Cum poti reda foarte usor stralucirea si frumusetea unei genti din pielele?

Cum poti reda foarte usor stralucirea si frumusetea unei genti din piele?

0 Shares
0
0
0

Gentile din piele au fost si vor ramane  elegante si la moda, dar in timp, frumusetea lor poate fi afectata de factori externi cum ar fi praful si  murdaria. Curatarea regulata a gentii din piele va ajuta nu numai sa ii pastrati un aspect  nou, dar va extinde, de asemenea,  si  durata de viata a pielii.

Urmand cativa pasi simpli, geanta ta va arata grozav si va rezista mult mai mult  timp.

In articolul de fata ne-am propus sa va oferim cateva sfaturi utile,  atunci cand se impune :
–       Curatarea unei genti din piele
–       Indepartarea diverselor tipuri de pete de pe o geanta din piele

Curatarea si intretinerea periodica a  unei genti din piele

Verificati Intotdeauna etichetele date de catre producator, cu privire la curatarea gentii. Daca producatorul  interzice, totusi,  vreunul dintre produsele continute in acest articol, urmati Intotdeauna recomandarile producatorului.
Iata de ce aveti nevoie :
–    O  carpa de curatare moale
–     Sapun lichid pentru fata  sau sapun pentru corp (de exemplu Dove sau Nivea)
–     Apa distilata (Cel mai bine este sa folositi apa distilata, deoarece apa de la robinet poate contine clor si alte substante contaminante care pot deteriora suprafata pielii. )
–    Un lighean sau o galeata mica
–    Apa calda
–    Un burete sau o carpa moale
–    Un prosop uscat
–    Balsam de protectie pentru obiecte din piele pe baza de apa (poate fi gasit in orice magazin de produse din piele sau in magazine de mobila)

Ce trebuie sa faceti :

–    Goliti tot continutul din geanta.
–    Deschideti  geanta larg, verificati si goliti toate buzunarele interioare, apoi rasturnati-o cu susul in jos, agitand energic pentru a disloca toata  murdaria si reziduurile din interior.
–     Stergeti interiorul gentii cu o carpa de curatare moale (uscata).
–     Se combina cateva picaturi de sapun lichid cu aproximativ doua cani de apa distilata si se amesteca pana formeaza spuma.
–    Se inmoaie buretele  sau carpa moale in apa cu sapun si stoarce bine, astfel incat acesta sa fie foarte putin umed si se sterge suprafata din piele.
–    Stergeti bine cu prosopul uscat, suprafata exterioara a gentii.
–    Lustruiti suprafata exterioara  cu o  carpa curata si uscata pentru a reda luciul.
–    Tratati suprafata proaspat spalata si uscata cu balsmaul de protectie pentru piele,  conform instructiunilor indicate pe eticheta produsului.

Indepartarea petelor persistente  de pe o geanta din piele

Important!!!  Inainte de orice actiune de curatare, testati  intotdeauna pe o zona mica.

Curatarea petelor de cerneala:  Scufundati un tampon de bumbac In alcool izopropilic si frecati pe pata de cerneala. Uscati cu un feon de par,  setat pe treapta cea mai joasa.

Petele de  alimente, sange, etc. :  Se face o pasta din pasta de dinti si  zeama stoara dintr-o lamiae, in proportii egale. Frecati pata si lasati amestecul sa actioneze timp de 10 minute. Curatati pasta cu o carpa si hidratati zona cu  sapun lichid, asa cum este descris mai sus pentru curatenie generala. Pielea se usuca cu o carpa moale sau un prosop.

Petele  de grasime:  Pur si simplu stergeti pata de pe piele cu o carpa uscata. In niciun caz nu se aplica apa la pata de grasime.

Sfaturi suplimentare  :
Evitati expunerea gentilor din piele in lumina directa a soarelui, deoarece aceasta va usca pielea si face ca acesta sa se decoloreze sau sa crape.

Daca utilizati un burete pentru a curata poseta din piele, alegeti doar bureti naturali (non-culoare). (colorantul poate sa se imprime pe pielea naturala ).

Nu expuneti geanta din piele in exces de umiditate sau apa, deoarece aceasta poate deteriora pielea.

Evitati utilizarea buretilor abrazivi pe geanta din piele, pentru ca acestia pot duce la deteriorarea suprafetei.

Nu folositi NICIODATA solutii pe baza de uleiuri, polish sau orice alt produs care contine ceara sau silicon (cum ar fi produsle de ingrijire pentru masina) pe poseta din piele, deoarece pot deteriora pielea dandu-I un aspect lipicios.

In general, nu este bine sa utilizati produse de curatare pe baza de amoniac sau inalbitor pe piele, deoarece acestea pot fi prea dure si pot provoca modificari de culoare.

Pielea naturala  are nevoie din cand in cand sa fie alimentata si reconditionata. Desi exista produse de pe piata pentru acest lucru, s-ar putea incerca amestecarea unei  parti de otet alb distilat cu 2 parti ulei de in. Se agita bine si se aplica pe geanta cu miscari circulare. Se lasa sa actioneze  timp de aproximativ 10 minute, apoi lustruiti cu o carpa moale.

NICIODATA nu folosi servetele umede pentru copii sau orice alt material  alcalin pe poseta din piele, deoarece pot deteriora finisajul.

0 Shares
You May Also Like
Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc incepe in urma cu cateva sute de ani cand ceea ce numim azi costum barbatesc…