Costul vietii in Vietnam (2019)

Costul vietii in Vietnam (2019)

0 Shares
0
0
0

Vietnamul este o destinatie de expatriati in crestere rapida si unul dintre locurile mai populare pentru pensionari, expatici si nomazi digitali care traiesc in sud-estul Asiei. Tara ofera expatilor o calitate a vietii care, in multe privinte, este mai buna decat cea a natiunilor vecine.

Mancarea este diversa si delicioasa, costul vietii este scazut si exista o serie de locuri de munca didactice bine platite, insa se gasesc prin intermediul agentiilor de recrutare si locuri de munca bine platite pentru muncitori strainatate Vietnam.

Totusi, in afara celor doua mari orase, exista multe de facut in orasele de plaja uimitoare ale tarii si in orasele racoroase ale muntilor.

In functie de locul in care alegeti sa traiti, veti gasi o atmosfera foarte diferita. Exista o multime mare de nomazi si antreprenori digitali care traieste in orasul Ho Chi Minh. Multi profesori lucreaza din Hanoi, in nord. Si multi pensionari americani care s-au luptat in razboi s-au intors in Vietnam pentru a-si trai zilele. Politicile de viza sunt dificile pentru nepensionari, dar nu sunt imposibile.

In general, tara este usor de explorat si populara pe ruta de backpacker bugetara din Asia de Sud-Est. Se observa mostenirea razboiului din Vietnam. Multi vietnamezi au membri ai familiei care traiesc in SUA si sunt, in general prietenosi si primitori pentru expati.

Daca aveti privilegiul de a va muta si de a va retrage in strainatate, Vietnamul are multe de oferit in ceea ce priveste cultura si costul vietii.

De ce Vietnam?

Multi expati, considerand Vietnamul cauta un loc cu o cultura fascinanta, mancare buna si un stil de viata de calitate la buget low cost. Vietnam baga toate acele cutii. In timp ce exista avantaje pentru a trai mai aproape de casa, Asia de Sud-Est are o pofta de sine statatoare. Vietnamul este in general ferit de infractiunile violente, fiind doar o problema mica (precum furtul).

Cultura locala si mancarea sunt cei doi mari factori pentru multi avand in vedere ca traiesc in Vietnam. De la nord la sud, o gama uriasa de preparate traditionale te asigura ca ai mereu ceva nou de mancare. Si ca natiune in primul rand budista, Vietnamul ofera un contrast frumos de sarbatori culturale si ritualuri religioase.

Un alt motiv pentru a lua in considerare Vietnamul este peisajul variat. Vietnamul este uimitor. Este o natiune foarte lunga; climatele variaza enorm de la o regiune nordica rece, muntoasa, la o clima tropicala, calda, sudica din capitala natiunii. Cele mai iconice site-uri sunt destul de turistice (credeti ca Ha Long Bay), dar exista multe alte orase la fel de dragute, dar fara factorul turistic imens.

Ultimul factor pentru multi expati este stilul de viata. Este usor sa gasesti un loc de munca care sa predea limba engleza, iar multi expati care locuiesc acolo vor spune o poveste despre venirea unui an si ramanerea vietii.

Desi transportul nu este perfect, muntii, plajele si padurile din Vietnam asigura ca expatriatii pot efectua excursii de weekend intr-o varietate de obiective turistice si intr-o varietate de culturi regionale.

Vietnamul devine rapid un punct de reper pentru nomazi si expatriati digitali din sud-estul Asiei. Costul scazut al vietii joaca un factor major, iar mancarea stradala delicioasa ieftina ajuta si ea. Majoritatea nomazilor si antreprenorilor digitali prefera sa stabileasca o baza in orasul Ho Chi Minh, in timp ce expatriatii si pensionarii prefera locatii precum Hanoi si Ho An.

Permis de munca

Veti obtine un permis de munca daca indepliniti toate criteriile stabilite de autoritatile vietnameze. Trebuie sa-l ai cu tine cand ajungi in tara. Pentru a fi eligibil, trebuie sa ai peste 18 ani, sa ai o stare de sanatate buna si sa nu ai antecedente penale. In plus, de obicei, trebuie sa detineti o pozitie de specialist, de exemplu, sa fiti manager sau executiv intr-o companie.

Locuri de munca disponibile in Vietnam

Cei mai multi dintre expatii care ajung in Vietnam, isi indreapta atentia spre locurile de munca privind predarea unei limbi straine, iar aici precizam ca majoritatea isi doresc sa predea limba engleza. Se gasesc insa jobri si in IT, joburi pentru fotografi, ghizi turistici. De-asemenea se cauta medici specialisti pentru spitalele din marile orase vietnameze, iar exemplele privind locurile libere disponibile pot continua.

 

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…