Cum aleg cele mai bune ciocane demolatoare ieftine?

Cum aleg cele mai bune ciocane demolatoare ieftine?

0 Shares
0
0
0

Ghidul cumparatorului

Ai nevoie de o astfel de scula electrica in cazul in care iti propui sa incepi pe cont propriu un proiect de remodelare a locuintei, sau in cazul in care lucrezi in domeniul constructiilor si iti este necesar un instrument de incredere, care sa te ajute sa iti desfasori activitatea in cele mai bune conditii. In oricare dintre cele doua variante, este necesar sa incepi sa cauti in magazinele online un picamer de inchiriat , la un pret bun, abia dupa ce ajungi sa cunosti in mare parte caracteristicile de care ai nevoie. Vei evita astfel sa cheltuiesti o suma mai mare de bani decat ar fi necesar.

Dintre cei mai importanti factori care definesc performantele unui astfel de produs, cativa sunt esentiali pentru a alege modelul ideal pentru ceea ce ti-ai propus sa lucrezi.

De exemplu, puterea nominala care se masoara in W si care imparte versiunile de picamere existente pe piata in trei variante, este un factor important pe care trebuie sa il ai in vedere atunci cand cauti un ciocan demolator. Optiunile hobby sau semi-profesionale (500 – 800W) sunt ideale atunci cand vrei sa folosesti echipamentul la domiciliu, in proiecte ocazionale, de scurta durata si care nu necesita suprafate foarte mari sau extrem de dure.

Variantele profesionale de ciocane demolatoare care vin cu o putere moderata (800 – 1000W) sunt mai mult decat perfecte pentru toti cei care lucreaza in domeniul constructiilor, dar nu sunt implicati in proiecte intense, pe suprafete mari sau deosebit de solicitante.

Modelele profesionale de ciocane demolatoare si care sunt de putere mare si cu utilizare verticala (2000W) sunt special create pentru a fi folosite in cazul celor mai dificile lucrari de demolare, care implica printre altele beton, asfalt, pavaje sau piatra, suprafete mari de sfaramat si perioade indelungate de lucru. In medie, acestea sunt cam cele mai scumpe ciocane demolatoare care se gasesc pe piata.

Forta de percutie (J) de care dispune unealta este un alt factor important care trebuie luat in calcul, in conditiile in care aceasta caracteristica iti va indica pentru ce tip de material poate fi folosit eficient picamerul. Modelele de 2 – 5J sunt potrivite pentru activitati precum indepartarea mortarului, faiantei si gresiei vechi. Cele de 5 – 10J sunt ideale pentru activitati care vizeaza sfarmarea cu usurinta a straturilor subtiri de beton.

In afara de valoarea parametrului, va fi necesar de asemenea sa tii cont si de tipul de percutie, care poate fi mecanic (de obicei acest tip este asociat cu mandrina clasica, care este folosita in mod special pentru materiale de tip BCA sau caramida), si respectiv pneumatic, (mai puternic si folosit de cele mai multe ori in configuratii cu mandrina SDS, cu fixare superioara calitativ, destinat suprafetelor de duritate mare, din beton sau piatra).

Rata percutiilor pe minut arata de cate ori loveste dalta peretele intr-un interval de 60 de secunde. In ceea ce priveste rata percutiilor pe minut este necesar sa precizam ca aceasta este invers proportionala cu puterea absorbita. Mai exact, aparatele heavy–duty, lovesc mai puternic (2000W) si mai rar (800 – 1000 percutii/min.), in timp ce ciocanele demolatoare semiprofesionale cu mai putina forta (800 – 1000W) si mai des (1300 – 3000 percutii/min.).

Alimentarea ciocanelor demolatoare se face cu energie electrica, prin cablu sau cu acumulatori. Diferenta dintre cele doua tipuri de ciocane demolatoare este reprezentata de mobilitatea ridicata a celor din urma, care permite accesul si lucrul si in zone in care sursa de curent nu este la indemana.

Aici este important de mentionat si faptul ca dezavantajul acestui tip de ciocan demolator consta in pretul semnificativ mai mare, dificultatea de a pune la dispozitie o putere constanta de lucru pe masura ce energia se consuma, greutatea mai mare si faptul ca de multe ori bateria nu este inclusa in pret.

Asadar, acestea sunt cele mai importante detalii care trebuiesc luate in evidenta atunci cand vine vorba despre alegerea unui ciocan demolator, indiferent ca acesta urmeaza sa fie folosit pe santier, sau in propria gospodarie, ocazional.

Daca unealta urmeaza sa fie folosita foarte rar, atunci cu siguranta este mai rentabila inchirierea unui picamer de la un magazin de specialitate, decat achizitionarea acestuia, care se poate dovedi a fi foarte costisitoare.

0 Shares
You May Also Like