Ce este un salon cosmetic?

Ce este un salon cosmetic?

0 Shares
0
0
0

Un salon de infrumusetare este o afacere care ofera servicii cum ar fi tunsori, colorarea parului, coafura, manichiura, pedichiura, tratamente faciale, ceruire, modelare a sprancenelor si improspatarea corpului. Saloanele pot fi high-end sau foarte low-key.

Doua dintre cele mai importante elemente ale acestor saloane cosmetica sunt serviciul clienti si satisfactia clientilor. Un salon de infrumusetare foloseste hairstylists, ceara specialisti, esteticieni, specialisti in formarea sprancenelor, manicuriste, specialisti si specialiste in tratamente facialie si adesea exista un receptioner sau director general.

Directorul general supravegheaza personalul si se asigura ca toti clientii sunt tratati bine, se simt confortabil si sunt multumiti de produsul final. De asemenea, managerul general gestioneaza rezervarile facute telefonic sau online de catre clienti, asigura ca totul din salon functioneaza fara probleme si asigura respectarea tuturor preocuparilor.

Personal si stabilire

Un salon de infrumusetare trebuie sa angajeze personal calificat si profesional, care este autorizat de stat. Licentele au de obicei o data de expirare si trebuie sa fie reinnoite la timp. Proprietarul sau managerul salonului de frumusete trebuie sa se asigure ca toti membrii personalului au licente valabile.

Un salon cosmetic profitabil trebuie sa fie amplasat intr-o zona strategica cu mult trafic pietonal pentru a castiga si a mentine o clientela puternica. Salonul in sine trebuie sa fie extrem de sanitar, curat si bine aprovizionat cu produse cum ar fi vopseaua de par, piepteni, foarfece, folie, lac de unghii, ceara si alte produse necesare.

Trebuie sa aiba o statie de samponare, precum si posturi de lucru separate pentru fiecare membru al personalului. Curatenia salonului este foarte importanta, deoarece ridica reputatia salonului si aduce mai multi clienti. Podelele trebuie curatate in fiecare zi.

Ziua de lucru tipica

Ca orice altceva, un salon de infrumusetare functioneaza prin furnizarea unui serviciu clientilor. Un salon de frumusete de succes este foarte organizat, cu un personal calificat care ofera clientilor o varietate de servicii. Serviciile pot fi rezervate in avans sau clientii pot merge fara sa faca o programare anterioara.

Care sunt cerintele de igienizare pentru saloane cosmetice?

Procedurile de salubritate ar trebui sa faca parte din rutina zilnica a fiecaror saloane cosmetice. Veti afla insa mai multe detalii despre care sunt cerintele de igienizare in gardul acestor saloane, in urmatoarele randuri.

Unelte si echipamente

Toate uneltele si echipamentele trebuie sa fie dezinfectate dupa fiecare client. Pieptenele, periile, coastele, rolele, pensetele, uneltele de taiat unghii si foarfecele trebuie sa fie spalate in sapun si apa, uscate, apoi complet scufundate intr-un dezinfectant umed pentru timpul recomandat.

Uneltele electrice, cum ar fi masinile de tuns, atasamentele pentru suflare si ondulatoarele de par, frezele pentru unghii, etc., trebuie pulverizate cu un dezinfectant si sterse. Manusile de cauciuc, prosoapele si orice altceva care atinge clientul trebuie sa fie dezinfectate sau aruncate dupa utilizare.

Statii de lucru

Scaunele, statiile si bolurile de sampon trebuie sterse cu un dezinfectant intre clienti. Spatiile de depozitare utilizate pentru unelte sanitare, cum ar fi sertarele si dulapurile de stationare, trebuie sa fie curate si fara resturi si utilizate numai pentru unelte sanitare.

Asadar, dupa cum se poate vedea, cerintele sunt foarte stricte in ceea ce priveste saloanele cosmetice, iar din punct de vedere al igienei nu aveti motive de ingrijorare, indiferent ca doriti sa treceti pragul unui astfel de salon pentru a va tunde, pentru a va pensa sau pentru a va vopsi parul ori pentru a va intretine unghiile.

Saloanele au personal calificat, dispun de echipamente si instrumente de ultima generatie, ofera cele mai sigure conditii in ceea ce priveste igiena, deci este indicat sa treceti pragul acestor saloane.

Ei bine, dar cum alegeti oare salonul potrivit, in conditiile in care exista atat de multe saloane cosmetice in orasul dvs? Cel mai indicat ar fi sa cereti parerea si sfatul persoanelor cunoscute, care frecventeaza periodic saloanele din oras.

Apoi, o idee inspirata ar fi aceea de a cauta recenzii online, astfel incat veti afla daca anumite saloane sunt vorbite de rau, sau daca toate saloanele au doar clienti multumiti.

Nu in ultimul rand, puteti trece pragul fiecarui salon, pentru a vedea care sunt conditiile, iar astfel va veti putea crea o idee, si veti putea decide in cele din urma care este salonul pe care il considerati ideal pentru cerintele si nevoile dvs.

0 Shares
You May Also Like