ISO 9001 este un standard al sistemelor de management al calitatii (SMC) care se concentreaza pe toate elementele de management al calitatii pe care o organizatie trebuie sa le aiba in vigoare pentru a avea un sistem eficient care sa ii permita sa-si gestioneze si sa-si imbunatateasca produsele si serviciile.
Considerat o referinta mondiala, ISO 9001 stabileste principiile fundamentale ale managementului calitatii care ajuta organizatiile sa-si controleze si sa-si imbunatateasca performanta si sa le conduca spre eficienta, excelenta produselor lor si optimizarea serviciului lor pentru clienti. Aceste principii sunt: orientarea catre client, leadership, implicarea personalului, abordarea bazata pe proces, abordarea sistemica a managementului, imbunatatirea continua, abordarea decizionala si relatiile bune cu furnizorii.
Prin implementarea si certificarea atelierelor si laboratoarelor sale, Universitatea Continentala se asigura ca procesele care se dezvolta in aceste spatii sunt cele mai adecvate; de asemenea, arata ca este cu adevarat dedicata calitatii serviciilor sale si imbunatatirii continue.
Care sunt beneficiile certificarii ISO?
Imbunatatirea imaginii care este proiectata fata de clienti si societate in ansamblu.
Productivitatea procesului sau de productie este in crestere, deoarece este orientata spre imbunatatirea
Continua.
Cu aceasta certificare, UC primeste un avantaj competitiv important care ii creste reputatia si recunoasterea.
Cresterea increderii in mediul companiei: clienti, furnizori, administratii publice.
Simplificarea procesului decizional, atat in ceea ce priveste continutul, cat si timpul petrecut pentru aceasta sarcina.
Companiile care au certificarile relevante, achizitioneaza caracteristica unei companii fiabile si independente.
Cresterea cifrei de afaceri derivate din toate beneficiile anterioare si prestigiul dobandit prin detinerea certificatului ISO.
Vezi aici cum echipa noastra te asista pe tot parcursul procesului de certificare ISO.
ISO 9001:2015
Sistemul de management al calitatii. Acesta garanteaza ca societatea se angajeaza sa mentina standardele de calitate in conformitate cu standardul. In acest fel, bunurile sau serviciile dumneavoastra vor avea teste care sa certifice calitatea productiei si un proces de productie orientat spre imbunatatire continua.
ISO 14001:2015
Sistemul de management de mediu. Detinerea certificatului ISO 14001 demonstreaza angajamentul pe care o companie il are fata de mediu, incearca sa il respecte si sa minimizeze impactul activitatii sale productive asupra acestuia.
ISO 27001:2013
Sisteme de management al securitatii informatiilor. Detinerea acestui certificat asigura ca nu se va comite neglijenta in ceea ce priveste securitatea si ca sunt indeplinite toate cerintele legale derivate din manipularea informatiilor.
ISO 37001:2016
Sistemul de management anticoruptie. Nicio organizatie nu isi poate permite sa isi asume usor riscul de coruptie. Investitorii, partenerii, actionarii si personalul trebuie sa fie siguri ca ati facut tot posibilul pentru a preveni coruptia la toate nivelurile organizatiei.
ISO 45001:2018
Sistemul de management al sanatatii si securitatii ocupationale. Certifica respectarea standardelor de sanatate si securitate in munca. Compania garanteaza ca securitatea si sanatatea lucratorilor sai la locul de munca sunt supravegheate si nu sunt lasate la voia intamplarii.
Pentru orice informatii suplimentare sau pentru a obtine o oferta de pret pentru oricare dintre aceste certificari, nu ezitati sa va consultati cu un specialist in domeniu.
Informatii interesante despre ISO
Cea mai recunoscuta piesa de standardizare este umilul container de transport. Desi nu a fost dezvoltat de ISO, a fost adoptat in 1968 ca „Cutie standard”. Conformitatea cu acest standard a permis producatorilor de vehicule, constructorilor de nave si agentilor de manipulare sa aiba un set de dimensiuni comune.
Exista timp si efort necesar pentru a obtine o certificare, impreuna cu costul certificarii in sine si intretinerea continua. Trebuie sa fie obtinut printr-un organism de certificare acreditat si sunt implicate cerinte de reglementare stricte. Cu exceptia cazului in care exista o anumita industrie sau un motiv contractual, organizatiile sub 15 angajati nu ar urma, de obicei, certificarea. Exista, totusi, beneficii in a lucra conform principiilor standardului pentru fiecare organizatie.
Nu. Cu o astfel de gama de standarde diferite disponibile, va exista un standard care sa acopere o mare varietate de cerinte. Cele cinci standarde comune enumerate mai jos se vor potrivi bine cu majoritatea organizatiilor.
ISO are mii de standarde internationale, in zeci de industrii. Cu toate acestea, unele dintre standardele lor depasesc aceste limite. Sa aruncam o privire la cinci dintre cele mai comune standarde.
Managementul calitatii ISO 9001
Acesta este standardul de temelie pe care ar trebui sa-l aiba organizatiile, cea mai recenta versiune fiind ISO 9001:2015. Desi exista cateva standarde in familia ISO 9000 (care acopera managementul calitatii), ISO 9001 este singurul standard in care puteti fi certificat.
Exista mai multe cazuri specifice industriei bazate pe acest standard (de exemplu, Aerospace care utilizeaza AS9100D). Procesele si procedurile de afaceri vor locui intr-un sistem de o anumita forma, adesea denumit Sistem de management al calitatii (SMC), dar, in principiu, standardul exista pentru:
Asigurati-va ca produsele si serviciile furnizate sunt asa cum sunt definite in cerinte.
Sa existe un mecanism care monitorizeaza eficacitatea sistemului de management al calitatii si a rezultatelor acestuia, impreuna cu procese si proceduri pentru a preveni scaparea produselor si serviciilor neconforme.