Cum poti primi despagubiri atunci cand avionul tau intarzie?

0 Shares
0
0
0

Fiecare calator a avut de cel putin o intarziere de zbor, care i-a provocat dureri de cap si uneori chiar incuracturi grave. Pentru unii, un zbor intarziat sau anulat poate insemna reducerea concediului sau chiar si ratarea unor intalniri importante.

Pentru protejarea calatorilor si pentru respectarea drepturilor lor, Uniunea Europeana a instituit regulamentul UE 261/2004. Aceasta reglementare ajuta calatorii sa primeasca remuneratii in cazul in care zborurile intarzie sau apar probleme la imbarcare.

Aparent, totul este foarte simplu. Se va completa un formular intarziere zbor si in baza acestuia firma care asigura zborul va oferi despagubiri.

In realitate lucrurile nu stau chiar asa si este nevoie ca persoanele care au astfel de probleme sa discute cu firmele specializate pentru a obtine remuneratia cuvenita. Este destul de complicat ca persoanele fizice sa aiba succes fara ajutor din partea unor persoane avizate.

Regulamentul UE privind imbarcarea refuzata, zborurile anulate si intarzierea

Regulamentul UE 261/2004 stabileste drepturile pentru pasageri atunci cand se refuza imbarcarea din diverse motive, zborul lor este anulat sau zborul lor este intarziat. Pasagerii care au zborul intarziat trebuie sa primeasca mancare si bauturi. In cazul in care se ajunge in timpul noptii desi nu trebuia, pasagerii trebuie sa primeasca un loc de cazare.

Ce zboruri se pot incadra in Regulamentul UE?

Intrucat reglementarile UE sunt aplicabile numai pentru zborurile care au legatura cu UE, doar pasagerii care calatoresc pe astfel de rute pot primi despagubiri. Poate fi vorba despre un zbor care pleaca din UE si care se desfasoara pe teritoriul sau, atat de catre companiile UE cat si de cele din afara spatiului european.

Zborul poate ajunge in UE din afara si poate fi operat de o companie aeriana externa. Zborul poate de asemenea sa plece din UE in afara indiferent de operator.

Cum sunt compensate intarzierile de zbor

Fiecare persoana care se confrunta cu intarzieri de zbor, intra sub incidenta regulamentului UE atunci cand intarzierea este mai mare de 3 ore si poate solicita despagubiri.

Persoana in cauza trebuie sa se fi pentru checkin la ora indicata in prealabil, iar in momentul intarzierii nu s-au respectat toate normele prevazute in regulament pentru gestionarea situatiei, intarzierea fiind mai mare de trei ore.

La ce valoare se pot ridica despagubirile?

zbor Compensarea pentru intarzierea zborului este cuprinsa intre 250 si 600 EUR pe pasager. Cat de mult veti fi despagubit depinde de distanta:

  • 250 euro pentru zboruri mai mici de 1500 km.
  • 400 euro pentru zboruri cuprinse intre 1500 km si 3500 km.
  • 600 euro pentru distante de peste 3500 km.

Daca credeti ca aveti dreptul la o despagubire pentru intarzierea zborului, este recomandat sa solicitati serviciile unei firme specializate.

Nimeni nu va va recompensa, daca nu solicitati acest lucru. Aveti mai multe optiuni cu privire la modulul de solicitare a unei despagubiri si tot ce trebuie sa faceti este sa apelati la specialisti in sensul acesta, care sa va ajute sa relationati corect cu compania de zbor de la care ati avut biletul.

0 Shares
You May Also Like