Ce cladiri au nevoie de autorizatie de la pompieri

Ce cladiri au nevoie de autorizatie de la pompieri?

0 Shares
0
0
0

Prevederile legale care fac referire la categorile de cladiri care au nevoie de autorizatie pompieri au fost schimbate recent, in urma unui act normativ care a fost publicat in Monitorul Oficial.

In mare parte, pentru anumite constuctii au aparut arii minime de autorizatie, iar pentru alte constructii au fost micsorate, sau chiar si marite aceste arii de autorizatie.

In ceea ce priveste cladirile care au nevoie de autorizatie de la pompieri, putem aminti cladirile care conform legii au fost incadrate ca fiind de o importanta exceptionala si deosebita, indiferent de regimul de inaltime, destinatie sau aria construita.

Deasemenea, au nevoie de autorizatie de la pompieri si acele cladiri care conform reglementarilor tehnice specifice domeniului de securitate privind incendiul, sunt definite ca fiind inalte sau foarte inalte, indiferent de aria construita sau de destinatia cladirii.

Si in cazul cladirilor in care sunt amplasate incaperi, sau chiar si grupuri de incaperi, care conform reglementarilor tehnice specifice domeniului securitatii la incendiu, sunt definite ca a fi sali aglomerate, indiferent de aria construita sau de regimul lor de inaltime, ori indiferent de destinatie, au nevoie de autorizatie de la pompieri.

De autorizatie de la pompieri au nevoie si acele cladiri de locuit colective, atat cele noi cat si cele existente, care au mai mult de patru etaje si la care se vor construi mansarde.

Pentru a putea fi deschise si pentru a putea functiona, chiar si sediile autoritatilor publice locale si centrale care au aria desfasurata de cel putin 600 metri patrati, au nevoie de o autorizatie de la pompieri pentru a putea functiona.

Un alt caz al constructiilor care au nevoie de autorizatie de la pompieri, este acela al lacaselor de cult, dar si al spatiilor de cazare aferente, care pot fi date in folosul publicului, si care au o suprafata mai mare de 200 metri patrati. Aici excludem insa casele parohiale, cladirile in care trebuie sa locuiasca personalul monahal, clopotnitele.

Cladirile agrozootehnice sau cele industrial, care sunt inchise si care au suprafata de cel putin 600 metri patrati, au si ele nevoie de autorizatie de la pompieri, pentru desfasurarea activitatii in spatiul respective.

Cladirile in care sunt depozitate butelii transportabile pentru gaze comprimate, gaze lichefiate sau dizolvate sub tub de presiune, aici exceptand GPL-ul, care au capacitate medie sau mare, au nevoie si ele de o autorizatie de la pompieri.

Deasemenea, de autorizatie de la pompieri mai au nevoie si cladirile sau spatiile amenajate in cladiri care au destinatia de comert, alimentatie publica, birouri, ingrijire a sanatatii, cultura, invatamant etc.

Cladirile civile subterane, si spatiile publice amenajate la subsolul, la demisolul, in podul sau pe acoperisul oricarui tip de terasa al cladirilor civile, care au aria de cel putin 100 de metri patrati, au si ele nevoie de autorizatie de la pompieri.

Constructiile sau amenajarile sportive care au o capacitate de cel putin 200 de locuri pe scaune in interior, sau de cel putin 1000 de locuri pe scaune in aer liber, au si ele nevoie de autorizatie de la pompieri pentru a se putea desfasura activitati sportive.

0 Shares
You May Also Like