Ce trebuie sa stie sotii care au de gand sa divorteze?

Ce trebuie sa stie sotii care au de gand sa divorteze?

0 Shares
0
0
0

In prezent au loc mult mai multe casatorii decat in trecut, iar acest lucru cu siguranta nu este unul pozitiv.

De ce? Pentru ca exista foarte multe situatii in care tinerii ajung sa se casatoreasca rapid, fara a se cunoaste foarte bine, iar apoi isi dau seama ca au gresit, si aleg sa divorteze.

Exista situatii in care cuplurile aleg sa divorteze pentru ca pur si simplu nu se mai inteleg, si s-au saturat de certuri, de promisiuni sau de alte aspecte de acest gen.

Ei bine, sotii care se gandesc sa divorteze ar trebui sa tina cont de faptul ca si-au jurat in fata lui Dumnezeu ca vor fi unul alaturi de celalalt, la bine si la greu pana atunci cand moartea ii va desparti.

Asta inseamna ca sotii respectivi ar trebui sa se gandeasca bine la cat de multe au de pierdut, si ar trebui sa faca un pas spre impacare.

In cazul in care lucrurile nu mai pot fi schimbate, cu siguranta cei doi soti cauta sa se bucure temporar sau permanent de custodie copil, in cazul in care au un copil.

Mai intai de toate insa, trebuie mentionat faptul ca o custodie copil este o hotarare judecatoreasca prin care instanta hotaraste drepturile parintilor in ceea ce priveste custodia minorului sau incredintarea acestuia.

Custodia copilului se solicita in conditiile in care parintii acestuia se afla in plin proces de divort, insa aceasta se poate cere si in conditiile in care copilul este nascut in afara casatoriei. In acest caz, parintii trebuie sa formuleze o cerere in acest sens.

Tot referitor la custodie, trebuie precizat faptul ca aceasta poate sa fie solicitata de unul din catre parinti, insa ea poate sa fie solicitata si de catre alte persoane (unchi, bunici, matuse, etc).

Deci, cei care aleg sa divorteze, in cazul in care nu au un copil, cu siguranta pot sa faca totul foarte simplu, trecand pragul unui notar.

In schimb, atunci cand cei doi soti au si un copil, ar trebui sa se gandeasca la viitorul acestuia, si la cat de bine ar fi daca ar ramane impreuna o familie.

Apoi, parintii ar trebui ca inainte sa ceara custodia, sa analizeze putin situatia, pentru a vedea daca ii va fi copilului mai bine cu mama sa, sau cu tatal sau. Cu cat parintii au o situatie financiara mai buna si au ce sa ii ofere copilului, cu atat au sanse mai mari de a obtine custodia.

In afara de custodie, cu siguranta pentru sotii care urmeaza sa divorteze, este important si partajul. Este firesc ca fiecare dintre soti sa isi doreasca sa ramana cu cat mai multe bunuri achizitionate in timpul casatoriei.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante detalii legate de divort. Ideal ar fi ca toti sotii care au ajuns pana in acest punct sa se razgandeasca, si sa isi mai ofere o sansa pentru a ramane o familie, asa cum au ales sa fie atunci cand s-au casatorit.

0 Shares
You May Also Like