Cum alegi accesoriile potrivite pentru ferestre?

Cum alegi accesoriile potrivite pentru ferestre?

0 Shares
0
0
0

Unul dintre cele mai placate momente din viata unei familii, este acela in care reuseste sa se mute intr-o locuinta noua, insa pana atunci, trebuie ca aceasta sa arate impecabil din toate punctele de vedere.

Pentru ca o locuinta sa arate impecabil din toate punctele de vedere, in primul rand, interiorul camerelor trebuie sa fie unul de vis.

Parchetul trebuie sa fie unul nou , iar culoarea acestuia trebuie sa se asorteze cat mai mult posibil cu obiectele de mobilier din camera. Ei bine, aceste elemente la randul lor, trebuie sa se asorteze cu culoarea peretilor, iar culoarea peretilor impreuna cu aceste elemente trebuie sa se asorteze cu accesoriile pentru ferestre.

In momentul in care vorbim despre accesorii pentru ferestre, cu siguranta ne referim la perdele si la draperii, care au rolul de a oferii un aspect elegant locuintei.

Ei bine, alegerea acestora cu siguranta reprezinta o misiune dificila pentru foarte multa lume, iar acest lucru este oarecum firesc, tinand cont de multimea de modele de ferestre si draperii care se gaseste pe piata.

Cu siguranta, daca treci pragul mai multor magazine de profil, vei vedea tot felul de modele diferite atat de perdele cat si de draperii, astfel ca iti va fi din ce in ce mai greu sa faci alegerea potrivita pentru locuinta ta.

Un prim sfat de care ar cam trebui sa tii cont atunci cand vrei sa cumperi astfel de accesorii ale ferestrelor, ar fi acela de a nu cumpara pentru fiecare camera a locuintei, acelasi model de draperii si ferestre. O exceptie ar putea fi insa spatiile open – space, in care este indicat sa folosesti acelasi tip de perdele si draperii.

Un alt aspect foarte important de care va trebui sa tii cont, este reprezentat de dimensiunile incaperii in care vei vrea sa ai aceste perdele si draperii. Aici trebuie amintit faptul ca acele perdele si draperii lungi, care ajung pana la nivelul podelei, sunt ideale pentru camerele mari si inalte, pentru ca vor oferi incaperii un plus de eleganta.

In cazul spatiilor mai personale, cum ar fi dormitorul de exemplu, in cazul in care ai de gand sa alegi o perdea in nuante mai deschise, atunci ar fi indicat sa optezi pentru o draperie mata, in nuante mai inchise, care cu siguranta va crea atmosfera intima dorita.

Perdelele fara prea multe modele, sau perdelele simple cum mai sun tele cunoscute, care sunt in tinuri neutre, ar trebui sa fie combinate cu draperii colorate cu modele, sau chiar cu un tapet cu motive florale ori cu motive geometrice.

Un alt aspect extrem de important de care este neaparat sa tii cont, il reprezinta combinatia de culori. Va fi nevoie sa alegi accesorii pentru ferestre care sa se potriveasca perfect cu toate elementele din incapere.

Daca de exemplu, interiorul camerei este unul luminos, iar peretii sunt albi si mobila este in nuante mai deschise, atunci poti sa optezi si pentru perdele sau draperii in nuante ceva mai puternice.

Asadar, acestea ar fi cateva detalii importante de luat in calcul atunci cand alegi draperii si perdele pentru locuinta ta.

0 Shares
You May Also Like