Chirurgie pentru urechi proeminente

Chirurgie pentru urechi proeminente

0 Shares
0
0
0

Ceea ce numim ureche proeminenta, este dezvoltarea cartilajului din urechi spre exterior in timpul dezvoltarii urechilor si generarea unei forme proeminente spre  exterior. Ca urmare a acestor modificari, uneori este necesara si recomandata o interventie chirurgicala a urechii.

Interventiile chirurgicale proeminente ale urechii sunt de obicei aplicate copiilor mai mici, dar se pot realiza si in cazul pacientilor adulti. Urechile proeminente pot deveni o problema sociala foarte mare cauzand totodata stari de neincredere sau complexare.

Chirurgia urechii proeminente se efectueaza in prezent pe unul din 20 de copii din cauza urechilor proeminente. Desi nu este un disconfort grav, provoaca un aspect estetic de cele mai multe ori neplacut. Acest lucru face ca persoanele cu astfel de probleme sa se preocupe de diverse probleme sociale si psihologice in viata lor de zi cu zi.

De fapt, solutia la problema urechilor proeminente este extrem de simpla. Atunci cand interventia este facuta la momentul propice, se vor elimina probleme cu care se pot confrunta oamenii din acest motiv, in special copiii. Dar ce este chirurgia proeminenta a urechii si cum se efectueaza?

Otoplastia este numele unei interventiei chirurgicale proeminente a urechii in limbaj medical. Exista multe tehnici pentru aceasta procedura de operatie estetica pentru urechi, iar examinarea fizica a persoanelor este esentiala inainte de interventia chirurgicala.

Acest pas este de mare importanta pentru definirea problemei si alegerea tehnicii adecvate pentru problema actuala. In a doua etapa, se face o incizie din partea posterioara a urechii. Cu aceasta procedura, pacientii vor fi tratati atat cat este necesar. De asemenea, este posibil sa se faca procesul fara sutura vizibila. Dar, in general, exista trei etape.

Prima etapa este corectarea prin suturi, a doua etapa este indepartarea cartilajului, a treia si ultima etapa este slabirea structurii cartilajului. Rezultatele arata o rata de succes de 100%. Oamenii vor beneficia de o estetica ideala a urechii pe tot parcursul vietii.

Care este problema proeminenta a urechii?

Una dintre cele mai frecvente probleme de sanatate astazi este problema proeminenta a urechii. Faptul ca unghiul dintre cap si ureche este mult mai mare decat ar trebui sa fie este cunoscut ca una dintre cele mai semnificative caracteristici ale acestei probleme.

De fapt, in limbajul din popor, se numeste maretia urechii. Dar problema urechii proeminente nu are nimic de-a face cu dimensiunea urechii. Aceasta este doar o problema unghiulara. Deci, ce este in neregula de fapt cu urechea proeminenta?

Urechea proeminenta este de obicei observata de la nasterea indivizilor. Desi nu este considerata importanta la inceput, copiii pot avea diverse probleme sociale din cauza aspectului lor fizic.

Mai ales in perioadele in care copiii incep sa-si descopere propriile trasaturi fizice, vor fi predispusi la aparitia diverselor probleme psihologice. Procesul de dezvoltare al fiecarui copil este, prin urmare, foarte important, deoarece isi doresc ca aspectul lor estetic sa fie foarte bun.

In cazurile in care aspectul nu este unul multumitor, poate fi inevitabil sa experimenteze probleme sociale. Prin urmare, este necesar ca parintii sa trateze aceasta problema cat mai curand posibil, iar singurul tratament cu adevarat eficient este reprezentat de metodele chirurgicale

0 Shares
You May Also Like