Care va fi viitorul agriculturii în acest secol al tehnologiei

Care va fi viitorul agriculturii în acest secol al tehnologiei?

0 Shares
0
0
0

Agricultura a fost întotdeauna și rămâne cea mai importantă resursă a statului. Dezvoltarea sa afectează direct potențialul economic, natural și cultural al populației și al țării în ansamblu. Agricultura de astăzi este greu de imaginat fără introducerea de noi tehnologii care o fac o industrie precisă.

În agricultura de precizie, fermierii apelează din ce în ce mai mult la tehnologiile fără echipaj. Cu ajutorul lor, se pot controla rapid și eficient etapele de creștere și dezvoltare a plantelor cultivate, se pot construi termograme de câmp și hărți multispectrale cu indici de vegetație pentru a prezice potențialele recolte.

Scanarea unei suprafețe întinse cu o cameră termică din aer este o modalitate convenabilă și ușoară de a ajunge în locuri inaccesibile pentru măsurători pe calea normală. Suprafețe mari de pajiști, câmpuri, păduri, mlaștini- toate acestea pot fi dimensionate în siguranță și convenabil și apoi transferate pe o hartă – electronică sau hârtie.

Dronele agricole pot ajuta la crearea unor fișe de date care sunt utile pentru determinarea cotei, a pădurii variate sau a altei vegetații și pentru a analiza solul, de exemplu pentru a îmbunătăți calitatea solului.

Realizarea hărților în agricultură

Ești fermier și trebuie să verifici starea plantelor din zonele tale cu culturi? Dorești să combați grupurile de buruieni care îți afectează negativ creșterea randamentului? Atunci este momentul să  iei în calcul posibilitatea de realizare a unor hărți a solului sau terenurilor cultivate, cu drone moderne dotate cu camere avansate din punct de vedere tehnic. Se pot face atât măsurători mici, cât și diverse cartografii extinse ale terenului pentru agricultură.

Servicii complete cu drone pentru agricultură

Companiile cu experiență în utilizarea dronelor în agricultură oferă clienților servicii complete legate de cartografierea terenului, folosind drone în acest scop. Datele obținute datorită măsurătorilor ajută la economisirea și gestionarea mai bună a resurselor destinate, de exemplu, combaterii buruienilor.

Dacă ești proprietarul unei ferme, culturi,  pajiști sau a altor terenuri agricole și ești în căutarea unei firme care să te ajute să obții imagini precise ale acestor zone, poți verifica în mediul online oferta de astfel de companii, care pe lângă vânzarea dispozitivelor, oferă și un service drone.  Datorită unor drone moderne , fiecare fermier ajunge în locuri dificil de accesat – pajiști umede, mlaștini și zone cu apă.

Drona în agricultură

Te întrebi dacă o dronă este o investiție bună pentru ferma ta? Gândește-te la scara de aplicabilitate a celor mai recente tehnologii utilizate în agricultură. Datorită imaginilor, vei afla nu numai ce tipuri de sol sunt în cadrul parcelei (clasificare de evaluare), dar, de asemenea, vei verifica starea de irigare a solului și vei determina complexele de utilitate agricolă a terenurilor arabile.

Crearea unei astfel de hărți nu durează mult și are un impact real asupra posibilităților de gestionare a unui teren agricol. Dacă există locuri greu accesibile pe parcelă, o scanare amănunțită cu o dronă îți va permite să verifici starea lor reală.

Drone și compensații

În agricultură, drona nu poate realiza doar hărți care identifică tipuri de sol. Datorită posibilităților oferite de scanarea zonei fermei, se pot verifica rapid daunele provocate de animalele sălbatice sau de alte elemente.

Ceea ce odată era posibil doar în timpul recoltării poate fi obținut mult mai devreme astăzi. Acest tip de cartografiere a terenului îți permite să completezi documentația de asigurare și, astfel, să depui eforturi mai devreme pentru a obține despăgubirile cuvenite.

0 Shares
You May Also Like