Ce poti face cand cumperi un calculator?

Ce poti face cand cumperi un calculator?

0 Shares
0
0
0

Numeroase modele de calculatoare second hand sunt disponibile la preturi din ce in ce mai bune pentru cei care vor sa faca o asemenea achizitie.

Cumpararea de produse second-hand este o afacere profitabila pentru oricine stie sa aleaga exact produsele electronice de care are nevoie. Nu iti trebuie, de fiecare data, produse noi, ci poti apela si la unele second-hand, care iti ofera o performanta foarte buna de fiecare data cand ai nevoie de ele.

De multe ori, producatorii de calculatoare lanseaza noi modele prin campanii de marketing destul de ingenioase si agresive. Ei ne fac sa credem ca avem nevoie de ultimele modele de produse electronice, gadgeturi si calculatoare, ceea ce nu este mereu adevarat.

Daca nu vrei performante maxime de la calculatorul desktop sau de la laptopul tau, poti cumpara un model mai vechi, lansat in urma cu 2-3 ani pe piata de profil.

Acest lucru nu inseamna ca modelul pe care vrei sa il cumperi nu poate face fata cu bine sarcinilor ce trebuie indeplinite.

Inainte de a cumpara un calculator, ai nevoie de cateva informatii si cunostinte din acest domeniu, astfel incat sa iei cea mai buna decizie in cunostinta de cauza. In primul rand, trebuie sa te hotarasti de unde vrei sa cumperi un calculator pentru tine, cautand un anumit pret pentru el.

Poti incerca sa cauti si pe site-urile cunoscute de anunturi modele de calculatoare dorite de tine. Prin aceasta metoda poti chiar sa negociezi cu vanzatorii un pret mai bun pentru calculatorul pe care intentionezi sa il cumperi.

Ai si optiunea cumpararii unui calculator din categoria refurbished, pretul find mai ridicat in acest caz, in comparatie cu calculatoarele second-hand. Cele refurbished sunt practic modele noi, care au mici imperfectiuni sau au fost returnate de clienti.

Pentru un calculator este foarte importanta partea lui de hardware, adica piesele si componentele care intra in configuratia lui. Acest lucru e valabil atat pentru modelele de calculatoare tip desktop sau pentru cele de tip laptop.

Afisajul este important in special pentru laptopuri. El poate prezenta pixeli morti, mici zgarieturi sau imperfectiuni ce pot fi observate cu ochiul liber. Daca observi o astfel de imperfectiune, poti negocia chiar si un pret mai mic de achizitionare a laptopului pe care il doresti cu orice pret.

Inainte de a cumpara un calculator, in special unul second-hand, trebuie sa verifici toate conexiunile si intrarile lui pentru a te asigura ca ele functioneaza in mod corespunzator. Aici vorbim atat de conexiunile audio, cat si de cele video. Dupa aceasta etapa ii poti testa si performanta pentru a vedea cum executa el comenzile date si cum functioneaza in situatii concrete in care va fi pus.

In cazul unui laptop, durata de viata a bateriei este esentiala. Aceasta iti ofera autonomia dorita atunci cand nu ai la dispozitie o sursa de incarcare. Laptopurile second-hand au adesea probleme cu bateria deoarece utilizarea lor intensiva afecteaza performanta data de aceasta. E bine de stiut ca pretul unei baterii poate fi destul de mare.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…