AEG, Gaz, Co2, Spring - ce tip de replica sa alegi?

AEG, Gaz, Co2, Spring – ce tip de replica sa alegi?

0 Shares
0
0
0

Alegerea unei arme airsoft nu este neaparat doar o chestiune de gust, ci este adesea o chestiune de buget, rol jucat in timpul jocului si o multitudine de alte criterii mici. In timp ce unii airsofteri vor favoriza in mod natural tehnologii foarte specifice atunci cand cumpara, altii vor avea, in mod natural, dificultati in a se hotari.

Replici AEG: mai multa accesibilitate pentru mai putine senzatii

Replicile AEG (Automatic Electric Gun), in principal pusti de asalt, propulseaza bile airsoft continute in magazia lor datorita motorului electric integrat. Evident, sunt alimentate de baterii care trebuie reincarcate. Dar fii sigur, este foarte rar sa te blochezi in mijlocul jocului!

Avantajele: autonomie buna, care depinde insa foarte mult de capacitatea bateriei si de puterea replicii. Modelele AEG necesita, de asemenea, foarte putina intretinere, in afara de curatarea butoiului. In cele din urma, mari avantaje pentru bugetele mici: replicile AEG sunt, in general, o investitie destul de profitabila pe termen lung.

Dezavantaje: bateriile replicilor AEG tind uneori sa devina putin capricioase atunci cand temperaturile sunt prea scazute, chiar daca fenomenul este mai putin sistematic decat in ​​cazul replicilor cu gaze. In plus, unii jucatori critica replicile AEG pentru o usoara lipsa de sentiment. Acest ultim punct este corectat de anumite marci disponibile, cum ar fi BOLT sau anumite modele de la BO Manufacture, care sunt echipate cu un sistem de soc de recul in stoc.

Replici de gaze si CO2: varietate, dar mare rigoare

Aici, gazul sau Co2 eliberat de presiunea declansatorului este cel care propulseaza mingea. Utilizata in principal in replicile de arme de mana, aceasta tehnologie isi gaseste totusi aplicatia in unele replici de asalt si pusti cu luneta. Retine ca replicile de gaz si CO2 difera in principal in ceea ce priveste puterea si fiabilitatea.

Avantajele: senzatiile oferite de modelele de gaz si CO2 si realismul modelelor GBB vor convinge mai mult de unul. Unele replici de CO2 sunt mai puternice decat modelele pe gaz, care pot deveni un dezavantaj in cazul componentelor cu putere limitata.

Dezavantaje: problema intretinerii, replicile necesita mai multa rigoare. In plus, acestea costa mai mult in consumabile, deoarece necesita achizitionarea regulata de sparclete de gaz sau de CO2, precum si lubrifiant. Acesta este in special cazul replicilor lungi, care sunt deosebit de solicitante in acest sens. Mai mult decat atat, aceste replici sunt sensibile la temperaturi scazute, in special replici pe gaz realizate din metal echipate cu o culata mobila.

Replici Airsoft spring: placere si autenticitate, dar oferta limitata

Propulsia cu arc, foarte usor de utilizat, se bazeaza pe principiul unui mecanism cu arc. Se gaseste in multe pusti cu luneta si cateva arme de mana cu putere redusa.

Avantajele: pe langa faptul ca furnizeaza o putere semnificativa (in general intre 1,8 si 2 jouli), replicile cu arcuri pentru snipe necesita putina intretinere si se mentin in pofida greutatii anilor.

Dezavantaje: pe langa obligatia de reincarcare dupa fiecare lovitura, trebuie remarcat faptul ca pistoalele care utilizeaza mecanisme cu arc au adesea o raza de actiune limitata.

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…