Vrei să petreci timp de calitate alături de copilul tău? TOP 4 activități distractive

0 Shares
0
0
0

 

 

Timpul petrecut cu copiii este de neprețuit. De multe ori însă, e posibil să simți că se plictisesc rapid sau nu știi ce să mai faci cu ei. Este bine să încerci activități diverse, pentru a-ți da seama ce anume le stârnește interesul sau ce îi distrează. Vei vedea că multe activități te vor face și pe tine să te relaxezi sau să te simți din nou copil.

 

Iată 4 activități preferate de copii și părinți

 

  • Jocuri video

 

Chiar dacă nu pare o idee bună, copiii vor aprecia mereu dacă îi înțelegi. Cu siguranță de multe ori părinții văd jocurile video ca pe ceva dăunător pentru dezvoltarea copiilor lor. Dar, în doze mici, jocurile video pot fi distractive, dar și educative.

 

Încearcă să găsești niște jocuri video pe placul copilului tău. Joacă-te împreună cu el și vei vedea că reacția copilului va fi una neașteptată. Va simți că vrei să intri tu în lumea lui și că îl înțelegi mai bine. Această activitate este bună pentru apropierea părinților de copii, dar cu siguranță te vei distra și tu în acest proces.

 

  • Activități sportive

 

Mișcarea este importantă atât pentru copii, cât și pentru părinți. O simplă plimbare prin parc este probabil prea plictisitoare pentru un copilul tău. Poți să apelezi la jocuri precum badminton, tenis sau orice sporturi pot fi jucate în doi sau într-un grup mic.

 

Alte modalități de a face mișcare pot fi mersul cu bicicleta, trotineta sau skateboardul. De exemplu, poți să achiziționezi o pereche de role de pe altex.ro pentru copilul tău, pentru a-i oferi libertate de mișcare. Dacă te simți curajos, poți încerca și tu să te plimbi cu rolele, dar așteaptă-te să fii surclasat de copiii tăi.

 

  • Jocuri de strategie

 

Copiii sunt foarte receptivi la jocuri de strategie. Pe lângă faptul că este o activitate educativă, un joc de strategie poate dezvălui multe calități ale copilului tău. Vei observa că logica, perseverența și spiritul de competiție sunt prezente de la o vârstă fragedă.

 

Mai mult, activitățile care implică jocuri de logică și strategie pot ajuta copilul tău și în viitor. Ele sunt cunoscute pentru dezvoltarea abilităților matematice și de planificare. Ele te pot ajuta și pe tine să destinzi, dar și pe copil să se distreze, mai ales atunci când vede cum poate crea strategii.

 

  • Activități artistice

 

Activitățile artistice sunt benefice atât pentru copii, cât și pentru părinți. Pictura, lucrul manual, cântatul sau dansul sunt activități pe care majoritatea copiilor le fac cu plăcere. Ei își pot exprima dar și dezvolta creativitatea.

 

De exemplu, poți picta împreună cu copilul tău ceva ce își dorește. Îl poți îndruma dar și ajuta, dar nu uita că nu trebuie să iasă perfect, ci trebuie ca lucrarea să fie mai mult a copilului. Cu această ocazie, vei învăța mai multe despre copilul tău, ce îl pasionează sau ce își dorește.

 

Așadar, poți face o mulțime de activități împreună cu copilul tău, fără să te plictisești. Vei observa cum multe dintre aceste activități te vor relaxa și chiar distra. Copilul va simți acest lucru și își va dori să se implice mai mult în activitățile pe care le faci împreună cu el.

 

Sursa foto: unsplash.com

 

0 Shares
You May Also Like
Istoria papalitatii

Istoria papalitatii

Preeminenta (primatul) episcopului Romei asupra intregii Biserici Catolice, o institutie cunoscuta sub numele de “papalitate”, a avut nevoie…