Cum alegem un fotograf pentru botez?

Cum alegem un fotograf pentru botez?

0 Shares
0
0
0

Tocmai ce ati devenit parinti si deja incepeti sa va ganditi la botezul bebelusului? Cu siguranta trebuie sa alegeti un fotograf botez Bucuresti care sa participe alaturi de voi, de nasi si de invitati la eveniment, pentru a face poze.

De ce un fotograf botez Bucuresti si sa nu faceti voi pozele? Ei bine, un fotograf profesionist stie care sunt cele mai importante momente pe care trebuie sa le surprinda. Un invitat oarecare, care are doar smartphone-ul la dispozitie pentru a face poze, cu siguranta nu va reusi niciodata sa va faca poze de cea mai buna calitate si de o claritate incredibila, asa cum face un fotograf profesionist.

Asadar, ati inteles acum de ce este necesar sa optati pentru serviciile unui fotograf profesionist pentru evenimentul vostru, dar oare cum faceti cea mai buna alegere? Stiti ca exista cateva intrebari pe care trebuie sa le adresati fotografului, pentru a va convinge ca el este cel potrivit?

Am pregatit pentru voi un set de intrebari pe care trebuie sa i le adresati fotografului, iar apoi, in functie de raspunsurile pe care le veti primi, veti putea lua decizia. Iata asadar despre ce este vorba.

  1. Primim factura pentru serviciile prestate in ziua botezului?

Exista parinti care nu se gandesc la acest lucru, si pentru care probabil nu conteaza foarte mult daca primesc sau nu primesc o factura din partea fotografului, pentru munca prestata de acesta la ceremonia de botez.

Ei bine, este foarte important sa ii adresati fotografului aceasta intrebare “Primim factura pentru serviciile prestate in ziua botezului?”, pentru a va asigura ca nu veti avea parte de surprize neplacute.

Au existat cu siguranta situatii in care fotografii si parintii s-au inteles un lucru, iar la final fie parintii au dorit sa plateasca mai putini bani, fie fotografii au cerut mai multi bani. Tocmai de aceea, pentru a nu mai exista situatii de acest gen, este foarte important sa va asigurati ca fotograful va ofera factura.

Fotografii care participa la astfel de evenimente, sunt fie persoane fizice autorizate (PFA), fie sunt persoane juridice. Deci, lucrati legal, cu un fotograf profesionist care este persoana juridica sau pfa, si nu veti avea probleme privind acordarea facturii.

Luati in considerare faptul ca multi fotografi vor incerca sa va propuna sa colaborati fara contract, pentru ca in acest caz va pot oferi o reducere semnificativa. Acesta poate fi un lucru avantajos pentru ei (nu mai platesc taxe si impozite dupa banii incasati), dar nu trebuie sa va riscati, mai ales sa platiti avans, pentru ca aveti toate sansele sa nimeriti peste niste sarlatani.

Un fotograf profesionist precum Cotea Razvan, va incheia cu voi si contract, si va va oferi si factura, si cu siguranta va face poze de o calitate si de o claritate ireprosabila la botezul bebelusului vostru.

  1. In cat timp primim pozele?

Cu siguranta, aceasta este o alta intrebare importanta de adresat fotografului. Trebuie sa stiti inca de la inceput, in cat timp urmeaza sa prelucreze fotograful pozele, si sa vi le predea.

Oricat de clare ar fi pozele facute la orice eveniment, un fotograf profesionist le va prelucra mai mult sau mai putin, asa ca va dura ceva timp pana cand veti primi pozele.

De obicei, trebuie ca in cateva zile acestea sa fie gata, dar daca fotograful are multi clienti, iar intr-un week-end are si nunta si botez, iar in timpul saptamanii mai are cateva sedinte foto programate, este posibil sa dureze mai multe zile pentru prelucrarea si livrarea fotografiilor.

  1. Cum primesc fotografiile?

Aceasta este o alta intrebare importanta. Exista fotografi care livreaza fotografiile pe DVD. Altii le livreaza pe stick sau pe card de memorie.

Exista unii fotografi care in afara acestui aspect, le creaza clientilor galerii foto online, astfel incat acestia sa vada oricand pozele de la evenimentul lor. Fara doar si poate, acesta este un serviciu deosebit de important, si ar trebui sa fie inclus in pachetul de servicii de catre fiecare fotograf profesionist.

  1. Cat timp vei fotografia?

Exista parinti care angajeaza un fotograf botez Bucuresti care sa faca poze doar la biserica. Exista de-asemenea parinti care aleg ca fotograful sa fie prezent si acasa, pentru a face poze inainte de ceremonie, poze cu bebele care este imbracat pentru botez, etc. Unii parinti isi doresc sa aiba serviciile fotografului asigurate si la petrecerea de la restaurant.

Cu siguranta insa, in functie de timpul petrecut pentru a face fotografii la botez, pretul va fi mai mare. De-asemenea, si numarul fotografiilor livrate va fi mai mare in acest caz.

  1. Daca apare o situatie de urgenta, cine va lua locul fotografului?

Contractele se fac din timp, dar daca are loc o nenorocire, iar fotograful nu mai poate ajunge la eveniment, ce se intampla? Asigurati-va ca intrebati si acest lucru, si asigurati-va ca fotograful are o solutie de rezerva, pentru a nu ramane fara fotograf la botez.

0 Shares
You May Also Like