Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont cand utilizati un electrostimulator?

Care sunt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont cand utilizati un electrostimulator?

0 Shares
0
0
0

De obicei, tonifierea musculaturii se poate face si in propria locuinta, nu doar in saloanele de masaj. Prin stimularea unor zone, corpul va incepe sa para mult mai atletic si totodata mai uniform.

In plus, exista avantaje uriase, mai ales pentru persoanele care sunt nevoite sa stea in pat sau sunt sedentare. Un dezavantaj major il constituie faptul ca slabirea prin electrostimulare musculara nu este la fel de eficienta precum efortul fizic.

De asemenea, un electrostimulator nu te va ajuta sa dezvolti masa musculara, acest aspect nefiind dovedit pana acum. Cu toate acestea sunt destule pareri despre electrostimulatoarele de top care sustin ideea ca eliminarea tesutului adipos se va realiza cu succes, daca vei completa sesiuni de electrostimulare cu efortul fizic si un regim alimentar sanatos.

Designul electrostimulatorului consta in dimensiuni, forma si totodata materialele din care este realizat aparatul, acestea variind in functie de producator si de optiunile oferite. Dispozitivul poate fi patratos sau lunguiet, autonom, potrivit pentru a putea fi tinut in mana, avand unul sau mai multi electrozi adezivi care sunt prinsi cu fire.

Multe dintre aceste dispozitive de electrostimulare sunt asemanatoare cu un telefon mobil normal sau putin mai mari, dimensiunea fiind data de functiile pe care le detin si de numarul de butoane.

Partea buna  este ca acestia pot fi folositi in orice loc si in orice pozitie. Exista si aparate de electrostimulare tip centura, care nu iti ofera insa o mobilitate foarte mare. Acestea au dispuse in mijloc un ecran de dimensiuni reduse, fiind confectionate, de regula, din plastic. Un aspect foarte important tine de marimea ecranului, acesta trebuie sa fie suficient de mare, astfel incat sa puteti citi datele clar si totodata sa va indice clar zona corpului asupra careia actioneaza. Dispozitivul poate fi alimentat la baterie sau conectat la priza.

Trebuie evitat cu orice pret contactul cu apa in timpul utilizarii. In privinta utilizarii, aceasta trebuie sa se desfasoare facil si totodata si in foarte mare siguranta. Inainte de a folosi dispozitivul trebuie sa aveti grija ca fiecare buton sa fie oprit, astfel puteti din greseala sa va curentati. Pentru a avea un plus de siguranta, cautati un produs prevazut cu un invelis sau o carcasa pentru butoane, incat acestea sa nu se declanseze accidental si sa primiti stimuli mult mai puternici decat este necesar.

Dupa ce aplicati plasturii dispozitivului pe zonele afectate, puteti spori intensitatea pe care o doriti. De regula, este recomandat sa incepeti cu o valoare scazuta, pe care apoi sa o cresteti treptat. Nu trebuie sa depasiti mai mult de 10 minute, pentru ca poate exista riscul de a provoca mai multa durere. Accesoriile dispozitivului pot sa includa electrozi suplimentari, geluri, baterii sau carcase pentru butoane.

Pe portiuni mai largi cum ar fi spatele, mai multi plasturi vor fi mai eficienti, iar daca unul se va arde, il veti putea schimba. Pentru a avea o portabilitate mare este obligatoriu ca dispozitivul sa aiba si baterii pe langa cablul de alimentare. Acestea ar fi pe scurt principalele caracteristici de care trebuie sa tineti cont cand utilizati un astfel de dispozitiv.

0 Shares
You May Also Like