Avantajele telefoanelor cu butoane in fata smartphone-urilor

Avantajele telefoanelor cu butoane in fata smartphone-urilor

0 Shares
0
0
0

Cu totii suntem constienti de faptul ca in clipa de fata, suntem dependenti de telefoanele mobile inteligente. Este cat se poate de firesc acest lucru, in conditiile in care un astfel de dispozitiv poate fi utilizat in foarte multe scopuri.

Cine se gandea in trecut ca un smartphone poate fi folosit pentru a socializa si pentru a vedea prietenii virtuali sau membrii familiei aflati peste mari si tari? Cine se gandea ca un telefon mobil poate fi folosit pe post de GPS, si ca ajuta oamenii sa ajunga la destinatie, indiferent de locul sau tara in care calatoresc?

Cine se gandea ca un smartphone va avea in viitorul apropiat camera foto si video la fel de performanta sau mai performanta decat un aparat foto profesional?

Cu siguranta, uitandu-ne in trecut si amintindu-ne de telefoanele mobile pe care le foloseam in vremurile de demult, ne gandim ca nu am fi crezut vreodata ca tehnologia va evolua atat de mult.

Dar, iata ca tehnologia a evoluat atat de mult, incat ne-a surprins. Ne-a oferit posibilitatea de a folosi telefoanele mobile in atat de multe scopuri, incat incet dar sigur am ajuns sa fim dependenti de ele.

Poate pare mult spus ca suntem dependenti de un telefon mobil, dar luand in considerare faptul ca nu mai plecam la servici fara telefon, nu mai plecam pana la magazinul de la coltul blocului fara telefon, folosim telefoanele la servici, acasa, in masina, etc.; nu putem decat sa recunoastem ca suntem dependenti de acestea.

Cu toate ca sunt deosebit de performante telefoanele mobile inteligente, si cu toate ca ne-au creat dependenta datorita specificatiilor tehnice de care dispun, trebuie sa recunoastem ca nu sunt insa dispozitivele perfecte.

Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt foarte sensibile. Pentru cei care am avut ocazia sa folosim telefoanele clasice cu butoane de pe la inceputul anilor 2000, telefoanele mobile de acum sunt foarte sensibile.

Cei care nu s-au nascut decat dupa anul 2000, nu stiu prea multe detalii despre telefoanele de demult, iar in continuare veti putea afla mai multe detalii despre acestea, veti afla de ce un asemenea telefon mobil era mai bun decat un smartphone din anumite puncte de vedere. Cu siguranta merita sa cititi in continuare.

Avantajele telefoanelor mobile clasice

Nu putem sa discutam despre telefoane mobile si sa nu aducem in discutie faptul ca acestea (cele clasice) erau capabile sa reziste incarcate cateva zile bune, unii utilizatori incarcandu-si telefoanele odata pe saptamana.

Cum ar fi oare ca si smartphone-urile sa ne ofere aceasta posibilitate? Este greu de crezut insa ca un smartphone cu un procesor puternic, cu un ecran atat de mare si care este utilizat in permanenta, poate rezista mai mult de 2 zile incarcat (si 2 zile inseamna foarte mult in zilele noastre).

De aceea, putem spune ca durata de viata a bateriei reprezinta unul dintre cele mai importante avantaje ale telefoanelor cu butoane, in fata unui smartphone.

Apoi, trebuie sa aducem in discutie faptul ca telefoanele mobile din zilele noastre, dupa prima cazatura ajung in service, in cazul in care nu se afla in husa, si/sau daca nu au folie de protectie pentru ecran.

Ganditi-va doar ca un telefon mobil de generatie veche putea functiona fara probleme chiar si in cazul in care era scapat de la etaj. Intr-adevar era nevoie de cateva minute pentru a-i gasi capacul de la baterie, bateria si cartela sim.

Un astfel de telefon insa era asamblat in maxim doua minute, era deschis si functiona ca si cand nimic nu s-ar fi intamplat. Foarte putine au fost cazurile cand asemenea telefoane ajungeau in service dupa o cazatura.

Deci, iata un alt avantaj major pe care il are un telefon mobil clasic, in fata unui smartphone.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…