Ce ar trebui sa iei in calcul in momentul in care iti inlocuiesti bateria de la telefon

Ce ar trebui sa iei in calcul in momentul in care iti inlocuiesti bateria de la telefon

0 Shares
0
0
0

Ai de inlocuit o baterie Samsung si nu stii ce sa faci? Tine cont de sfaturile de mai jos si vei reusi sa ai telefonul ca nou, fara sa pierzi garantia si fara sa il strici. Pentru inceput iti recomandam sa nu te apuci de reparatii singur decat atunci cand telefonul nu mai este in garantie. Daca aceasta conditie este indeplinita, atunci nu te apuca de reparatii daca nu ai foarte multa experienta.

Cand bateria de la telefon nu functioneaza si se descarca  pana la pranz sau telefonul nu se incarca complet peste noapte atunci este timpul pentru sfaturile noastre despre baterie. Tinand cont de sfaturile de mai jos vei reusi sa ai o baterie mai buna si mai functionala pentru mai mult timp.

Iata cateva sfaturi care se vor potrivi cu precadere pe iPhone!

Pasul 1: Exista o problema cu bateria?

Deschide setarile, apoi atinge „General” si „Utilizare”. Deruleaza in jos in sectiunea „De la ultima incarcare completa”. Apasand pe „Utilizare” poti vedea cat timp a fost folosit dispozitivul. „Standby” este timpul total care a trecut de la ultima incarcare completa.

Noteaza toate informatiile si stinge telefonul. Asteapta cinci minute si porneste-l din nou. Verifica din nou cele doua valori. In mod ideal, doar timpul de asteptare a crescut, in timp ce timpul din spatele „utilizarii” a ramas practic neschimbat. Daca nu este asa inseamna ca problema cu bateria persista.

Daca, totusi, durata de viata utila a crescut cu mai mult de un minut, atunci ai o problema cu bateria. Ceva impiedica iPhone-ul  sa stea in sleep pentru a economisi energie. Continua sa citesti informatiile si repeta acest test dupa pasii de mai jos.

Pasul 2: restrictioneaza Facebook

Acest pas poate parea un pic special, dar aduce multe avantaje. Am urmarit aplicatia Facebook cu ajutorul instrumentului de dezvoltare Apple Xcode. El a observat ca aplicatia parea sa fie activa din nou si din nou, fara motiv. Din acest motiv este posibil ca telefonul sa nu poata intra in sleep, caz in care bateria se va descarca.

Pentru a reduce cantitatea de energie consumata de Facebook, am dezactivat intai aplicatia in Setari> General> Actualizare de fundal. Tot din Setari> Confidentialitate> Servicii de locatie, acestea din urma trebuie dezactivate. Impreuna, aceste setari impiedica Facebook sa  se activeze in fundal. Restrictiile sunt, prin urmare, acceptabile: aplicatia Facebook nu poate determina locatia fara ajutorul tau si are nevoie de cateva secunde pentru a putea deschide ultimele informatii.

Daca totusi nu functioneaza si bateria da semne de imbatranire sau efectiv refuza sa se mai incarce este momentul sa incerci sa o inlocuiesti. Din fericire, pentru iPhone tot ce trebuie sa faci este sa mergi intr-un service unde bateria va fi schimbata.

Pentru absolut toate tipurile si modelele de baterii este foarte important sa tii cont de originalitatea produsului. Nu cumpara un produs aftermarket pentru ca risti ca telefonul tau sa se strice iremediabil ceea ce cu siguranta nu iti doresti.

 

0 Shares
You May Also Like