Automatizarea portilor expresia confortului

Automatizarea portilor expresia confortului

0 Shares
0
0
0

Sistemele pentru automatizarea portilor asigura accesul cat mai usor in curte doar printr-o singura apasare de buton. Tot ceea ce trebuie sa faceti este sa porniti sistemul si poarta se va inchide si deschide singura fara sa fie nevoie de un sistem suplimentar.

Pentru a vedea cele mai bune oferte in materie de automatizari pentru porti va recomandam www.gunther-tore.ro .

Un sistem de automatizare pentru porti se comercializeaza sub forma de kit, ce include o unitate centrala pentru comanda, mai exact o componenta electronica ce trimite comenzi monitorului despre ce anume ar trebui sa faca la un moment dat.

Componenta electronica poate sa fie programata pentru a inchide si a deschide portile la anumite intervale de timp, in momentul in care se actioneaza un buton pe telecomanda sau cand sunt actionate alte sisteme de securitate si automatizare ale casei.

Urmeaza apoi motorul. Acesta variaza ca si marime si putere in functie de greutatea sau dimensiunea portilor. Kit-ul cuprinde lampa de semnalizare, o telecomanda pentru actionarea portilor si un sistem de siguranta. De asemenea in kit se gaseste si sistemul de fotonuclee cu senzori pentru prezenta. Datorita acestor senzori daca va aparea ceva in raza lor atunci cand poarta se deschide sau se inchide motorul se va opri automat.

Clasificarea automatizarilor are loc in functie de modul in care se deschid portile, dar si de tipul de control. Vorbim despre sisteme pentru porti batante si pentru porti liniare. Sistemele liniare se impart si ele in trei tipuri: sisteme cu sina jos, sisteme actionate cu ajutorul unor role numita si cremalina si usile autoportante care au doar un singur brat care sustine greutatea portii si care culiseaza in momentul in care primesc comanda de la o unitate centrala pentru a inchide respectiv deschide portile.

La usile batante exista variante pentru a fixa motoarele acestea fiind vizibile din interior sau au posibilitatea amplasarii pe sol. In situatia in care motoarele sunt puse pe sol acestea vor fi practic ingropate in pamant si protejate de carcase din inox prevazute cu sistem de scurgere, protectie impotriva umezelii si sistem de drenare a apei.
Din punct de vedere al controlului portile pot fi cu sistem semiautomat sau cu sistem automat.

In cazul in care sistemul este automat atunci cand sistemul este actionat prin intermediul unei telecomenzi procesul de inchidere sau deschidere nu se opreste decat dupa ce isi termina in totalitate ciclul. In cazul sistemului semiautomat inchiderea si deschiderea se poate intrerupe oricand de catre cel care utilizeaza sistemul.

La fel ca la toate sistemele de automatizare in cazul portilor este si posibilitatea de a personaliza sistemul cu diverse accesorii suplimentare comparativ cu varianta de baza. In general sistemele sunt personalizate in ceea ce priveste controlul si accesul, in sensul ca pot fi comandate portile fie din telecomanda, fie dintr-un apel telefonic, cu ajutorul unui cititor de amprente sau cu ajutorul buclei inductive (mai exact, un perimetru magnetic ce se formeaza in curte si la care in momentul cand automobilul ajunge in dreptul sau, poarta se va deschide).

Unitatea centrala se poate lega si la alte sisteme pentru automatizare sau pentru supraveghere a locuintei. De exemplu, atunci cand se incearca patrunderea prin efractie, daca portile sunt conectate la un sistem de supraveghere atunci se blocheaza.

0 Shares
You May Also Like