Beneficiile mintale ale inotului pentru copii

Beneficiile mintale ale inotului pentru copii

0 Shares
0
0
0

Pentru cei care nu stiu, inotul este considerat a fi sportul perfect in conditiile in care poate fi invatat inca de la cele mai fragede varste, si poate fi practicat pana la cele mai inaintate varste.

De exemplu, parintii isi pot duce copiii in diferite locatie cursuri inot copii, pentru ca acestia sa invete de la profesionisti sa inoate. Odata invatat inotul, dupa cum am precizat mai sus, acesta poate fi practicat pana la cele mai inaintate varste.

Inotul vine cu o serie de beneficii mintale pentru cei mici, iar in cele ce urmeaza vom vedea despre ce este vorba.

Imbunatateste dezvoltarea mentala

Inotul stimuleaza simturile copiilor mici si se crede ca imbunatateste dezvoltarea creierului si emotionala. Pe masura ce copiii dezvolta functii de mobilitate, iar respiratia devine mai profunda, ei sunt incurajati sa produca sunet.

Acest lucru imbunatateste comunicarea si ajuta la dezvoltarea limbajului si a vorbirii. Inotul sustine si conexiunea mintii / corpului copilului, deoarece studiile au aratat ca, in timpul exercitiului, mintea copilului este stimulata, promovand dezvoltarea si dezvoltarea inteligentei.

Dezvolta increderea

Copiii pot fi adesea tematori de apa daca nu sunt sensibili la ea. Depasirea acestei temeri poate fi extrem de imputernicita, sporind increderea si stima de sine. Aceasta incredere se poate extinde si la situatiile sociale, care permit copilului sa interactioneze cu colegii, sa-si dezvolte abilitatile sociale si sa ofere un alt stimulent pentru stima de sine. Imbunatatirea stimei de sine instiluie o atitudine pozitiva fata de activitatea fizica, care apare mai tarziu in viata.

Imbunatateste abilitatile sociale

Inotul, deseori considerat a fi o activitate solo, este de fapt o mare activitate sociala. Acesta va prezinta pe dvs. si pe copilul dvs. altor persoane cu interese si moduri de viata similare. Copiii se bucura de interactiunea cu ceilalti copii, unde gasesc un teren comun, solidificand o angajare sociala valoroasa in afara scolii.

Sprijina un stil de viata fara stres

Inotul este un mare ameliorator de stres. Practicarea acestui sport de catre cei mici le elibereaza mintea, si promoveaza un stil de viata echilibrat.

Asadar, acestea sunt cateva dintre cele mai importante beneficii pe care inotul le ofera celor mici din punct de vedere mental, insa nu trebuie sa uitam nici faptul ca inotul vine si cu o serie importanta de beneficii fizice pentru cei mici.

Copiii care practica acest sport inca de la cele mai fragede varste, ajung in situatia de a se dezvolta armonios, iar corpul lor va avea o structura diferita fata de a copiilor care nu practica inotul.

In copil care este inscris la cursuri inot copii de catre parinti, inca de la cele mai fragede varste, si care inoata constant timp de cativa ani, cu siguranta cand ajunge la perioada adolescentei de exemplu, va avea un corp perfect.

De-asemenea, mentionam faptul ca inotul este un sport care arde foarte multe calorii, asa ca parintii care observa ca ai lor copilasi incep sa creasca din ce in ce mai mult in greutate, trebuie sa ia in calcul serios ideea de a-si inscrie copiii la cursuri inot. Copiii supraponderali sau chiar si cei obezi, datorita practicarii inotului, pot ajunge in situatia de a arde foarte multe calorii, iar dupa un timp pot obtine un corp mult mai aspectuos.

Asadar, dupa cum se poate observa, in momentul in care vine vorba despre inot, putem spune ca acesta este fara doar si poate sportul ideal pentru copii. Acest sport contribuie decisiv atat la dezvoltarea mentala, cat si la dezvoltarea fizica a celor mici, asa ca parintii ar fi indicat sa isi inscrie cat mai repede copiii la cursuri inot.

In plus, parintii care constientizeaza importanta inotului pentru cei mici, insa care nu stiu sa inoate, pot acum sa se inscrie la cursuri inot pentru adulti, si pot merge sa invete inotul alaturi de copilasii lor. Fireste, cei mici vor fi invatati sa inoate de catre un instructor inot pentru copii, in timp ce adultii vor invata sa inoate de la un instructor inot pentru adulti.

Cel mai important este ca astfel, vor invata si copiii dar si parintii in acelasi timp sa inoate, iar acest sport va veni cu un numar foarte mare de beneficii atat in viata copiilor cat si in viata parintilor.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…