Ce alegem pentru izolarea locuintei?

Ce alegem pentru izolarea locuintei?

0 Shares
0
0
0

Pentru a avea parte de un confort sporit, lucrarile de termoizolatii au o importanta cruciala pentru locuinta voastra. Include in acest cuvant nu doar casa in care locuiti ci si cladirea in care va desfasurati activitatea la birou.

In lipsa unei termoizolatii corect executate, cea mai mare parte din caldura se va pierde prin pereti, iar acest lucru atrage dupa sine cheltuieli foarte mari pentru energia folosita.

Acest lucru nu duce doar la facturi majorate, ci si la prezenta unei lipse acute de confort. Asadar, cand vine vorba de propriul confort, indicat este sa folositi materiale de cea mai buna calitate.

Printre cele mai bune solutii de termoizolare se numara spuma poliuretana care a inceput sa castige din ce in ce mai mult teren in fata metodelor traditionale de termoizolatii. Inainte ca acestea sa fie puse la vanzare pe piata, vor fi supuse unor teste acreditate care dovedesc faptul ca merita din plin recunoasterea, precum si avantajele utilizarii acestui sistem pentru termoizolatii.

Cel mai mare avantaj al utilizarii acestui material in termoizolatii consta in obtinerea unei termoizolatii perfecte, lipsita de imbinari si rosturi, fiind si foarte rezistenta la temperaturi extreme. Fata de polistiren prezinta o densitate mai mare si poate fi aplicata pe orice tip de suprafata, indiferent de materialul din care este facut.

In timp, are si o rezistenta crescuta precum si o aplicabilitate rapida cu ajutorul pulverizarii, dar si costuri scazute. La noi in tara, procesul de reabilitare termica a inceput in anul 2008. Sunt locatari ai blocurilor care nici acum nu au inteles utilitatea termoizolarii locuintei si multi sunt sceptici.

Insa rezultate apar la facturi: acestea sunt mai mici fata de locuintele unde nu a fost realizata termoizolarea.Producatorii de materiale termoizolante au inceput sa caute variante cu care sa iasa pe piata pentru a se diferentia de concurenta. Calitate la preturi rezonabile este deviza acestora.

Ce sisteme de termoizolatii gasim?

Chiar daca nu este un izolator atat de bun precum ii este si reclama, polistirenul inca se afla la mare cautare printre romani si nu numai. Este accesibil ca si pret, insa, din pacate retine umezeala si se aprinde foarte repede. Sunt insa si alternative: placi minerale termoizolatoare, spuma poliuretanica rigida, vata minerala, dar si noile tipuri de caramida care nu necesita termoizolare.

Cunoasterea celorlalte sisteme de termoizolatii reprezinta un avantaj pentru cei ce nu le cunosc. Este bine sa stiti ca vata minerala are o conductivitate termica cu 10-15% mai buna decat polistirenul.

Costul izolarii unei suprafete locuibile de 100 mp cu un sistem bazat pe izolatia cu vata minerala ajunge si la pretul de 2.000 de euro poate chiar usor mai mic in functie de cat negociati cu producatorul. Vata minerala este foarte rezistenta in timp.

0 Shares
You May Also Like