Beneficiile cursurilor de siguranta in navigatie

Beneficiile cursurilor de siguranta in navigatie

0 Shares
0
0
0

Pe langa urmarea unor cursuri barca categoria D, este timpul sa te gandesti daca doresti sau nu sa urmezi si un curs de siguranta inainte de a naviga. In cazul in care esti nou in ceea ce priveste navigatia, ar trebui, fara indoiala, sa urmezi un curs de navigatie. In acest articol, vei afla de ce este atat de important sa ai un curs de siguranta.

Chiar daca esti un navigator cu experienta, care se simte destul de increzator in capacitatea lui de a naviga si de a face fata apelor agitate, este important sa urmezi un curs de siguranta in navigatie. S-ar putea sa sti cum iti functioneaza barca si sa cunosti toate caile navigabile, dar, dupa cum sti, exista intotdeauna puncte moarte in plimbarea cu barca si este posibil sa nu recunosti ca ai zone care se pot imbunatati. Unele dintre oportunitatile de a urma un curs de siguranta sunt urmatoarele:

Protectia mediului

Cand vine vorba de protejarea mediului din jurul apelor, nu este doar un lucru moral de facut, dar este adesea impus prin legi. Exista pasi mici pe care ii poti face pentru a te asigura ca previ poluarea si ca mediul inconjurator este ingrijit. Urmarea unui curs de siguranta in navigatie te va ajuta sa afii mai multe despre cum sa ai un impact pozitiv asupra mediului in care navighezi.

Operarea barcii

Desi s-ar putea sa te simti ca un profesionist cand vine vorba de operarea ambarcatiunii tale, exista intotdeauna loc de imbunatatire. Adesea, experienta ta poate fi afectata negativ sau pot aparea accidente. Este intotdeauna o idee excelenta sa urmezi un curs de siguranta pentru a cunoaste cele mai esentiale practici pentru operarea navei tale.

Proceduri de Urgenta

Situatiile de urgenta nu sunt niciodata planificate si, daca nu a trebuit niciodata sa te confrunti cu una, este posibil sa nu ai cel mai potrivit plan de actiune pentru a le gestiona. De la incendii la vreme periculoasa, atunci cand gestionezi o urgenta, fiecare secunda conteaza. Nu te risca sa iti ameninti viata ta sa a altora, numai pentru ca nu sti sa gestionezi o situatie de urgenta. Un curs de siguranta in navigatie te va invata procedurile potrivite in unele situatii potential fatale.

Navigarea barcii

Chiar daca navighezi in aceleasi ape de ani de zile, tot trebuie sa iti planifici in mod corespunzator excursia cu barca. Cursurile de siguranta pe barca te ajuta sa inveti tot ce trebuie sa stii despre viitoarele tale experiente.

Echipamente

Cand navighezi, ai multe instrumente de utilizat nu numai pentru a te mentine in siguranta, ci si pentru a te asigura ca nava functioneaza corect. A sti cum functioneaza pe deplin modul in care functioneaza toate echipamentele de la bord este crucial atunci cand te afli pe apa.

Daca esti nou in ceea ce priveste navigatia, aceste cursuri de siguranta sunt cu adevarat potrivite! De ce sa nu incepi calatoria in siguranta? Chiar si navigatorii experimentati vor putea urma un astfel de curs, pentru a deveni maestri. Merita sa stii tot ce este posibil pentru a te asigura ca navighezi in siguranta, mai ales atunci cand prietenii sau cei dragi sunt implicati. Aminteste-ti, siguranta este pe primul loc!

Cele mai bune motive pentru care sa inveti sa navighezi

Odata ce calci pe o barca cu vele, vei uita orice altceva. Tot ceea ce iti face viata chiar si usor complicata si stresata va ramane cu mult in urma ta (literar!). Veti fi introdus in viata simpla in care aveti nevoie doar de costumul de baie, soarele mangaindu-va pielea si marea stropindu-va in timp ce va intindeti si va lasati ghidat de curent care va va duce mai departe. Revenirea la natura este tot ceea ce vei avea nevoie pentru a uita toata goana din care ai fugit de la inceput.

Un lucru interesant cu navigatia este ca nu este niciodata plictisitor sau la fel. Dimpotriva, te vei culca seara probabil stiind ca maine vei merge intr-un loc complet nou, care iti va fi resedinta doar pentru noaptea urmatoare, deoarece rutina de explorare continua cu fiecare noua zi. Spre deosebire de vacantele tipice, vei descoperi atat de multe porturi noi si diferite, fiecare dintre ele reprezentand un nou teren de explorare. O saptamana se va simti ca o aventura mult mai lunga datorita tuturor lucrurilor invatate si vazute. Acesta este ceea ce face navigarea, fara nicio indoiala, o experienta atat de bogata si implinitoare.

Daca decideti sa va imbarcati singur pe o barca cu vele, nu va temeti, pentru ca va putem asigura ca, pana se va termina aventura voastra, va veti face mai multi prieteni noi decat va asteptati. Si, mai mult, probabil ca au venit in aceasta aventura cu acelasi scop ca si tine, sa se distreze minunat, sa experimenteze ceva nou si sa cunoasca oameni noi la fel de curiosi. Intalnirea de oameni noi nu se va opri odata ce iesi din barca. Dimpotriva, noi oameni interesanti va asteapta in fiecare port. Localnicii sunt foarte dornici sa va arate obiceiurile, traditia, mancarea locala etc. Depinde doar de dvs. daca doriti sa le descoperiti.

0 Shares
You May Also Like