Cum ne facem un dining room elegant?

Cum ne facem un dining room elegant?

0 Shares
0
0
0

In majoritatea caselor noaste, mancatul are loc mai peste tot. In bucatarii, in livin-room-uri si chiar si in dormitoare sau balcoane. Baia cred ca a ramas cam singurul loc in care oamenii nu obisnuiesc sa manance nimic.

Dining room-ul este in general rezervat ocaziilor speciale, in timp ce mesele se iau zilnic in livingroom-uri sau in bucatarii. Mobila la comanda de cea mai buna calitate, poate fi gasita la cei de al Mobilarts.

Setul pentru un dining room de tip basic.

Cel mai simplist dining room (mobila pentru dining room) nu contine mai mult de o masa si cateva scaune. Daca incaperea respectiva are dimensiuni mai mici, probabil ca aceste piese de mobilier vor fi tot ce ti-ai putea dori pentru aceasta camera.

Cel mai important aspect al unui pranz dragut, este acela de a avea la dispozitie spatiu suficient pentru toti membrii familiei sau pentru invitati, in asa fel incat acestia sa se simta confortabil. Cand ai de-a face cu restrictionari din motive de spatiu, cel mai elegant mod, este acela de a pastra incaperea simpla.

Pentru o camera de mici dimensiuni, in acelasi timp este mult mai usor din punct de vedere financiar, sa o mobilezi cu lucrurile necesare. Totusi, pentru cei care au la dispozitie si spatiul dar si bugetul necesar, posibilitatile sunt nelimitate.

Un set formal de mobilier pentru dining-room este constituit dintr-o masa robusta capabila sa acomodeze un numar de minim 6 persoane, scaunele aferente precum si un bufet. Daca spatiul nu este o problema, un cabinet chinezesc reprezinta de asemenea o buna idee.

Cand avem de-a face cu mari grupuri de oameni, spatiul de la masa incepe sa devina o problema foarte importanta. Este necesara o cantitate destul de insemnata de mancare de exemplu, pentru a asigura hrana tuturor persoanelor prezente la o petrecere.

Daca aveti la dispozitie si un bufet mare, misiunea va va fi cu mult usurata. Inca o data, asigurarea confortului oaspetilor, ar trebui sa fie lucrul cel mai important si, in timp ce o masa plina de bucate probabil ca ar arata imbietor la prima vedere, mancatul de pe aceasta nu este confortabil cu siguranta.

Cand sunt prezente mai mult de 4 sau 5 persoane, mesele de tip dreptunghiular sunt in general mai bune decat cele ovale sau rotunde. Mesele de tip dreptunghiular au mai putin din ceea ce se numeste “spatiu mort” – dead space, mai ales in partea din mijloc.

O masa patrata sau circulara va avea cu siguranta mai mult spatiu pentru piesa centrala, dar o piesa centrala de dimensiuni mari nu reprezinta intotdeauna cea mai buna idee deoarece poate bloca campul vizual al mesenilor, iar conversatia intre acestia, poate avea de suferit.

Materialul si stilul.

Chiar daca iti vei alege o mobila in stil clasic, contemporan sau popular, probabil ca iti doresti ca setul tau pentru dining room sa arate primitor si sa fie confortabil pentru oaspeti, mai mult decat orice.

Lemnul, metalul si sticla sunt cele mai comune materiale pentru mese si toate arata foarte bine. Daca iti doresti o trainicie sporita pentru piesele tale de mobilier, lemnul dur a constituit cea mai buna alegere si asta nu de acum, de secole.

0 Shares
You May Also Like