putina energie. Incepand cu iOS9, poti sa activezi modul Consum redus, care este disponibil atunci cand nivelul bateriei scade la 10%. Acesta reduce luminozitatea ecranului si optimizeaza configurarile, pentru un consum cat mai eficient al bateriei.

Folosesti o husa pentru a-ti proteja telefonul? In acest caz este bine sa te asiguri ca husa pe care o folosesti nu favorizeaza o incalzire excesiva. Daca observi ca bateria telefonului tau se incalzeste prea mult atunci cand este la incarcat, incearca sa o scoti sa vezi daca se mai incalzeste la fel de mult.

Nu in ultimul rand, acceseaza Configurari > Baterie si vezi care sunt aplicatiile care iti solicita bateria cel mai mult. In sectiunea Activitate de fundal poti sa afli daca exista o aplicatie ce ruleaza in fundal care sa iti consume bateria.

La Localizare si Localizare de fundal poti sa afli daca aplicatia utilizeaza servicii de localizare, situatie in care poti sa le dezactivezi din Configurari. Pentru a evita consumul bateriei atunci cand te afli intr-o zona cu semnal slab, poti activa modul Avion. Desi nu vei putea efectua sau primi apeluri, iti vei putea optimiza bateria pana iti recapeti semnalul.

Chiar daca vei urma acesti pasi, poate fi imposibil sa prelungesti la nesfarsit durata de viata a bateriei tale. Atunci cand telefonul se inchide brusc sau bateria se consuma mult prea repede, poate fi un semn ca ai nevoie de inlocuire baterie iPhone. Un service GSM te poate ajuta sa iti repari bateria sau sa o inlocuiesti cu una noua.

Odata ce iti inlocuiesti bateria, telefonul tau se va misca foarte bine si isi va imbunatati performanta. Vechiul tau iPhone va putea functiona ca si cum ar fi nou, iar tu te vei putea putea bucura de toate functiile pe care le-ai indragit la produsele Apple de la inceput.

0 Shares
You May Also Like