Cutremurele, grindina, ploile torențiale pot provoca daune semnificative casei tale, care atrag după sine în unele cazuri și multe cheltuieli de reparații. Dacă locuiești într-o zonă predispusă la astfel de fenomene meteo extreme (zonă de munte, zonă cu risc seismic mare, zonă de câmpie, cu risc mare de inundații etc.), ar fi bine să iei câteva măsuri suplimentare pentru a te asigura că niciun cutremur, inundație sau furtună nu îți va avaria casa.
Iată 3 modalități prin care te poți asigura că locuința ta este protejată împotriva factorilor de mediu externi:
Informează-te despre asigurarea facultativă pentru locuință
O asigurare facultativă pentru locuință îți aduce siguranță și confort. În funcție de tipul asigurării, aceasta poate acoperi nu doar costurile de reparații, ci și cele de înlocuire a bunurilor afectate. Îți poți proteja astfel locuința în cazul unor fenomene pe care nu le poți controla, cum ar fi cutremure, grindină, alunecări de teren, furtuni și multe altele. Așa că, nu mai ezita să faci acest prim pas către siguranță și alege asigurarea facultativă pentru casă de la Allianz-Țiriac Unit. Partea bună este că o poți personaliza în funcție de nevoile tale și ale locuinței tale.
Întărește structura clădirii, de la fundație, până la acoperiș
O altă modalitate prin care îți poți pune casa la adăpost în fața factorilor externi este să îi oferi mai multă rezistență. Poți în acest sens să consulți un specialist în construcții pentru a vedea ce îmbunătățiri poți aduce locuinței tale. Poate este nevoie de întărirea structurii de rezistență sau de instalarea unor sisteme de pompare a apei pentru reducerea riscului de inundații. Unele modificări implică și o investiție financiară pe măsură, dar trebuie să o vezi ca o investiție în siguranța locuinței tale. Mai bine previi, decât să repari sau să reconstruiești.
Nu uita de lucrările de întreținere periodice pentru locuință
Revizuirea periodică a elementelor de construcție și întreținerea lor contribuie la reducerea riscului daunelor cauzate de fenomenele meteo extreme. Verifică în mod regulat acoperișul, ferestrele, ușile și sistemele de drenaj. Repară orice fisură sau zonă deteriorată la nivelul acoperișului pentru a evita orice infiltrație de apă în timpul ploilor abundente. Curăță șanțurile și sistemele de curgere pentru a preveni acumularea murdăriei. Asigură-te că ferestrele și ușile sunt fixate bine și verifică dacă nu cumva garniturile necesită înlocuire.
În concluzie, cu toții ne dorim locuințe sigure, care nu se deteriorează la prima ploaie torențială sau vânt mai puternic. Responsabilitatea ta este să analizezi cât de sigură este casa ta în fața acestor fenomene meteo imprevizibile și să îi aduci îmbunătățirile necesare. Nu uita nici de lucrările periodice de întreținere și de asigurarea facultativă pentru locuință care îți aduc un plus de siguranță și confort.
Sursă foto: unsplash.com