APLICATII DE REALITATE AUGMENTATA PENTRU IOS SI ANDROID

APLICATII DE REALITATE AUGMENTATA PENTRU IOS SI ANDROID

0 Shares
0
0
0

Un numar mare de aplicatii de realitate augmentata sunt deja in magazinele de aplicatii iOS si Android. In plus fata de jocuri precum Pokémon Go, exista un numar din ce in ce mai mare de aplicatii care doresc sa va simplifice viata de zi cu zi prin realitatea augmentata. Unele dintre cele mai populare aplicatii sunt prezentate pe scurt aici.

IKEA Place

Aplicatia IKEA Place este rezultatul unei cooperari intre IKEA si Apple. Cu aceasta aplicatie puteti gasi cu usurinta un magazin in zona. IKEA Place face posibila masurarea camerei si mutarea pieselor selectate inainte si inapoi in camera pentru a gasi locul optim pentru produsele de la Ikea.

Blippar

Aplicatia Blippar pentru Android este practic un motor de cautare pentru obiecte. Blippar foloseste o camera pentru a identifica produse, cladiri sau persoane si va ofera informatii utile despre obiect. Prin „blipping” puteti redescoperi obiecte cu smartphone-ul.

World Brush

Cu aplicatia World Brush puteti face lumea un pic mai colorata. Puteti desena cu usurinta forme si desene tridimensionale asa cum vi se par corecte si le puteti vizualiza din diferite perspective. O alta caracteristica speciala a World Brush este ca si alti utilizatori pot admira operele  de arta in locurile corespunzatoare.

Stark Walk 2

Cei care doresc sa afle mai multe despre spatiu si stele se pot distra cu aplicatia Star Walk 2 AR. Aplicatia simuleaza cerul instelat local, astfel incat sa puteti explora cerul in orice moment al zilei. Star Walk 2 nu numai ca va arata constelatiile actuale, ci si imaginile disparute de mult din antichitate si pana astazi.

Wikitude

Cu Wikitude va puteti redescoperi imprejurimile. Utilizati aplicatia, de exemplu, pentru a localiza cel mai apropiat bancomat sau cel mai bun restaurant din zona. Aplicatia extrage informatiile din baze de date, cum ar fi Yelp sau Google Places.

Tehnologia de realitate augmentata este deja utilizata intr-o varietate de moduri si in toate industriile. Aplicatiile au de cele mai multe ori mici trucuri si caracteristici suplimentare. De la oportunitati de instruire pana la cumparaturi online personalizate sau pana la tururi de oras virtuale, totul este posibil astazi. Pe masura ce rata performantei, durata de viata a bateriei, spatiul de stocare si camerele se imbunatatesc, la fel se vor imbunatati aplicatiile AR.

In viitor, este de asteptat ca tehnologia si avantajele realitatii augmentate sa fie din ce in ce mai integrate in viata de zi cu zi.

In special in sectorul economic, exista inca mult potential care nu a fost inca epuizat. In cativa ani, tehnologia se va fi dezvoltata probabil, astfel incat realitatea augmentata sa poata fi activata prin intermediul lentilelor de contact.

Avand in vedere toate aceste aspecte, noile telefoane sunt acum pregatite sa ofere cele mai mari avantaje si beneficii in ceea ce priveste integrarea realitatii augumentate in schema, astfel incat fiecare persoana sa poata obtine cele mai mari beneficii de la telefonul mobil utilizat. Toti utilizatorii de telefoane mobile iPhone si Android se asteapta ca pe viitor sa poata face foarte multe lucruri cu ajutorul telefoanelor lor mobile.

 

0 Shares
You May Also Like