fardul de obraz

Cum să alegi și să aplici corect fardul de obraz pentru un aspect natural și proaspăt

0 Shares
0
0
0

Alegerea fardului de obraz potrivit este esențială pentru a obține un machiaj perfect. Nuanța fardului de obraz trebuie să se potrivească nu doar cu tonul pielii tale, dar și cu nuanța rujului și a umbrelor de ochi pe care le vei folosi.

Înțelege nuanțele pielii tale

Primul pas în alegerea fardului de obraz potrivit este să înțelegi ce nuanță și ce subtonuri are pielea ta. Pielea cu subtonuri reci tinde să arate bine cu fard de obraz roz sau mov, în timp ce pielea cu subtonuri calde arată bine cu nuanțe de piersică sau coral. Dacă nu ești sigură de subtonul pielii tale, un mod ușor de a afla este să te uiți la venele de la încheietura mâinii. Dacă acestea par mai albastre, atunci ai subtonuri reci. Dacă par mai verzi, atunci ai subtonuri calde.

Consideră machiajul tău global

Al doilea pas este să te gândești la restul machiajului tău. Dacă obișnuiești să porți rujuri roșii sau umbre de ochi în culori puternice, s-ar putea să vrei să alegi un fard de obraz mai subtil pentru a nu concura cu acestea. Dacă, în schimb, îți place un machiaj mai natural, un fard de obraz într-o nuanță mai intensă poate adăuga un strop de culoare.

Aplicarea fardului de obraz pentru un aspect natural și proaspăt

Odată ce ai ales fardul de obraz potrivit, următorul pas este să înveți cum să îl aplici corect.

Folosește peria potrivită

Aplicarea fardului de obraz începe cu alegerea periei potrivite. Ideal ar fi o perie rotunjită și pufoasă, care să îți permită să distribui produsul în mod egal pe obraz și să estompezi bine conturul.

Zâmbește în timpul aplicării

Un truc simplu, dar foarte eficient, este să zâmbești în timp ce aplici fardul de obraz. Acest lucru îți va arăta exact unde sunt pomeții tăi și unde ar trebui să aplici fardul pentru cel mai natural aspect.

Începe cu puțin produs

Mai puțin este mai mult când vine vorba de fardul de obraz. Începe cu o cantitate mică de produs pe perie și adaugă mai mult dacă este necesar. Este mult mai ușor să adaugi mai mult fard decât să încerci să îl elimini odată ce l-ai aplicat prea mult.

Tehnici de estompare

Pentru un aspect natural și proaspăt, estomparea este cheia. Aici sunt câteva tehnici pe care le poți încerca.

Estomparea circulară

Una dintre cele mai eficiente metode de estompare este mișcarea circulară. Cu peria în mână, faceți mișcări circulare ușoare de-a lungul pomeților, începând de la mijlocul obrazului spre tâmple. Acest lucru va ajuta la difuzarea culorii și la crearea unui aspect natural.

Folosirea unui burete de machiaj

Dacă ai aplicat prea mult fard de obraz sau dacă vrei să obții un aspect și mai natural, poți folosi un burete de machiaj umed. Doar tamponează ușor peste zona cu fard pentru a îndepărta excesul de produs și a estompa liniile dure.

Aspectul final

După ce ai aplicat și estompat fardul de obraz, este timpul să te uiți în oglindă și să admiri rezultatul. Fardul de obraz ar trebui să adauge un strop de culoare și să îți accentueze pomeții, dându-ți un aspect sănătos și proaspăt. Dacă simți că ai aplicat prea mult fard, nu te îngrijora. Încearcă să îl estompezi cu ajutorul unui burete de machiaj sau adaugă puțin fond de ten pe deasupra pentru a diminua intensitatea culorii.

Aplicarea fardului de obraz nu este doar o tehnică de machiaj, este și o formă de artă. Îți permite să îți exprimi personalitatea și stilul, să îți accentuezi trăsăturile și să îți îmbunătățești frumusețea naturală. Prin urmare, nu ezita să experimentezi și să te joci cu diferite culori și tehnici până când găsești cea care ți se potrivește cel mai bine.

Sursă articol: mooze.ro

0 Shares
You May Also Like