Ce este o liposuctie abdominala?

0 Shares
0
0
0

Probabil ca foarte multi dintre noi am auzit macar o data in viata despre liposuctie abdominala, dar foarte putini stim exact in ce consta.

In cazul in care nu esti multumita de corpul tau, mai ales de zona abdominala care este plina de grasime, cu siguranta trebuie sa faci ceva pentru a scapa cat mai rapid de aceasta problema.

Exercitiile fizice de la sala si dietele te pot ajuta intr-o oarecare masura, insa cea mai simpla si cea mai eficienta solutie in acest caz poarta denumirea de liposuctie abdominala.

Cum sa te pregatesti pentru o liposuctie abdominala?

In cazul in care vei opta pentru acest tip de interventie chirurgicala vei scapa de depozitele de grasime foarte rapid. Inainte de a te interesa insa despre un pret liposuctie abdomen, ar fi important a cunosti cateva indicatii preoperatorii:

  • nu manca si nu bea nimic dupa miezul noptii inaintea operatiei;
  • este interzisa administrarea aspirinei dar si atuturor celorlalte medicamente care o contin, cu cel putin doua saptamani inainte de interventia chirurgicala;
  • in cele mai multe cazuri, operatia trebuie facuta in afara perioadei menstruale;
  • trebuie sa anunti chirurgul dar si medicul anestezist in cazul in care ai anumite probleme medicale (tensiune, probleme vasculare, infarct, diabet, probleme pulmonare, probleme cu sangerarea, epilepsie, probleme neurologice, alergii la diverse medicamente);
  • trebuie sa anunti deasemenea medicul si in cazul in care porti proteza dentare sau lentile de contact;
  • in cazul in care fumezi, ar fi indicat sa renunti la tigari cu cel putin una – doua saptamani inainte de operatie, iar apoi una – doua saptamani dupa operatie ar trebui sa nu fumezi nici macar o tigara;
  • deasemenea, ar fi indicat sa eviti sa te expui in exces la soare inainte de operatie, iar regiunea care urmeaza sa fie operata ar trebui sa fie cat mai mult posibil ferita de razele soarelui;
  • nu urma o dieta stricta inainte de operatie pentru ca aceasta poate intarzia vindecarea;
  • in cazul in care te racesti sau iti apare o infectie de orice fel, operatia trebuie amanata.

liposuctie abdominala

Ce este si cum se desfasoara lipoaspiratia?

Lipoaspiratia se poate face cu anestezie generala, dar se poate face si cu anestezie intravenoasa completata, anestezie locala, si nu in ultimul rand cu anestezie peridurala. Tipul de anestezie este stabilit de medicul anestezist in discutia preanestezice pe care o veti avea in legatura directa cu procedura de liposuctie abdominala pe care o doriti.

Tribune deasemenea sa stuu ca interventaia chirurgicala dureaza de obicei o ora pentru o singura zona.

Lipoaspiratia necesita introducerea unei canule speciale in tesutul adipos, prin incizii de 3-4 mm si prin miscari repetate, grupuri de celule sunt separate si aspirate. In cele mai multe cazuri sunt necesare doua – trei incizii pentru fiecare zona. Cicatricele nu se vad aproape deloc si nu creaza probleme din punct de vedere estetic.

Liposuctie abdominala : termenul de vindecare!

Imediat dupa terminarea interventiei chirurgicale, zonele aspirate sunt pansate cu pansament compresiv care are rolul de a preveni formarea seroamelor si hematoamelor.

Lipoaspiratiile mici care presupun scoaterea a mai putin de 2 litri de aspirat pot fi externate dupa 24 de ore. In cazul in care cantitatea de aspirat a fost mai mare, internarea poate dura doua – trei zile zile. Pe toata perioada internarii se administreaza antibiotic, antitrombotic, antialgic si antiinflamator la nevoie.

La 5-6 zile dupa externare se vor scoate firele, dupa maxim 3 saptamani trebuie sa dispara umflaturile iar dupa o saptamana se pot relua activitatile zilnice.

0 Shares
You May Also Like