Ce putem invata in urma participarii la cursuri PSI?

Ce putem invata in urma participarii la cursuri PSI?

0 Shares
0
0
0

In ultimul timp, auzim tot mai des ca anumite persoane participa la diferite cursuri de calificare profesionala, cursuri de perfectionare sau diferite alte tipuri de cursuri.

Ei bine, mentionam faptul ca persoanele interesate pot sa isi indrepte acum atentia si spre cursuri PSI, iar in urmatoarele randuri vom discuta mai multe detalii despre un astfel de curs.

Cursul de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor este un curs autorizat de catre Autoritatea Nationala pentru Calificari (fost C.N.F.P.A). Un amanunt extrem de important despre acest curs este acela ca este si avizat de catre cei de la ISU (Inspectoratul pentru situatii de urgenta).

Toate persoanele care vor participa la un asemenea curs se vor familiariza la final cu termenii specifici privind acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice, vor cunoaste date despre cercetarea  contextului producerii incendiilor, vor avea cunostinte importante privind avizarea documentatiilor privind PSI, dar si date in ceea ce priveste controlul privind respectarea masurilor de PSI.

Totodata, persoanele inscrise la un asemenea curs vor acumula o multime de informatii in ceea ce priveste elaborarea documentelor specifice activitatii de PSI si SU. La curs, se va invata si despre instruirea salariatilor in domeniul PSI; iar cursantii vor invata deasemenea despre planificarea activitatii de PSI, despre organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor si nu in ultimul rand despre monitorizarea activitatii de PSI.

Cursul Cadru Tehnic PSI le se adreseaza tuturor persoanelor care sunt absolventi de studii medii cel putin, si care au intentia de a se califica sau de a se perfectiona in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor.

Toate persoanele care se vor inscrie la un asemenea curs, si care il vor si absolvi, vor intra in posesia unui certificat de absolvire pentru ocupatia de “Cursul de Cadru Tehnic cu atributii in domeniul prevenirii si stingerii incendiilor”.

Pe langa acest certificat de absolvire, cei care absolvesc un asemenea curs, mai intra si in posesia suplimentelor descriptive care atesta competente dobandite in urma cursului.

Descrierea cursului

Ocupatia face referire la competentele necesare cadrului tehnic avand atributii PSI pentru planificarea, organizarea, monitorizarea si controlul activitatii privind prevenirea si stingerea incendiilor.

Ocupatia mai cuprinde deasemenea si competentele legate de acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice, acordul in cazul documentatiilor privind prevenirea si stingerea incendiilor, investigarea contextului producerii incendiilor, instruirea salariatilor in domeniul PSI si nu in ultimul rand elaborarea documentelor specifice activitatii din domeniu.

In cazul in care alegeti sa participati la un astfel de curs veti putea sa intelegeti mult mai bine si sa aplicati cadrul legal: Legea 307/2006 privind apararea impotriva incendiilor si OMAI nr.163/2007 pentru aprobarea Normelor generale de aparare impotriva incendiilor.

Dupa ce veti absolvi cursul veti acumula o serie importanta de cunostinte generale despre apararea impotriva incendiilor si veti fi capabil sa intocmiti lucrari de o complexitate ridicata.

De asemenea cursantul veti fi capabil sa comunicati eficient la locul de munca folosind terminologia de specialitate, veti putea identifica sarcinile de efectuat, dar si cerintele legate de acestea si veti putea sa planificati activitatile curente.

Ce competente obtin dupa absolvirea cursului Cadru Tehnic PSI?

 • Planificarea activitatii de aparare impotriva incendiilor;
 • Monitorizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor;
 • Instruirea salariatilor in domeniul apararii impotriva incendiilor;
 • Acordarea asistentei tehnice de specialitate in situatii critice;
 • Organizarea activitatii de aparare impotriva incendiilor;
 • Elaborarea documentelor specifice activitatii de aparare impotriva incendiilor;
 • Controlul modului de respectare a masurilor de aparare impotriva incendiilor;

Care sunt avantajele participarii la acest curs Cadru Tehnic PSI?

 • Pregatirea profesionala alaturi de profesori care au o bogata experianta teoretica si practica;
 • Pregatirea teoretica are loc in sali de curs dotate corespunzator cu echipamente precum videoproiector, laptop, flipchart, ecran de proiectie, etc.;
 • Tehnicile si metodele moderne de predare/instruire/aplicatii practice se concentreaza pe stimularea creativitatii si interactivitatii cursantului, eliminand in acest fel stresul care s-ar putea acumula la orele de curs (studii de caz, lucru in echipa, jocuri de rol, aplicatii cu fise de lucru, etc)
 • Suport de curs gratuit si fise de lucru;
 • Mentinerea legaturii dintre cursant si formator prin e-mail;
 • Program de curs flexibil;
 • Cursul poate fi achitat integral sau in rate in functie de preferintele fiecarui cursant, cu plata cash, online sau prin POS, fara comision;
 • Coffee break (cafea, ceai, apa plata) gratuit la sala de curs oferite de catre reprezentantii agentiei;
 • Obtinerea unui certificat de absolvire cu recunoastere la nivel international.
0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…