Ce trebuie sa stii cand iti cumperi bijuterii?

Ce trebuie sa stii cand iti cumperi bijuterii?

0 Shares
0
0
0

Se pare ca oamenii au inceput sa inteleaga in sfarsit faptul ca imaginea conteaza foarte mult in zilele noastre, astfel ca fiecare persoana este atenta la modul in care arata atunci cand iese din casa, la tinuta, si nu in ultimul rand la accesorii.

Tinuta se va alege cu siguranta in functie de locul in care ai de mers. Daca de exemplu lucrezi la un birou, atunci mai mult ca sigur nu te vei duce imbracat la locul de munca intr-o tinuta sport, la fel cum nici la sala de sport nu te vei duce avand o tinuta eleganta.

Ei bine, in functie de tinuta pe care o vei alege, vei putea alege sa porti mai multe accesorii, care cu siguranta te vor face sa arati mai bine, si te vor scoate in evidenta oriunde te vei duce.

Un ceas elegant, mai mult ca sigur vei alege sa porti atunci cand porti o tinuta eleganta, pentru ca un ceas te va scoate in evidenta de fiecare data.

Inainte de a cumpara ori un ceas elegant, ori orice alte bijuterii, va trebui mai intai de toate sa testezi foarte bine piata, sa te informezi despre preturile bijuteriilor, despre calitatea acestora dar si despre confidentialitatea comerciantilor. Aceste informatii le poti aduna fie de pe internet, fie din reclame, fie din sfaturile unor persoane cunoscute in care ai incredere.

In momentul in care vei compara preturile diversilor furnizori, va trebui sa te uiti cu atentie daca livrarea este inclusa in nota de plata. Trebuie sa alegi cu mare atentie un furnizor renumit, si cu siguranta vei alege bijuterii de calitate.

Atunci cand iti cumperi bijuterii, este important de stiut faptul ca trebuie sa alegi sa le cumperi de la un furnizor de incredere, iar o dovada de credibilitate a acestuia este reprezentata de autorizatia ANPC a acestuia, sau de o copie sau autorizatie care este afisata intr-un loc vizibil din magazin.

Deasemenea vei putea sa cauti amanet aur la casele de amanet, si cu siguranta si acolo vei gasi o multime de bijuterii, la preturi atractive, astfel ca daca nu iti permiti sa iti cumperi bijuterii noi, poti sa le gasesti la casele de amanet bijuteriile care iti plac.

Mai trebuie sa stii, indiferent de locul de unde iti cumperi bijuteriile, faptul ca marca este un semn conventional aplicat pe bijuteriile si pe obiectele din metale pretioase. Exista trei tipuri de marci care apar pe bijuterii, si aume marca de certificare, care este aplicata de catre Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului.

O a doua marca aplicata pe bijuterii este marca de ganantie proprie, aplicata de catre producatorul intern, importator sau vanzator, si care se inregistreaza la Agentia Nationala pentru Protectia Consumatorului.

Marca titlului este aplicata de catre producatori si semnaleaza titlul metalului pretios. Pentru ca o bijuterie din metal pretios sa intruneasca toate conditiile legale de vanzare, trebuie sa fie marcata cu marca de certificare sau cu marca de garantie proprie, plus marca titlului.

Asadar, aceste detalii ar fi foarte important sa le cunosti atunci cand vrei sa iti cumperi bijuterii.

0 Shares
You May Also Like
Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc

Istoria costumului barbatesc incepe in urma cu cateva sute de ani cand ceea ce numim azi costum barbatesc…