3 principii care vor transforma învățatul într-o activitate mult mai simplă pentru orice student

3 principii care vor transforma învățatul într-o activitate mult mai simplă pentru orice student

0 Shares
0
0
0

Pentru majoritatea studenților, procesul de învățare pentru cursurile zilnice poate fi un adevărat chin. Foarte multe persoane preferă să lase studiul chiar pe ultima sută de metrii, înainte de sesiune. Deși acest obicei poate da roade în cazul celor care se simt mult mai productivi în condiții de stres acut, există și variante mult mai simple.

         Există 3 principii care vor transforma învățatul într-o activitate mult mai simplă pentru orice student și care te vor ajuta și pe tine să realizezi o rutină cât mai eficientă. Pentru a afla toate detaliile acestor 3 principii, citește mai departe acest articol.

Iată ce poți face pentru a fi mai eficient în procesul de învățare prin adoptarea unei rutine adecvate:

  1. Organizează-ți un loc special pentru învățat

Spațiul în care înveți spune multe despre eficiența ta. Este necesar să îți ții biroul cât mai curat și mai liber. Alături de acesta îți poți organiza o mică bibliotecă cu dosare, cărți și bibliorafturi pentru a avea acces rapid la toate materialele. Pe CRTBirotica.ro găsești numeroase materiale care îți pot fi de folos în procesul de organizare al locului tău special de învățat și tot aici găsești bibliorafturi, de diferite modele, perfecte pentru tine. În felul acesta, îți vei obișnui mintea să intre mult mai repede în starea optimă pentru învățare.

 

  1. Stabilește o durată minimă de învățare

         Pentru a te asigura că transformi învățatul într-o rutină eficientă, este necesar să îți calculezi un timp minim de învățare pe zi. Pentru a face acest lucru, ai nevoie de 2-3 săptămâni în care să-ți studiezi cu atenție programul zilnic. Pe lângă facultate, poți avea și un job sau poți fii voluntar, iar toate aceste activități îți solicită mult timp. Pentru a te asigura că faci față solicitărilor, te poți trezi cu o oră mai devreme și să aloci acest timp minim învățării. Dacă te simți mai activ în a doua parte a zilei, îți poți stabili timpul minim de învățare pe timpul serii. Dacă durata ta de învățare într-o zi va fi de cel puțin o oră, vei fi foarte bine pregătit pentru examene în ultima parte a semestrului.

 

  1. Scrie de mână aspectele importante

         În era tehnologică toți studenții preferă să își ia notițe pe laptop sau pe tabletă. Cu toate acestea, este dovedit faptul că a scrie de mână te ajută să înveți mult mai rapid. Dacă faci parte dintr-o generație care folosea caiete, cel puțin 10 ani, probabil că acesta este motivul pentru care și tu reții mult mai ușor informațiile dacă le așterni pe hârtie. Dacă nu ai răbdare să iei chiar atât de multe notițe în acest fel, poți alterna scrierea de mână cu cea pe laptop și vei observa că productivitatea ta va crește considerabil.

 

         În concluzie, pentru a transforma învățatul într-o activitate mult mai ușoară, te poți folosi de aceste 3 principii în obținerea unei rutine adecvate programului tău. A realiza toate activitățile necesare învățării în fiecare zi, înseamnă a-ți face un obicei din acest proces. În felul acesta, învățatul va deveni aproape un automatism și nu vei mai simții aceeași presiune epuizantă în perioada examenelor.

 

Sursa foto: unsplash.com

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…