Web Hosting: Cum să alegi găzduirea potrivită pentru proiectul tău online?

0 Shares
0
0
0

Ca să ajungi să ai un site care poate fi accesat online de către orice utilizator vei avea nevoie de servicii de web hosting. Găzduirea web permite publicarea unui site sau unei aplicaţii web pe Internet, ai un server unde sunt stocate toate fişierele site-ului, server care asigura şi securitatea acestora şi o accesare cât mai rapidă.

Cum să alegi un pachet de web hosting potrivit

Pe piaţă sunt foarte multe firme de web hosting care propun pachete de servicii şi găzduire web la preţuri competitive, aşa că îţi va fi greu să alegi o găzduire potrivită pentru proiectul tău online. Ca să îţi fie mult mai simplu să te decizi asupra unei găzduiri web data viitoare când demarezi un nou proiect online am pregătit un scurt ghid legat de alegerea corectă şi eficientă a unor astfel de servicii profesioniste. Ce ai de făcut?

Evaluează oferta de servicii de găzduire. Vezi ce tipuri de găzduire există pe piaţă, de exemplu shared hosting, VPS hosting, Cloud Hosting, Găzduire dedicată, WordPress hosting. Asta este cel mai important, ca să îţi dai seama care ar fi cele mai bune variante pentru afacerea ta – nu toate tipurile de găzduire se vor potrivi unor afaceri.

Cam toate firmele care oferă găzduire web şi servere dedicate vor avea oferte în jurul shared hosting, pentru că este o variantă foarte populară. Fireşte, există şi Cloud hosting poate la fel de popular, dar aici lucrurile sunt mai complicate.

Te vei gândi la ce ai nevoie pentru afacerea ta online, câtă stocare ai nevoie, ce fel de servere vrei să ai la dispoziţie. Dacă tot alegi shared hosting te vei uita şi la planurile şi pacheţel VPS hosting, de vreme ce pasul următor va fi spre acest tip de găzduire web.

Gazduire Web Bucuresti: Performanta si Fiabilitate la Cel Mai Inalt Nivel

Servicii complete, suport permanent şi evaluare caracteristici tehnice

  • Caută cea mai bună găzduire web cu servicii complete

După ce ai văzut ce opţiuni ai şi ai ajuns la o concluzie în privinţa nevoilor tale compară ofertele de la firmele care au astfel de servicii, vezi care sunt cele mai bune pachete şi promoţii oferite şi încearcă să te rezumi într-un final la două sau trei firme găzduire web.

Compară preţurile practicate de firma de web hosting, raportează tot la bugetul tău, vezi cât te costă reînnoirea planurilor sau pachetelor luate la început, pe cât timp se fac contractele, cât timp vor dura reducerile.

  • Fii atent şi la suportul oferit de firmele de web hosting

Este foarte important să primeşti ajutor de fiecare dată când ai nevoie, să ştii că vei putea să ai site-ul funcţional oricând, să se remedieze pe loc orice fel de erori şi de probleme. Întreabă de la început care sunt timpii de intervenţie, care sunt situaţiile în care ai de aşteptat şi când vei fi ajutat pe loc. Este esenţial să ştii câţi membri din echipa firmei se vor ocupa de suport tehnic şi mentenanţă.

Evaluează oferta de servicii şi caracteristici tehnice puse la dispoziţie de firma de găzduire web profesională. Aici te vei uita la stocare, prezenţă SSD-uri, să ai cât mai multă, la banda disponibilă, în funcţie de traficul tău estimat, la RAM şi la numărul de site-uri permise pe servere, la administrare, ce fel de interfaţă ai, cât de simplu de administrat este un site găzduit, la backup şi la frecvenţă.

Nu uita să te interesezi de domenii, de înregistrarea lor dacă ai nevoie – de preferat să ai mereu la dispoziţie o înregistrare domeniu simplificată şi foarte uşor de realizat şi să ai domenii gratuite dacă tot ai găzduire la firma respectivă. Prezenţa SSL, full root, access control, servicii de migrare, iată alte tipuri de caracteristici de care trebuie să ţii cont când alegi găzduirea potrivită pentru proiectul tău online.

  • Securitatea şi siguranţă online sunt mereu pe primul plan

Serviciile de găzduire web vor include şi protecţie DDoS, firewall, scanare antivirus, brute force defense, Domain Privacy.

Servicii speciale şi uptime, viteza încărcare site, CDN

Viteza, uptime-ul, cât mai apropiat de 100%, localizarea serverelor, prezenţa free CDN în planurile achiziţionate sunt importante în alegerea unei firme care se ocupă de găzduire web. Trebuie să ai site-uri disponibile mereu pentru accesare online, viteza de încărcare cât mai rapidă, plus, servere localizate în aşa fel încât accesul la site să fie cât mai simplu pentru toată lumea. Traficul lunar va conta mult, de preferat să ai totul nelimitat şi să nu cumperi pachete de servicii care au mult prea multe limite impuse.

Dacă ai nevoie de anumite tipuri de hosting special, WordPress, Linux, Windows, Reseller, trebuie să le găseşti la firma de găzduire web şi să aibă preţuri pe măsură calităţii şi serviciilor oferite.

Indiferent de alegerile făcute trebuie să te mai gândeşti şi la perioadele trial, de încercare a serviciilor, ca să îţi dai seama dacă pachetele şi planurile alese chiar ţi se potrivesc. Discută în detaliu cu firma de găzduire web, vezi ce spun şi alţi clienţi despre găzduire şi eficienţă, analizează site-uri deja găzduite pe servere şi vezi ce fel este experienţa din punctul de vedere al utilizatorului obişnuit.

De-abia după ce bifezi toate lucrurile de verificat şi ai şi discuţiile aplicate cu firmele de găzduire web vei putea lua o decizie. Nu face greşeala să îţi bazezi deciziile doar pe alegeri de moment şi pe preţuri cât mai mici pentru că nu vei primi calitate şi profesionalism cu siguranţă. Preferă să investeşti mai mult în servicii de găzduire web de calitate pentru a avea site-uri pe care te vei baza, servere care sunt mereu disponibile pentru orice client care le accesează şi informaţiile stocate pe ele în perfectă siguranţă şi intacte.

0 Shares
You May Also Like