Cum aleg mărimea potrivită pentru o cămașă barbateasca

Cum aleg mărimea potrivită pentru o cămașă barbateasca?

0 Shares
0
0
0

Alegerea mărimii potrivite dintr-o gama de camasi barbatesti poate fi o provocare, deoarece există multe variabile de luat în considerare. Cu toate acestea, există câteva sfaturi utile pe care le puteți urma pentru a vă asigura că obțineți o cămașă care să se potrivească perfect.

Măsurați-vă

Primul pas este să vă măsurați. Acest lucru poate fi făcut cu ușurință acasă cu ajutorul unui centimetru de croitorie. Măsurați circumferința gâtului, măsurați circumferința pieptului și măsurați lungimea brațului. Aceste măsurători vor fi cruciale în alegerea mărimii potrivite pentru cămașa dvs.

Verificați ghidul de mărimi

Fiecare producător de cămăși are propriul ghid de mărimi, așa că asigurați-vă că verificați ghidul de mărimi specific producătorului cămășii pe care o doriți. Ghidul de mărimi va arăta măsurătorile pentru fiecare dimensiune și vă va ajuta să determinați care dimensiune se potrivește cel mai bine cu măsurătorile dvs.

Căutați o potrivire confortabilă

Potrivirea confortabilă este importantă în alegerea mărimii potrivite pentru o cămașă barbatească. Dacă cămașa este prea strânsă, vă va fi incomod și vă veți simți restricționat în mișcările dvs. Dacă cămașa este prea largă, veți arăta dezordonat și va părea că purtați o cămașă a tatălui dvs. Asigurați-vă că cămașa se potrivește bine pe umeri, iar mânecile și gulerul nu sunt prea strânse sau prea largi.

Luați în considerare materialul cămășii

Materialul cămășii va afecta potrivirea și se va comporta diferit. De exemplu, cămășile din bumbac pot avea tendința de a se micșora ușor la spălare, deci ar trebui să alegeți o dimensiune puțin mai mare dacă sunteți îngrijorat de aceasta. Cămășile din poliester sau alte materiale sintetice se pot comporta diferit și ar putea necesita o dimensiune mai mică sau mai mare decât sunteți obișnuit.

Verificați eticheta pentru instrucțiuni de îngrijire

Înainte de a cumpăra o cămașă, verificați eticheta pentru instrucțiuni de îngrijire. Unele materiale pot necesita o îngrijire specială, cum ar fi spălarea doar la curățătorie chimică

Ce tip de guler ar trebui să aleg pentru cămașa mea?

Atunci când vine vorba de îmbrăcăminte, detaliile fac diferența, iar alegerea corectă a unui guler pentru cămașa ta poate face o diferență majoră în aspectul tău general. De la gulerul clasic, la cel cu butoni sau la cel răsucit, există o gamă largă de opțiuni pentru alegerea gulerului perfect pentru cămașa ta. În acest articol, vom explora diferitele tipuri de gulere și modul în care acestea pot fi alese în funcție de forma feței, stilul de îmbrăcăminte și eveniment.

Gulerul clasic

Gulerul clasic, cunoscut și sub numele de gulerul turn-down, este cel mai comun tip de guler și se potrivește bine cu majoritatea stilurilor de îmbrăcăminte. Acest guler are o deschidere largă și este atașat la cămașă în partea de jos a fiecărei părți a gulerului. Gulerul clasic se potrivește bine cu o gamă largă de forme ale feței, dar este de obicei cel mai bine pentru persoanele cu fețe ovale sau rotunde.

Gulerul cu butoni

Gulerul cu butoni, cunoscut și sub numele de gulerul englezesc, este un guler care are butoni mici, ascunși sub colțurile gulerului. Acest tip de guler este ideal pentru evenimentele formale, cum ar fi nunți sau alte evenimente elegante. De obicei, acest tip de guler se potrivește bine cu o cravată și este potrivit pentru persoanele cu fețe lungi și subțiri.

Gulerul răsucit

Gulerul răsucit, cunoscut și sub numele de gulerul band, este un tip de guler care se îndoaie în sus în loc să stea în jos. Acest tip de guler este adesea asociat cu moda casual și se potrivește bine cu stilul de îmbrăcăminte urban. Este ideal pentru a fi purtat fără cravată și se potrivește bine cu persoanele cu fețe pătrate sau ovale.

Gulerul ascuțit

Gulerul ascuțit, cunoscut și sub numele de gulerul italian, este un guler cu margini ascuțite și lungi, care se îndoaie ușor spre exterior. Acest tip de guler este ideal pentru evenimentele formale și se potrivește bine cu cravatele subțiri. Este potrivit pentru persoanele cu fețe ovale sau subțiri.

Gulerul de țară

Gulerul de țară, cunoscut și sub numele de gulerul de vânătoare, este un guler care este adesea purtat cu îmbrăcăminte de tip sport sau casual. Acest guler este de obicei mai mare și mai îndoit decât alte tipuri de gulere

Care este diferența dintre o cămașă casual și o cămașă de gala?

Cămășile reprezintă o piesă esențială a garderobei masculine și sunt disponibile într-o varietate de stiluri și culori. În funcție de eveniment și de atmosfera în care se desfășoară, bărbații pot alege între o cămașă casual și una de gală. În cele ce urmează, vom explora diferențele dintre aceste două stiluri de cămăși și cum trebuie să le porți pentru a avea un aspect impecabil.

Cămășile casual sunt potrivite pentru evenimente informale sau pentru zilele în care vrei să te simți confortabil, dar în același timp să ai un aspect bine îngrijit. Aceste cămăși sunt fabricate din materiale ușoare, cum ar fi bumbacul sau inul și au o croială mai lejeră, pentru a oferi o libertate de mișcare mai mare. Culorile și imprimeurile pot fi variate, însă în general sunt mai vesele și mai îndrăznețe decât cele ale cămășilor de gală. Cămășile casual pot fi purtate cu pantaloni chino, blugi sau pantaloni scurți, în funcție de preferințele tale.

În schimb, cămășile de gală sunt potrivite pentru evenimente formale sau pentru ocazii speciale, cum ar fi nunți, banchete sau petreceri elegante. Aceste cămăși sunt fabricate din materiale mai fine, cum ar fi bumbacul satinat sau mătasea, și au o croială mai strânsă, pentru a se potrivi mai bine pe corp. Culorile sunt mai sobre, de obicei albe, negre sau albastre închis, și nu au imprimeuri prea îndrăznețe.

Manșetele și gulerul sunt de obicei mai rigide și pot fi accesorizate cu butoni sau broșe pentru a adăuga un plus de eleganță. Cămășile de gală trebuie să fie purtate cu pantaloni negri sau gri închis, o cravată sau papion și pantofi eleganți din piele.

Asadar, diferența dintre o cămașă casual și una de gală constă în materialele utilizate, croială, culori, imprimeuri și accesoriile aferente. Cămașile casual sunt mai potrivite pentru evenimentele informale, iar cele de gală pentru evenimentele formale. Este important să alegi stilul potrivit de cămașă în funcție de evenimentul la care participi, astfel încât să te simți confortabil și să ai un aspect impecabil. În plus, este important să alegi o mărime potrivită, pentru ca cămașa să se potrivească perfect pe corp și să nu arate prea larg sau prea strâmt. O cămașă bine aleasă poate face diferența între un aspect bine îngrijit și unul neîngrijit.

0 Shares
You May Also Like