Cum planifici botezul si ce trebuie sa stii?

Cum planifici botezul si ce trebuie sa stii?

0 Shares
0
0
0

Atunci cand ajungem in momentul de a boteza un copil fie ca suntem parintii copilului fie ca suntem nasii lui suntem pusi in situatia de blocaj pentru ca nu stim de unde sa incepem.

Dorinta ca totul sa iasa perfect ne aduce intr-o stare de stress si neliniste pentru ca ori nu am mai trecut prin asta ori daca am mai trecut , de la un an la altul lucrurile stau cu totul si cu totul altfel.

Prima grija a tuturor este sa nu se omita niste pasi, sau sa iasa totul asa cum a fost la cutare prieten.

Lucrurile trebuie aranjate din timp si cu calm, astfel incat in ziua botezului lumea sa fie fericita si parintii si nasii relaxati.

Principala grija a mamei este bineinteles organizarea petrecerii de dupa ritualul bisericesc.

Dupa ce s-au stabilit nasii, si aici nu stiu daca se poate da vreo indicatie pentru ca mai nou nu se respecta obiceiul din vechime potrivit caruia nasii de cununie ai parintilor sa fie si nasii copiilor. Exista foarte multe cupluri care convietuiesc necasatoriti si au copii.

Alegerea nasilor este in acest caz personala si tine probabil mai mult de mama.

In functie de buget, se poate alege din timp un restaurant sau o locatie dupa preferinta.

In acest moment mama trebuie sa stie numarul invitatilor pentru a putea stabili numarul de meniuri de care este nevoie.

Probabil ar trebui amintit aici, in cazul in care se comanda un meniu unic, sa stim daca printre invitati va fi o persoana vegetariana, sau care nu poate consuma ceva si sa ii comandam un meniu special potrivit.

Tortul de botez a ajuns bineinteles o alegere de top si ca sa fie ce dorim trebuie comandat si acesta din timp. Modele sunt de unde sa alegem si fiecare stie ce doreste.

Bineinteles sa nu uitam fotograful, nelipsit in ultimul timp de la orice eveniment pentru ca bebelusul nostru sa aiba cele mai fashion fotografii, chiar cu riscul de a-l supune unei adevarate sedinte foto.

Daca bine imi amintesc pozele generatiei ‘80 erau alb-negru si uneori nici nu erau!

Discutia cu preotul este evident importanta si probabil se refera la ora, pentru ca de obicei preotii sunt disponibili.

Invitatiile se pot comanda la fel la orice firma specializata si exista o gramada de modele personalizate sau nu.

Trimiterea invitatiilor este mai mult o problema de look, avand in vedere ca cei care vor participa la botez vor sti exact data si locul.

Optional se poate plati o firma care se ocupa cu intretinrea de petreceri si mai nou se poarta la fiecare botez ursitoarele de botez. Acestea trebuie programate si ele din timp, presupunand ca la cat se cauta s-ar putea sa nu fie disponibile.

Mama trebuie sa mai cumpere un rand de haine pentru botez, care vor fi imbracate de copil inainte ceremoniei. Problema imbracamintei de botez face parte din traditie si deci trebuie respectata cu sfintenie.

Pe de alta parte nasa are alta treaba in ceea ce priveste ritualul din biserica.

Daca nu stie , poate sa intrebe sau se poate documenta pe internet de toate cele necesare ritualului de botez.

Inafara de imbracaminte lururile sunt aceleasi. Imbracamintea difera doar de genul bebelusului, la fel si cadoul, mai excat bijuteria oferita in dar de nasi.

Daca este fetita se obisnuieste sa se cumpere o pereche de cercei, si daca este baiat un lant sau o bratara.

In cazul in care nu se opteaza pentru un pachet complet de trusou  botez de fetita sau trusou botez baiat , goana dupa achizitionarea lucruilor poate da niste batai de cap nasei care va umbla din magazin in magazin cu o lista si nu va sti ce sa aleaga, avand in vedere ca s-ar putea sa doreasca o tinuta si pentru dansa.

Pe aceasta lista sunt obligatorii: lumanarea, prosoapele, fasa si panglica, sticluta cu mir, cutia pentru mot, panza alba. Pana le gasim in magazine diferite s-ar putea sa ne pierdem rabdarea si sa dureze mai multe zile pana sa terminam cumparaturile, avand in vedere ca nu le gasim toate intr-un loc.
Exista niste lucruri pe care trebuie sa le cunoasca si mama si nasa dar care le vor auzi de la parinti, prieteni sau chiar indicatii facute de preot.

Pana la urma nu foarte greu, dar probabil destul de costisitor, insa dupa munca si rasplata: copilul va avea in album amintiri frumoase peste ani!

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…