Care sunt cele mai populare modalitati de incalzire a locuintei?

Care sunt cele mai populare modalitati de incalzire a locuintei?

0 Shares
0
0
0

Incalzirea locuintei este o necesitate pentru fiecare familie, iar din acest motiv, este firesc ca fiecare sa caute cele mai eficiente modalitati pentru a-si incalzi casele (sau apartamentele).

Exista diferite modalitati de incalzire a locuintei, iar noi vom aborda acest subiect in randurile care urmeaza. Cititi pana la final, pentru a descoperi care sunt cele mai potrivite modalitati pentru a va incalzi locuinta!

  1. Centrala pe lemne

Centrala pe lemne in mod evident, pentru toti cei care locuiesc sa casa, reprezinta cea mai atractiva solutie, dupa cum veti putea vedea in randurile care urmeaza.

Centralele termice pe lemne, practic reprezinta cea mai ieftina modalitate de a va incalzi locuintele, dat fiind faptul ca arderea lemnului genereaza o mare cantitate de caldura.

Un alt motiv datorita caruia este important sa optati pentru o centrala pe lemne, este acela ca lemnul este mai ieftin decat gazul si decat energia electrica privit strict ca si combustibil.

O alta veste buna este aceea ca nu depindeti de nici un furnizor de gaze naturale atunci cand aveti o centrala pe lemne, pentru ca veti arde lemnul. In plus, puteti pune pe foc lemne pe care le puteti taia din propria gradina, daca aveti copaci mari de exemplu.

Puteti cumpara pe timpul verii mai multi metri cubi de lemne de foc de-asemenea, atunci cand nu aveti cheltuieli foarte mari, astfel incat, pe timpul iernii sa nu cheltuiti foarte multi bani pentru a cumpara lemne de foc. In schimb, cu celelalte tipuri de centrale termice, costurile de incalzire pe timpul iernii sunt destul de mari.

In plus, lemnul este o sursa regenerabila si ecologica, asa ca arderea acestuia nu provoaca daune naturii. Acesta este un alt motiv pentru a cumpara o asemenea centrala. In plus, in functie de unde cumparati centrala, puteti beneficia gratuit de procesul de montare centrale termice.

De precizat insa este faptul ca o asemenea centrala poate fi utilizata doar la casa. Deci, doar cei din mediul rural, sau cei care locuiesc la oras dar la casa, pot avea parte de o asemenea centrala.

  1. Centrale termice pe gaz

Dupa cum bine stim cu totii, in Romania, cel mai des intalnite sunt centralele termice pe gaz.

Achizitionarea unui cazan eficient si fiabil va va oferi atat liniste sufleteasca, cat si facturi la preturi decente la incalzire, dar costurile oricum sunt mai mari decat in cazul centralelor pe lemne.

Cazanele moderne cu condensare sunt foarte eficiente (unele mai mult de 90%), astfel incat obtineti un randament bun la fiecare unitate de energie. Inlocuirea unui cazan cu gaz standard cu un cazan modern cu condensare este foarte simpla, insa va trebui sa suportati o cheltuiala destul de mare.

Exista insa cateva dezavantaje ale centralelor termice pe gaz, pe care cu siguranta ar trebui sa le cunoasteti. Gazul este un combustibil fosil, care produce dioxid de carbon atunci cand este ars. Deci nu este o sursa curata de energie, asa cum este lemnul, deci aici centralele pe lemne au din nou un avantaj in fata centralelor pe gaz.

Instalarea de la zero a unui sistem de incalzire centrala pe gaz poate fi costisitoare si perturbatoare. Daca nu sunteti in reteaua de gaz, conectarea proprietatii dvs. poate fi, de asemenea, costisitoare.

  1. Centrale termice electrice

In cazul in care locuiti la bloc si nu aveti posibilitatea de a opta pentru o centrala pe lemne, cel mai probabil va ganditi sa alegeti o centrala pe gaz. Trebuie sa luati insa in considerare si faptul ca exista si centrale termice electrice. Exista in Romania multe asemenea centrale, chiar daca cel mai des sunt intalnite cele pe gaz.

In randurile care urmeaza, vom discuta pe scurt si despre centralele electrice, iar dvs. puteti acumula multe informatii si despre acestea. Iata asadar despre ce este vorba!

Daca locuinta dvs. nu are gaz de retea, puteti utiliza electricitatea pentru a o incalzi, deoarece aproape fiecare gospodarie din Romania are acces la reteaua electrica. Cu toate acestea, incalzirea electrica poate fi costisitoare.

Cea mai rentabila forma de incalzire centrala electrica foloseste incalzitoare de stocare pe timp de noapte. Aceste incalzitoare folosesc electricitate furnizata la un tarif mai „nocturn” pentru a incalzi caramizile ceramice speciale care pastreaza caldura. Aceste caramizi apoi incalzesc casa folosind caldura stocata in interiorul lor.

Incalzitoarele electrice de stocare pe timp de noapte sunt mult mai ieftine de instalat decat sistemele de incalzire centrala pe gaz, deoarece acestea nu necesita o conducta sau o conducta. Cu foarte putine piese mobile, incalzitoarele de depozitare necesita o intretinere foarte mica si nu trebuie intretinute anual.

Vestea mai putin placuta insa pentru cei care isi doresc o centrala termica electrica, este aceea ca vor avea de suportat costuri mai mari in ceea ce priveste incalzirea locuintei. Acesta este motivul pentru care cei care locuiesc la bloc, au ca prima optiune centralele pe gaz. Cei care locuiesc la casa, prefera centralele pe lemne, urmate de cele pe gaz si abia pe locul trei in topul preferintelor, se gasesc si centralele electrice.

Este firesc acest lucru, in conditiile in care costurile pentru incalzirea cu lemne sunt mult mai atractive.

0 Shares
You May Also Like