Ce este o imprimanta laser?

0 Shares
0
0
0

O imprimanta laser este o imprimanta care foloseste un fascicul focal sau o lumina pentru a transfera text si imagini pe hartie. Desi contrar credintei populare, laserul nu arde efectiv imaginile pe hartie. In schimb, pe masura ce hartia trece prin imprimanta, fasciculul laser se aprinde la suprafata unui tambur cilindric numit fotoreceptor.

Acest tambur are o sarcina electrica (de obicei pozitiva), care este inversata in zonele in care fasciculul laser il loveste. Prin inversarea incarcaturii in anumite zone ale tamburului, fasciculul laser poate imprima tipare (cum ar fi text si imagini) pe fotoreceptor.

Dupa ce modelul a fost creat pe tambur, acesta este acoperit cu toner dintr-un cartus de toner. Tonerul este negru in majoritatea cartuselor, dar poate fi cian, magenta si galben cu imprimante laser color. Tonerul incarcat pozitiv se agata de zonele tamburului care au fost incarcate negativ de laser.

Cand hartia trece prin imprimanta, tamburului i se ofera o incarcatura negativa puternica, ceea ce permite transferul si lipirea tonerului pe hartie. Rezultatul este o copie curata a imaginii scrise pe hartie.

Deoarece imprimantele cu laser nu utilizeaza cerneala, au mai putine probleme de imprimare a imaginilor decat imprimantele cu jet de cerneala si sunt capabile sa imprime paginile mai repede.

In timp ce imprimantele cu laser si cartusele de toner costa de obicei mai mult decat imprimantele cu jet de cerneala si cartusele de cerneala, majoritatea cartuselor cu toner laser de pe https://www.cartushop.ro/produse/categorie/cartuse-compatibile-laser/, dureaza de cateva ori mai mult decat cartusele de cerneala, ceea ce face ca costul lor pe pagina sa fie egal.

Din acest motiv, intreprinderile tind sa foloseasca imprimante laser, in timp ce consumatorii au mai multe sanse sa foloseasca imprimante cu jet de cerneala. Imprimantele laser au de obicei o rezolutie de 600 dpi (puncte pe inch) sau mai mare.

Ce trebuie sa luati in considerare cand alegeti o imprimanta laser?

Capacitatea si viteza de imprimare reprezinta primul detaliu de luat in considerare atunci cand doriti sa cumparati o asemenea imprimanta. Imprimantele cu laser personale sunt suficiente pentru a efectua in jur de 200 de listari de pagini pe saptamana. Acestea sunt low-end si pot imprima pana la opt ppm (pagini pe minut).

O imprimanta de grup de lucru este necesara in cazul in care este necesara o medie de 1000 de pagini listate pe saptamana. Acestea tiparesc pana la 24 ppm si costa mult mai mult in comparatie cu o imprimanta pentru uz personal.

Imprimantele de productie sunt necesare atunci cand este nevoie sa se tipareasca 50.000 sau mai multe pagini pe saptamana. Acestea sunt destul de scumpe si sunt folosite de editorii comerciali. Acestea sunt imprimante foarte performante, care pot tipari pana la 700 ppm si au costuri foarte mari. Acestea pot fi utilizate fara oprire, 24 de ore pe zi, sapte zile pe saptamana.

Rezolutiea este un alt factor care merita luat in considerare atunci cand doriti sa cumparati o imprimanta. Se stie ca standardul de rezolutie in cele mai multe imprimante laser care exista in zilele noastre este de 600 de puncte pe inch (dpi).

Aceasta rezolutie este suficienta atunci cand vine voba despre tiparirea normala de zi cu zi, chiar si pentru mici lucrari de editare pe desktop. O imprimanta de productie de inalta calitate insa, este mult mai performanta si poate avea o rezolutie de 2400 dpi.

Facem precizarea insa ca mai exista si imprimante laser care utilizeaza inca o rezolutie de 300 dpi. Aceasta rezolutie poate determina linii zimtate sa apara pe marginea exterioara a unei imagini.

Manevrarea hartiei este de-asemenea o alta caracteristica de baza care trebuie urmarita atunci cand cumparati o imprimanta laser. Cele mai multe astfel de imprimante tilizeaza hartie de dimensiuni cu litere, cu hartie taiata.

Atunci cand discutam despre imprimantele de inalta tehnologie, acestea facem precizarea ca folosesc hartie continua. Imprimantele laser de-asemenea pot tipari pe transparente, etichete adezive si chiar si carduri usoare.

Cu toate acestea, cele mai multe imprimante laser folosesc o imprimare simpla, cu imprimare duplex mauala, care se realizeaza schimband opriunile de imprimare in proprietatile imprimantei, sau printrarea unei cart si luarea aceleiasi hartii, reinserand-o in imprimanta cu scopul de a tipari si cealalta parte.

Un ultim aspect de luat in considerare este FPOT (primul timp de iesire a hartiei), si timpul de incalzire. In momentul in care imprimanta laser primeste comanda de imprimare de la un computer, aceasta are nevoie de la 5 si pana la 30 de secunde pentru a pregati imprimanta pentru noua lucrare. De-asemenea, timpul de incalzire este foarte pornit.

In mare parte acestea sunt cele mai importante detalii pe care trebuie sa le cunoasteti in ceea ce priveste imprimantele laser. In cazul in care intentionati sa cumparati o astfel de imprimanta, indiferent ca doriti sa o folositi in interes personal sau in interes profesional, alegeti o imprimanta laser de la un producator de top de pe piata.

0 Shares
You May Also Like