Sfaturi pentru alegerea covorului din hol

3 Shares
0
0
3

In momentul in care vrei sa cumperi covoare pentru locuinta ta, indiferent ca te gandesti sa alegi covoare facute manual sau nu, ar fi indicat sa te gandesti mai intai de toate la alegerea covorului pentru hol.

De ce? Ei bine, atunci cand cineva te viziteaza, prima data cand intra in casa intra pe hol, deci covorul de pe hol va fi primul lucru care va iesi in evidenta, intr-un mod pozitiv sau negativ, insa aici totul depinde doar de gusturile tale.

Tinand cont de acest aspect, dar si de cat de important este covorul din hol, in cele ce urmeaza vom vedea care sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunosti atunci cand vrei sa alegi un covor pentru holul casei tale.

In cazul in care holul locuintei tale este unul lung, cel mai indicat ar fi sa alegi un covor lung si care sa fie mai lat decat usa. In acest fel se va crea un efect vizual perfect. Mai mult decat atat, daca vei opta pentru un astfel de covor, vei proteja foarte bine podeaua chiar si atunci cand vei avea mai multi musafiri in acelasi timp.

In cazul in care ai un hol mic, atunci ar fi indicat sa alegi tot un covor mare, cu un motiv geometric impunator. In cazul in care ai gasit covorul ideal insa nu vrei ca acesta sa fie patat de urme de pantofi, ar fi indicat sa il asezi la i distanta mai mare de usa, iar apoi ar fi ideal sa alegi si un pres de interior pe care sa il pui imediat langa usa pentru ca toti cei care te viziteaza sa se stearga pe pres inainte de a calca pe covor.

Daca holul locuintei tale este unul patrat si de mici dimensiuni, atunci ai putea sa definesti spatiul cu un covor rectangular care sa fie mai lat decat usa. Ar fi indicat sa alegi un covor care sa fie in contrast cu podeaua.

Daca holul casei tale este unul si lung si ingust, atunci poti alege un model care sa fie la fel de lat ca si usa. In acest fel vei crea o senzatie placuta musafirilor in momentul in care acestia intra in casa. Musafirii se vor simti bineveniti in casa ta. In cazul in care nu gasesti pe piata un astfel de model, iti poti indrepta atentia spre un model care sa fie taiat si cusut pe margini in forma dorita.

Deasemenea, tot atunci cnad iti doresti un covor pentru hol, trebuie sa stii despre covoarele rotunde ca sunt capabile sa creeze o senzatie de eleganta, atunci in momentul in care sunt plasate in centrul unui hol. Aceste covoare potrivesc mai ales la case cu usi arcuite. Covoarele rotunde pot sa fie plasat sub un candelabru frumos.

Tot atunci cand vrei sa iti alegi un covor pentru hol, trebuie sa tii cont si de culoarea acestuia, iar pentru a alege culoarea ar fi bine sa studiezi culoarea peretilor de exemplu.

Deci, de aceste detalii ar trebui sa tii cont atunci cand iti vei dori un covor nou pe hol.

3 Shares
You May Also Like