Cum determinam ce display ne trebuie?

Cum determinam ce display ne trebuie?

0 Shares
0
0
0

Ideea acestui articol este de a spune doua lucruri: numerele si datele tehnice merita luate in considerare atunci cand se compara ecrane pe doua smartphone-uri, dar performanta in lumea reala a acestor ecrane este mai importanta.

Este imposibil sa masurati un afisaj pe hartie, dar intr-adevar trebuie sa il vedeti in viata reala pentru a afla daca este prea rece sau cald pentru dvs., indiferent daca va place saturatia, luminozitatea sau nivelul de contrast, ce unghiuri de vizionare sunt asemanatoare si ce difera. Pentru display iPhone va recomandam sa mergeti in service autorizate.

In cele din urma, fiti constienti de obiceiurile dvs. de utilizare si selectati un afisaj corespunzator: daca sunteti mai activ pe timp de noapte sau sunteti agatat de birou toata ziua, atunci beneficiile vizuale ale ecranelor LCD nu sunt, probabil, atat de importante pentru dvs. Daca sunteti un tip care sta mult in aer liber, atunci poate ca sunt.

Daca sunteti nebun sa stoarceti fiecare picatura de viata din bateria dvs. sau pur si simplu sunteti obsedati de culoarea ochilor si contrast, atunci aruncati o privire la AMOLED.

Ideea LG cu afisarea pe G6 a fost clara in timpul prezentarii: puneti un smartphone pe piata care sa poata afisa mai mult pe ecran. Este capabil sa faca acest lucru, deoarece dispozitivul vine cu un afisaj mai lung, care ofera un raport de forma 18: 9 si nu un raport de 16: 9 ca majoritatea smartphone-urilor disponibile in magazinele din zilele noastre. Cu toate acestea, acest lucru nu va fi intotdeaunavalabil.

Este mai mult decat doar LG pentru a va asigura ca beneficiile acestui raport unic sunt pe deplin profitabile. Din pacate, deocamdata, YouTube a decis sa respecte standardele mai bine cunoscute ale unui raport de 16: 9 pentru videoclipurile lor.

Dar, LG are deja suport din servicii precum Netflix si Amazon, unde puteti folosi acum un raport de aspect de 18: 9. Pentru a utiliza acest format, toti utilizatorii G6 trebuie  sa activeze ceva numit “App scaling”, afisat in imagini. De fiecare data cand utilizati o aplicatie care accepta formatul 18: 9, pe ecran va aparea o pictograma care spune ca serviciul, denumit si FullVision, poate fi utilizat.

Nu este un mister, cu toate acestea, ca cel mai utilizat standard este un raport de 16: 9. Proprietarii LG G6 vor putea utiliza numai aplicatii si servicii originale ale producatorului sau anumitor parteneri pentru a beneficia de raportul 18: 9.

Aceste avantaje includ o vizualizare mai buna a continutului pe ecran, in timp ce utilizati aplicatiile si camera. Cand utilizati camera, exista un mod “Patrat”, care va permite sa utilizati jumatate din ecran pentru a vedea imaginea si, in acelasi timp, pentru a vedea rapid o previzualizare a fotografiei sau a videoclipului.

Dar amintiti-va ca standardul 18: 9 este folosit si in alte domenii, in special in cinematografie. Aceasta inseamna, ca aceasta scala ar trebui adoptata ca nou standard de piata. LG este inaintea majoritatii producatorilor, dar nu va fi singurul care va oferi acest tip de optiune. Samsung poate opta pentru o noua scala pe ecranul Galaxy S8, care ar putea sa aiba un format de 17: 9 (un compromis destul de ciudat).

0 Shares
You May Also Like