Cum putem scapa de surplusul de tesut adipos

0 Shares
0
0
0

Una dintre cele mai frecvente probleme – atunci când vorbim despre aspectul fizic – este surplusul de țesut adipos care contribuie major la deteriorarea imaginii de sine, afectându-ne totodată și viața socială, nu doar pe cea emoțională.

Din fericire, medicina a făcut progrese remarcabile, așadar persoanele care au astfel de probleme pot apela la mijloace inovatoare pentru a obține rezultatele pe care și le doresc. Una dintre cele mai populare intervenții estetice la ora actuală este liposucția abdominală cunoscută și sub denumirea de lipoaspirație.

Liposucția abdominală  – cea mai populară intervenție de înfrumusețare

Această procedură medicală constă în remodelarea oricărei porțiuni ale corpului prin îndepărtarea excesului de țesut adipos. De regulă, depozitele de grăsime apar în zona abdominală, dar acestea se pot regăsi și în alte zone – coapse, fese, gambe, precum și la nivelul feței și a gâtului (gușa). În cazul bărbaților, o zonă clasică poate fi zona pectorală – pentru a trata sânii bărbaților care au ginecomastie (dezvoltarea exagerată a mamelelor).

Durata procedurii poate fi între 1 și 3 ore în funcție de cantitatea de țesut adipos ce urmează să fie îndepărtată, dar și de numărul zonelor tratate.

Operația de liposucție poate aduce nenumărate avantaje dacă este efectuată corect și de către un specialist cu experiență, bineînțeles.

De altfel, în situația în care greutatea dumneavoastră corporală depășește indicele normal, este necesară impunerea unui program alimentar care să vă aducă la numărul de kilogram dorit. O cantitate mult prea mare de grăsime eliminată prin intermediul intervenției chirurgicale vă supune unor riscuri foarte mari, din această cauză, această intervenție nu este potrivită pentru persoanele care suferă de obezitate, ci este indicată doar în cazul celor care sunt supraponderali.

Astfel că, procedura va fi efectuată la o anumită perioadă după regimul alimentar, pentru ca organismul să aibă nutrienții necesar pentru a asigura funcționarea sistemului imunitar. În acest mod, procesul de recuperare nu va fi îngreunat.

Prin intermediul liposculpturii, se va elimina surplusul de grăsime care nu a putut fi îndepărtat cu ajutorul sportului și a alimentației.

Indicații preoperatorii

Înainte de operație trebuie să urmați cu strictețe anumite reguli precum și indicațiile specialistului. De pildă, înainte de operație este interzis consumul anumitor medicamente cum este aspirina. De asemenea, este interzisă ingerarea alimentelor sau ale unor lichide. În cazul în care aveți o infecție în corp sau chiar și o banală răceală, operația va fi amânată.

Ce alte operații mai pot fi asociate cu liposucția

Atunci când dorești să ai un corp perfect, iar surplusul de țesut adipos nu este singura problemă cu care te confrunți, poți apela și la următoarele intervenții:

 • Abdominoplastia;
 • Mastopexia – liftingul de sâni;
 • Liftingul cervical – înlăturarea excesului adipos cervical-gușă;
 • Transfer de grăsime și lipofiling pentru liftingul facial;
 • Umplerea pomeților;
 • Corectarea ridurilor;
 • Mărirea buzelor;
 • Mărirea sânilor;
 • Mărirea penisului;
 • Mărirea feselor;
 • Fese braziliene.

Cât costă o operație de lipoaspirație?

Costurile unei astfel de proceduri pot varia în funcție de anumiți factori cum ar fi tipul intervenției efectuate, zonele corporale care au nevoie de remodelare sau tipul anesteziei utilizate (locală sau generală).

0 Shares
You May Also Like