Usa-de-garaj-importanta-in-protectia-masinii

Ce trebuie sa stii atunci cand iti alegi o usa garaj?

0 Shares
0
0
0

Cel mai bun mod de a-ti pastra in siguranta masina este sa o tii intr-un spatiu inchis, precum este garajul, caci in acest mod aceasta nu este supusa nici unui pericol datorat factorilor externi. Insa, chiar si atunci, modul in care este construit garajul sau felul in care este aleasa usa garaj  are o deosebita importanta pentru siguranta masinii.

Usa de garaj- importanta in protectia masinii

Usa de garaj este cea de care depinde protectia masinii, caci daca aceasta este de foarte buna calitate, atunci masina va fi protejata de raufacatori sau de cei care si-ar dori sa patrunda in interiorul garajului. De multe ori, garajul este o parte componenta a casei sau o prelungire a acesteia, de aceea atunci cand doresti sa iti protejezi toate bunurile, trebuie sa acorzi o grija deosebita si acestei parti componente a garajului.

Alegerea usii de garaj trebuie sa tina cont in primul rand de un buget stabilit, de un anumit design, care sa fie in concordanta cu aspectul general al casei si de functionalitatea sau protectia pe care aceasta poate sa o ofere.

Ce usa de garaj este mai potrivita in functie de modul de deschidere?

Usa-de-garaj-importanta-in-protectia-masinii

Cele mai recomandate modele sunt acelea care au modul de deschidere prin ridicare pe tavan, caci in acest fel nu este folosit din spatiul interior al garajului. Acest tip de usa garaj este foarte potrivit pentru acele garaje de mici dimensiuni, caci in acest fel tot spatiul interior al garajului este utilizat in mod optim. Acest model de usa garaj sectionala este ideala  pentru orice garaj, reusind sa etanseze perfect si sa fie foarte rezistenta in fata intemperiilor.

Un alt model de usa garaj care merita toata atentia este aceea care se deschide in laterala, iar acest model este ideal pentru acele garaje nu foarte inalte.

Protectia bunurilor si a masinii, care se afla in interiorul garajului, are foarte mult de-a face cu tipul de usa garaj ales si cu materialul din care aceasta este confectionata.  Astfel, majoritatea modelelor de usa garaj au capacitatea de a oferi izolatie fonica si termica, inca cel mai recomandat model este acea usa garaj din lemn, care este unul dintre cele mai naturale si durabile materiale din care poate fi confectionata o usa.

Modele de usa garaj automate sunt deschise si inchise cu ajutorul unei telecomenzi, insa acestea pot fi actionate si manual in cazul in care exista o problema cu energia electrica.

Usa-de-garaj-importanta-in-protectia-masinii

Ce trebuie sa tii cont cand alegi design-ul usii de garaj?

In functie de design-ul ales pentru garaj, pe langa usa garaj mai poate fi montata o usa pe unde poate fi permis accesul oamenilor, iar aceasta alegere depinde de fiecare proprietar in parte. Aceasta usa suplimentara poate fi necesara in cazul in care dimensiunile garajului sunt foarte mari si acesta este folosit nu doar ca spatiu pentru masina, ci si ca spatiu pentru depozitare sau ca atelier pentru diverse hobby-uri.

In cazul in care se doreste ca garajul sa aiba parte de o iluminare naturala sau se doreste a se avea vizibilitate din interior spre exterior ori invers, se poate opta pentru o usa garaj care sa aiba in structura anumite panouri vitrate care pot fi cu geam transparent sau mat.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…