Cum să alegeți un nume de domeniu de internet

Cum să alegeți un nume de domeniu de internet?

0 Shares
0
0
0

Cât de serios ar trebui să vă gândiți la numele dvs. de domeniu? Este într-adevăr atât de important?

Dacă aveți un site și o afacere serioasa, oamenii vor vizita site-ul dvs. indiferent de domeniu, nu?

Ei bine, nu te grabi cu raspunsul …

Vedeți, numele dvs. de domeniu este elementul cheie al site-ului dvs. web. Te poate face mare sau te poate distruge, deci este crucial să alegi un nume de domeniu care să funcționeze pentru afacerea ta.

Dar stai, de ce numele tău de domeniu este atât de important?

1. Este „prima impresie” in ochii potentialilor clienti. URL-ul dvs. este primul lucru pe care îl vor vedea vizitatorii dvs. Un nume de domeniu bun poate face o impresie pozitivă și de durată, în timp ce un nume de domeniu rău poate trimite vizitatorii in alta parte.

2. Acesta afectează optimizarea SEO. Deși domeniile de tip “potrivire exactă” (EMD) nu mai sunt o necesitate, cuvintele cheie din numele dvs. de domeniu vă pot ajuta în continuare poziția SEO.

3. Vă definește marca. Numele dvs. de domeniu este o oportunitate de branding! Numele de domeniu potrivit poate crește recunoașterea mărcii.

Aceste elemente sunt doar câteva dintre numeroasele motive pentru care numele dvs. de domeniu este atât de important.

Cum alegi numele de domeniu potrivit? Deci, nu te grabi cu raspunsul…:)

1. Utilizați extensiile de nume de domeniu potrivite (. ro, .eu, .com, .org, .net).

Când alegeți extensia de nume de domeniu, puteți fi sigur de un lucru: „.com” este încă cel mai bun si se potriveste perfect in orice context.

Conform cercetărilor desfasurate de cei de la DomainNameStat, 43% din toate domeniile existente au extensia „.com”.

De ce? Ei bine, „.com” este cel mai familiar și mai ușor de reținut.

Deși există multe site-uri web de succes cu „.net” și „.org”, site-ul dvs. web se va descurca mai bine dacă are o extensie „.com”. Este cel mai sigur pariu. Desigur si extensia “.ro” este foarte buna pentru afecerile cu adresabilitate doar pe piata romaneasca.

Sfatul meu: mergi cu incredere pe .com. Dacă domeniul dorit este ocupat pe extensia .com, încercați .net sau .org. Dacă si acestea sunt luate, ar fi mai bine să incercati un nou nume de domeniu. Și oh! – Evitați acele extensii ciudate precum „.club”, „.space”, „.pizza” și așa mai departe.

2. Brandable Over Generic

“Creative și “brandabile” sunt întotdeauna mai bune decât “generice”.

Nu uitați: numele dvs. de domeniu este modul în care vizitatorii vor găsi, aminti și distribui informatii despre compania dvs. pe web. Este baza mărcii si cresterii notorietatii tale.

Iată principala diferență între un nume de domeniu generic și unul “brandabil”:

Un nume de domeniu “brandabil” este unic și iese în evidență fata de concurență, în timp ce un nume de domeniu generic este plin de obicei cu cuvinte cheie și foarte greu memorabil.

De exemplu, cunoașteți diferența dintre AsiguraredeSanatate.ro, AsiguraredeSanatateBuna.ro sau SanatateAsigurare.ro? Probabil că nu, nu?

Acestea sunt niste combinatii “generice” oribile. Nu au niciun sens. Nu veți auzi pe nimeni care vorbește despre cât de grozav este „Asigurari.ro” deasemenea. Variațiile cuvântului „asigurare” vor crește concurența și o vor face să se combine și mai mult.

Site-uri precum Nn.ro și Groupama.ro ies în evidență pentru că ele reprezintă ceva. Când oamenii aud acele nume de domeniu, există un factor de încredere acolo.

Iată cum puteți găsi un nume de domeniu mai “brandabil”:

1. Creați cuvinte noi. Îți poți inventa propriile cuvinte atrăgătoare și noi. Asta au făcut Google, Bing și Yahoo.

2. Folosiți cuvinte existente. Puteți utiliza un dictionar pentru a găsi cuvinte interesante care se potrivesc cu marca dvs.

3. Folositi generatoare de nume de domeniu. Aceste instrumente vă pot ajuta să creați un nume de domeniu unic, de marcă, din ideile și cuvintele dvs. cheie de domeniu inițiale.

3. Scurt este mai bine decât lung

În general, când vine vorba de lungimea domeniului dvs., mai scurt este mai bine.

Conform cercetărilor de la DataGenetics.com, cea mai comună lungime a numelui este de aproximativ 12 caractere. (Popularitatea, în acest caz, se referă la cantitatea de trafic web pe care site-ul o primește.)

Toate aceste date arată că ar trebui să vă alegeti numele de domeniu scurt si concis.

Cel mai probabil numele de domeniu mai scurte sunt luate cu mult timp în urmă și sunt vândute pentru mii de dolari. Dacă nu găsiți ceva scurt, faceți-l “brandabil”.

Site-ul meu propriu – SpinMag.org are exact 7 caractere.

4. Asigurați-vă că este ușor de tastat

Gândiți-vă cele mai populare site-uri web din lume. Ce vă vine în minte?

Google, Facebook, Twitter, Instagram, Yahoo, CNN …

Un lucru mare pe care îl au în comun este ca numele lor sunt usor de retinut si tastat.

Vizitatorii dvs. ar trebui să poată tasta numele de domeniu fără nici o problemă. Dacă trebuie să explicați ortografia de mai multe ori pentru a fi înțeleasă, este prea complicat!

Ultimul lucru pe care îl doriți este ca potențialii vizitatori să scrie greșit domeniul dvs. și să ajungă pe un alt site web!

Iată un mod ușor de a testa acest lucru …

Spuneți la 10 persoane potențialul dvs. nume de domeniu și rugati-i apoi să il scrie. Dacă mai mult de 4 dintre ei se chinuie sa-l scrie, trebuie să-l simplificați sau sa il schimbati.

5. Asigurați-vă că este ușor de pronunțat

La fel de ușor cum numele tău de domeniu se tasteaza, ar trebui să se si rosteasca.

Acest lucru face mai ușor pentru vizitatori să vorbeasca despre numele dvs. de domeniu prin “vorba din gura in gura” și va face mai ușor să vă promovati site-ul intre prieteni și potențiali clienți.

Puteți testa acest lucru în mod similar cu „ortografia”.

Scrieți numele de domeniu pe o bucată de hârtie și cereți altor 10 persoane să o pronunțe. Dacă mai mult de 4 oameni se chinuie să il pronunțe corect, ar trebui să il simplificați sau sa il schimbati.

Iată ce trebuie să țineți cont: doriți ca numele dvs. de domeniu să fie transmis cu ușurință de dvs. și de alții.

Singura cale pentru a reusi asta este dacă este 1) ușor de tastat și 2) ușor de pronunțat.

Sper din toata inima ca sfaturile noastre sa va fie cu folos.

0 Shares
You May Also Like