Cateva sfaturi pentru a intra cu succes in lumea modei

Cateva sfaturi pentru a intra cu succes in lumea modei

0 Shares
0
0
0

In popor se cunoaste faptul ca curiozitatea este un lucru rau. Cu toate acestea, curiozitatea poate fi in centrul succesului pe care il aveti si va poate ajuta in multe feluri fie in timpul unui interviu pentru obtinerea unui loc de munca in lumea modei, fie in orice moment din cariera. Cautarea unui loc de munca in lumea modei necesita o cultura excelenta si o mentinere la curent cu evolutiile si stirile din acest sector. Pentru aceasta este nevoie de curiozitate.

Dar multe stiri din aceasta industrie necesita cateva sfaturi bune si o mica organizatie pentru a nu pierde nimic. Iata cateva dintre sfaturile care este posibil sa va fie utile pentru a face fata cu succes acestei lumi indraznete.

Consultati site-urile si publicatiile de specialitate. Site-ul Business of Fashion este o excelenta sursa gratuita, cu subiecte foarte specifice si articole bine cercetate. De asemenea, puteti consulta site – urile principalelor ziare internationale cum ar fi Financial Times, Les Echos, Le Monde sau Le Figaro, care publica si informatii in acest domeniu, informatii valoroase in multe dintre situatii. In momentul in care consultati aceste publicatii nu uitati sa va luati cateva notite pentru a nu uita nimic din tot ceea ce v-ar putea interesa.

Urmati persoanele cu influenta. Mediile clasice de promovare a informatiei nu sunt singurele care ofera informatii valoroase in acest sens. Este incontestabil faptul ca bloggerii sau instagramatorii sunt “setteri de trend” pe care lumea ii urmeaza in exemplele lor! In functie de zona pe care o doriti, gasiti persoanele potrivite si construiti o baza calificata de profiluri de urmarire in retelele sociale.

Puteti crea “liste” pe Twitter pentru a urma acesti influentatori in functie de temele preferate. Pastrati-va la curent cu evenimente majore la care sunt invitati si cu noile campanii publicitare la care acestia participa pentru ca este un adevarat plus pentru cultura de „afaceri in moda”.

Stati la curent cu instrumentele potrivite. in functie de interesele pe care le aveti, creati alerte privind Google Alerts si Stiri Google cu privire la anumite cuvinte cheie si primiti stiri direct in casuta postala. Puteti sa va abonati , de asemenea , la diverse buletine de zi cu zi , cum ar fi cele de afaceri de moda, cele de informatii referitoare la ultimele noutati din moda…

Pentru a va simplifica viata din acest punct de vedere, puteti crea un cont pe un agregator RSS ca Feedly , Flipboard sau un continut de site – ul curatorial ca Scoop.it pentru a aduna toate stirile intr – un singur loc fara a fi nevoie sa vizitati fiecare site in fiecare zi.

Intr-adevar, in functie de interesele dvs. (paginile placute in retelele sociale, oamenii urmariti …), beneficiati zilnic de un continut orientat si personalizat. Puteti folosi , de asemenea , instrumente cum ar fi Pocket (extensia Chrome) pentru a salva cele mai interesante stiri care va intereseaza. Acest lucru va va face sa economisiti timp pretios!

Exploatati retelele sociale! Retelele sociale sunt o groapa deschisa pentru excavatorul de aur. Twitter este de departe cea mai buna retea de monitorizare activa intr-un domeniu ca cel al modei. Urmati campul de oameni, branduri si mass – media de interes, si folositi TweetDeck pentru a gestiona contul dvs. si pentru a crea liste in functie de interese (spectacole de moda, moda pentru barbati sau moda pentru femei, moda de afaceri etc).

Aceste liste pot fi create in conturi similare de grup, fiecare tweet mentionand un hashtag predefinit, fiecare tweet care mentioneaza un anumit cont … Aflati cum sa utilizati hashtaguri bune , cum ar fi #emploi #recrutement #mode, si urmati acesta intr-un cont de Twitter.

Participati la evenimente. Participarea la o expozitie comerciala sau in timpul unei intalniri de moda este un avantaj major pentru a castiga timp pretios si pentru a va extinde reteaua profesionala. In functie de nevoile si dorintele dvs., selectati spectacolul sau Meetup-ul care se potriveste cel mai bine nevoilor dvs. si faceti bine sa va pregatiti in avans.

De exemplu, targurile comerciale detin adesea conferinte foarte interesante pe teme specifice care anima lumea modei. Este intotdeauna placut sa participi la acest tip de eveniment. Iata de exemplu care sunt cele 4 spectacole de moda care se numara in topul celor din Europa: Man / Woman, Who’s Next , Pure London, Pitti Uomo.

Urmariti saptamanile de moda! Indiferent daca este vorba de Milano, Paris, New York sau Londra, saptamana modei unei mari capitale este intotdeauna un moment important. Succesiunea paradelor ofera tempo pentru lunile si anii care vor veni. Urmati ultimele spectacole de pe Vogue Runway sau Fashion TV pentru a nu pierde nimic.

Nu uitati niciodata sa notati si sa inregistrati impresiile pe un mic notebook, va permite sa faceti un pas inainte in momentul in care analizati ceea ce ati observat. Scopul este acela de a va largi ochiul si cultura in ceea ce priveste moda pentru ca in cazul in care doriti sa activati in domeniu sa stiti ce aveti de facut.

Gasiti-va viitorul angajator direct intr-un magazin specializat in acest domeniu. Cumparatorii de la marile magazine online cum ar fi domnul Porter, Luisa Via Roma, magazine Net-a-porter sau nise cum ar fi Colette sau L’Eclaireur sunt mereu la curent cu cele mai recente tendinte si branduri noi de urmat.

Ei stiu tot ce iese in materie de moda, asta este treaba lor! Fiti la curent cu cele mai recente referinte care au ajuns in magazin pentru a tine minte ce este nou si puteti gasi marca care va va recruta chiar maine! Odata ce ati observat o marca care va place , urmati toate conturile sale sociale si abonati-va la buletinul informativ pentru a va asigura ca nu pierdeti nimic din stirile sale.

Acum este de datoria dumneavoastra sa va jucati si sa va bucurati de curiozitatea pecare o aveti, avand in acelasi timp o ocazie excelenta de a nu pierde cele mai interesante si importante stiri si tendinte ale Fashion Planet!

0 Shares
You May Also Like
Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc incepe in urma cu cateva sute de ani cand ceea ce numim azi costum barbatesc…