Ce este un avocat penal?

Ce este un avocat penal?

0 Shares
0
0
0

Un avocat penal este un avocat specializat in Drept Penal, adica este un avocat specializat in cauze penale.

Ce este un dosar penal

O cauza penala este o procedura judiciara care judeca daca o persoana acuzata de savarsirea unei infractiuni a comis-o efectiv si care este pedeapsa sub forma de inchisoare sau amenda care este aplicata potentialului infractor in cazul in care este gasit vinovat.

Ce face un avocat penal

Avocatii penali apara sau acuza persoanele care au fost arestate pentru presupusa comitere a unei infractiuni, chiar daca este vorba despre un delict (fost delict).

Un avocat penal nu numai ca intervine in apararea sau acuzatia unui presupus infractor in instantele de judecata, ci intervine si in declaratia unui detinut in fata politiei (anchete ale politiei) sau a garzii civile, intr-o intrare si perchezitie sau in declaratia unui martor in instanta, cu sau fara prezenta judecatorului.  In astfel de situatii ai nevoie de un avocat care sa te ajute.

Un avocat penal nu numai ca lucreaza in apararea celor acuzati de o infractiune, ci poate actiona si ca o urmarire penala privata.

De asemenea, avocatii penali redacteaza o plangere pentru a fi depusa la o instanta de ancheta.

Avocatii penali va sfatuiesc, de asemenea, cu privire la modul de depunere a unei plangeri la sectia de politie sau cu privire la drepturile dumneavoastra in cazul in care trebuie sa depuneti marturie in calitate de martor intr-un proces.

Ce este dreptul penal

Dreptul penal este ramura de drept care determina cand si cum este savarsita o infractiune si stabileste pedeapsa pentru savarsirea acesteia.

Ce sunt infractiunile?

Infractiunile sunt fapte intentionate sau culpabile care se pedepsesc in mod expres cu o pedeapsa in Codul nostru penal. De regula, infractiunile sunt, de obicei, actiuni impotriva vietii, sanatatii si proprietatii oamenilor.

Adjectivul intentionat inseamna ca au fost facute constient, cu intentie. Dar nu este intotdeauna necesar sa faceti ceva pentru a comite o infractiune, puteti comite, de asemenea, o infractiune prin nefacand nimic (omisiune). De exemplu, neacordarea de asistenta unei persoane aflate in dificultate este o infractiune clasificata ca “neacordarea de ajutor”. Prin urmare, in anumite circumstante, lipsa de actiune ar putea duce, de asemenea, la o sanctiune.

Daca ceva nu este incriminat in mod expres in Codul Penal, atunci nu poate fi pedepsit; desi acest lucru nu inseamna ca actiunile neintentionate (neconfractionale) nu au consecinte, deoarece pot duce la plata raspunderii civile.

In concluzie, numai infractiunile pot fi pedepsite penal, de exemplu prin privarea faptuitorului de libertate sau printr-o amenda. Dimpotriva, actiunile neintentionate care cauzeaza prejudicii tertilor pot fi pedepsite numai cu o responsabilitate economica de a despagubi partea vatamata pentru prejudiciul cauzat, acestea nu pot fi niciodata pedepsite cu o pedeapsa de privare de libertate.

Probleme juridice? Importanta de a avea un avocat bun

In zilele noastre, a avea un avocat bun poate fi solutia pentru a rezolva probleme juridice de tot felul. De la natura personala sau profesionala la chestiuni administrative. Chiar si mici indoieli juridice ca, din cauza lipsei de cunostinte, nu stim cum sa rezolvam.

O firma de avocatura este responsabila pentru apararea si consilierea clientilor sai in fata oricarei situatii juridice care incearca sa rezolve problemele cat mai curand si cat mai discret posibil. Firma de avocatura a avocatului apararii tale are avocati, economisti, profesionisti cu experienta care lucreaza zilnic pentru a rezolva problemele juridice ale fiecarui client.

Problemele juridice au crescut pe masura ce societatea a evoluat. In mod traditional, cele mai frecvente probleme juridice au fost dreptul civil (contracte civile, drepturi personale etc.), dreptul penal (omucidere, furt, vatamari corporale…) sau dreptul familiei (mostenire, violenta de gen, divorturi etc.).

In zilele noastre, odata cu sosirea internetului, problemele cauzate de noile tehnologii se adauga la aceste probleme juridice. Pirateria informatica, furtul de identitate in retelele sociale, pornografia infantila pe internet si o lunga lista care se naste ca urmare a schimbarilor.

Avocatii stiu acest lucru si au o echipa specializata in frauda informatica si toate problemele legate de lumea online.

Un alt serviciu in firmele de avocatura de astazi sunt problemele juridice cu sectorul bancar. De multa vreme vedem in presa fraudele comise de companiile bancare fata de utilizatorii lor. Problemele actuale care privesc societatea de astazi si pe care avocatul apararii tale incearca sa le rezolve cu prudenta pe care o necesita aceste probleme.

Avocatul penal – Accesibilitatea si dispunerea avocatului

Un tratament bun si cordialitatea sunt esentiale atunci cand alegeti un avocat penal. Aceste trasaturi ale tratamentului direct si strans pe care reprezentantul legal le poate avea trebuie identificate inca de la primul interviu. Daca simti ca avocatul este interesat de situatia ta, te asculta si te indruma in ceea ce priveste preocuparile tale, este un semn bun si poti lua in considerare alegerea acestuia daca observi ca accesibilitatea este adecvata valorii investitiei pentru serviciu.

 

0 Shares
You May Also Like