Vrei sa iti protejezi imobilul si in 2023? Descopera 3 lucruri de facut pentru a locui fara griji

0 Shares
0
0
0

Fie ca ti-ai cumparat o locuinta noua, fie ca esti deja proprietar sau chirias probabil te-ai intrebat deja pentru ce fel de asigurare sa optezi in anul care vine. In prezent, asigurare de locuinta obligatorie acopera o parte din riscurile la care poate fi supusa casa ta, insa aceasta nu iti ofera suficienta protectie. Probabil locuinta ta este cea mai valoroasa proprietate pe care o ai, de aceea, este important sa iti protejezi investitia de cat mai multe pericole. Asigurarea facultativa a locuintei poate fi raspunsul la problemele tale. Daca vrei sa vezi care sunt avantajele acesteia, citeste in continuare acest articol.

 

Iata 3 sfaturi pentru a locui fara stres in casa ta

Opteaza pentru o asigurare facultativa

Evenimentele neprevazute nu sunt luate in calcul, desi consecintele acestora pot produce pagube serioase proprietarului. Chiar daca ai folosit cele mai bune materiale pentru constructia locuintei tale sau ai achizitionat un imobil intr-o zona sigura si linistita, exista anumiti factori de risc pe care nu ii poti controla. Exista posibilitatea ca in timp ce esti plecat in concediu imobilul tau sa fie inundat sau apartamentul tau sa fie jefuit. Iti poti imagina multe alte scenarii care, cu toate ca nu sunt atat de frecvente, pot fi extrem de neplacute atunci cand se intampla. Cu asigurarea facultativa a locuintei de la Asirom casa ta poate fi protejata de toate riscurile.

 

Nu iti expune investitiile

Un televizor nou, un telefon scump, bijuterii sau orice lucru de valoare pe care il expui pe retelele sociale sau in fata unui public necunoscut te poate face tinta talharilor. De aceea, specialistii recomanda sa nu comunicam ultimele achizitii decat persoanelor in care avem incredere. Evita sa pastrezi banii cash in locuinta, decat daca este necesar sau opteaza pentru un seif, daca este cazul. Este indicat sa iti anunti rudele sau prietenii atunci cand pleci in concediu.

 

Ai grija de actele casei

Fie ca esti proaspat proprietar, fie ca esti posesorul unui imobil de mai multa vreme, este indicat sa pastrezi in ordine si in siguranta documentele care iti dovedesc dreptul la proprietate. Astfel, le vei putea accesa usor si rapid la nevoie si vei avea garantia ca acestea sunt in regula. Daca documentele nu sunt conforme se pot ivi probleme pe parcurs, mai ales daca ai achizitionat un teren.

 

A fi proprietarul unui imobil presupune o responsabilitate de care este important sa ai grija in fiecare an. Acum ca ai aflat cum iti poti proteja locuinta de pericole si in 2023, este timpul sa iti asiguri locuinta impotriva evenimentelor neplacute.

0 Shares
You May Also Like