Ce trebuie sa stiti despre munca in Israel fara Aliyah?

Ce trebuie sa stiti despre munca in Israel fara Aliyah?

0 Shares
0
0
0

Stiati ca multi romani isi doresc sa munceasca in Israel? Chiar daca majoritatea romanilor plecati din tara se afla in vestul Europei, unii cetateni doresc sa se mute si sa munceasca intr-o tara stabila din punct de vedere economic, iar Israel este o asemenea tara.

Veti afla mai mute detalii despre munca in Israel fara Aliyah, si veti afla de ce este important sa cautati Samy Ilie – cazuri in Israel, si sa luati legatura cu avocatul care va poate ajuta in acest caz.

Viza de munca ii este acordata angajatorului, nu angajatului!

Pentru inceput, este important sa subliniem faptul ca, in Israel, un cetatean strain nu primeste viza de munca ca permis de intrare in tara si sa inceapa sa caute un angajator.

Procesul este invers – o companie din Israel depune o cerere la Ministerul de Interne pentru a aduce un muncitor strain in Israel. Angajatorul este obligat sa demonstreze ca este necesar un expert strain, deoarece nu este posibil sa gaseasca un lucrator israelian care sa ocupe functia.

Dupa obtinerea aprobarii de principiu, compania trebuie sa demonstreze ca lucratorul strain pe care l-a, ales are competentele necesare pentru functia respectiva.

Problema poate fi confundata, deoarece imigrantii, sotii israelienilor si anumiti solicitanti de azil au dreptul de a cauta orice angajator in Israel. Dar toate categoriile de cetateni de mai sus nu intra in Israel ca muncitori straini, ci ca cetateni, rezidenti temporari sau rezidenti cvasi-temporari.

Exista mai multe categorii de resortisanti straini care lucreaza in Israel. Au diferite tipuri de vize (daca exista) si ajung in Israel in moduri diferite.

Muncitori straini in Israel

In primul rand, lucratorii straini in locuri de munca „dificile” in care exista o penurie permanenta de lucratori israelieni. Statul Israel „importa” multi lucratori in domeniul agriculturii, alaptarii si constructiilor. Acestia primesc vize de lucru in cooperare cu brokerajul companiilor locale de resurse umane, asa cum este detaliat mai jos.

In al doilea rand, sunt experti straini, angajati de anumiti angajatori israelieni, de obicei in sectoarele de inalta tehnologie, industriale sau tehnologice. Acesti muncitori trebuie sa indeplineasca cerinte mari de salarizare. Angajatorul lor trebuie sa demonstreze ca este dificil sa gaseasca muncitori locali israelieni care sa poata indeplini indatoririle specialistului strain.

In al treilea rand, companiile internationale pot trimite lucratori specialisti pentru a deschide sau extinde o filiala a activitatii lor in Israel.

In al patrulea rand sunt solicitantii de azil sau „infiltratii economici”, care uneori sunt numiti gresit „muncitori straini”. In ciuda numarului lor relativ mic in Israel, acestia primesc o mare atentie publica. Este important sa subliniem ca solicitantii de azil in Israel nu primesc vize de munca.

Cu toate acestea, in conformitate cu hotararea Curtii Supreme, unii pot lucra in Israel fara permis de munca, in timp ce cererea lor este procesata de autoritatile israeliene de imigrare.

In al cincilea rand, resortisantii straini care aleg sa lucreze ilegal in Israel. De obicei, acestia intra in tara ca turisti din fosta Uniune Sovietica sau ca pelerini in grupuri turistice din tari africane sau sud-americane.

Dupa ce au intrat in Israel, isi cauta un loc de munca ilegal. Acesti resortisanti straini risca sa fie expulzati din Israel, iar angajatorii din Israel risca amenzi mari pentru angajarea ilegala a strainilor fara viza de munca.

Al saselea: resortisantii americani pot stabili o afacere in Israel si vor rezida aici pe baza vizei de afaceri B-5. Cetatenii americani angajati in intreprindere, si sotiile / copiii investitorului / angajatilor primesc sub-tipuri de vize B-5 pentru a trai si a lucra in Israel.

Cum obtin o viza ca muncitor strain expert?

Dupa cum am mentionat, un angajator israelian trebuie sa necesite abilitatile dvs. unice Acelasi angajator trebuie sa contacteze Ministerul de Interne si sa dovedeasca (de obicei cu ajutorul unui avocat care poate fi Samy Ilie de exemplu) ca:

  1. A) Afacerile lor au nevoie de un angajat cu cunostinte / expertiza / abilitati greu de gasit in Israel.
  2. B) Ca angajarea unui expert strain in companie va contribui la cresterea afacerii, la angajarea mai multor muncitori israelieni si la dezvoltarea economiei israeliene.

Cererea de autorizare pentru angajarea unui lucrator strain expert costa aproximativ 1.200 NIS. Daca Ministerul de Interne este de acord sa emita viza, angajatorul trebuie sa plateasca o taxa de 10.000 NIS pentru a o primi. In cele din urma, lucratorului expert trebuie sa i se plateasca cel putin dublul salariului mediu pe piata de munca din Israel.

Este viza de munca restrictionata pentru specialistii in HI-TECH?

Nu neaparat. Este adevarat, majoritatea muncitorilor experti vin in Israel pentru a lucra in companii majore, pentru a promova un proiect specific. Exista, de asemenea, lucratori straini care ocupa o pozitie de conducere intr-o companie israeliana sau ca reprezentanti ai companiilor internationale.

Dar orice persoana cu expertiza unica, greu de gasit in Israel, dar care este solicitata de o afacere care este dispusa sa investeasca banii si efortul, poate primi aceasta viza. Expertii straini din Israel ocupa joburi atat de diverse precum bucatarii in restaurante etnice, tehnicieni pentru animale si antrenori de atletism. Companiile mici pot primi de asemenea, permisiunea de a aduce un muncitor strain in Israel pentru o perioada lunga sau scurta.

Pe de alta parte, Israelul nu sufera lipsa majoritatii profesiilor, precum: avocati, profesori de limbi straine si jurnalisti. Chiar si cu o diploma de la cea mai prestigioasa universitate si calificari excelente, daca nu este nevoie de angajati intr-un anumit domeniu, va fi imposibil sa obtineti o viza de munca de expert strain.

Un prieten sau o ruda care este proprietar de afacere in Israel, imi poate solicita viza de munca de specialitate?

Legea nu interzice proprietarilor de afaceri din Israel sa aduca o ruda sau un prieten ca muncitor strain in Israel. Cu toate acestea, ei trebuie sa demonstreze ca acesta are cunostinte sau abilitati unice care nu pot fi gasite in Israel.

Dupa cum se poate vedea, este nevoie de viza de lucru pentru a munci in Israel, iar legile sunt foarte diferite. Luati legatura cu un avocat roman din Israel precum Samy Ilie, si cereti ajutorul. Va poate oferi cele mai bune servicii de consultanta, si va poate ajuta in orice problema intampinati.

Este recomandat sa colaborati cu un avocat, mai ales cand mergeti intr-o tara straina precum Israel, iar o simpla cautare pe Google dupa expresia Samy Ilie – cazuri in Israel, va va convinge ca acest avocat este cel mai bun si trebuie sa il contactati.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…