Vrei o masina? O cumperi sau o iei in leasing?

0 Shares
0
0
0

Alegerea intre a cumpara sau a lua in leasing un autoturism depinde in mare parte de hotararea si prioritatile fiecaruia. Pentru foarte multi, o masina nu inseamna decat o posibilitate de deplasare mult mai accesibila, insa pentru altii, se formeaza o data cu trecerea timpului o anumita legatura. De aceea, este bine sa detii suficiente informatii si detalii despre ce inseamna un leasing, iar pe site-urile de specialitate ai la dispozitie tot ceea ce ai nevoie.

Care sunt avantajele si dezavantajele leasing-ului?

Principalul dezavantaj al leasing-ului este ca, desi se investeste lunar, la fel cum se intampla in cazul unui apartament lunar pentru care platesti chirie, nu ai nici un drept de proprietate atunci cand expira contractul de leasing. Acest lucru inseamna ca nu veti putea vinde automobilul pe care l-ati folosit o perioada mare de timp, pentru a investi acea suma intr-o noua masina.

Ce toate acestea, exista anumite beneficii pe care leasing-ul le aduce, si anume:

  • Plati lunare mai mici: rata lunara calculata in urma unui contract de leasing este mult mai mica decat daca ai apela la un credit bancar. Astfel, poti beneficia de masini mult mai bune, pe care nu ai avea cum sa ti le permiti altfel.
  • O masina noua la fiecare cativa ani: foarte multi oameni adora pur si simplu sa porneasca la drum cu o masina noua, iar leasing-ul poate face din asta o realitate. La incheierea unui contract de leasing, se poate restitui masina veche, pentru a incheia contract pentru una noua. Astfel, masinile noi vin la pachet cu o garantie pe o anumita perioada de timp, de aceea nici nu vei duce grija unor reparatii majore care sa nu fie acoperite de asigurare.
  • Nici o grija pentru vanzarea masinii: daca nu esti genul caruia sa ii placa sa se ocupe cu vanzarea diverselor lucruri, atunci trebuie sa stii ca in cazul in care ai semnat un contract de leasing, la sfarsitul perioadei contractuale tot ceea ce trebuie sa faci este sa predai masina, caci compania de leasing se va ocupa de tot.
  • Maximizarea deducerilor fiscale: in cazul in care esti o persoana juridica si ai achizitionat in leasing masini pentru firma ta, trebuie sa stii ca vei fi scutit de plata anumitor taxe si impozite.

La ce trebuie sa fii atent cand inchei un contract de leasing?

Atunci cand te gandesti la un contract de leasing, trebuie sa fii foarte atent la impactul financiar pe care il va avea asupra propriilor finante, pe perioade mari de timp. De asemenea, in cazul incheierii unui contract de leasing, pentru inceput trebuie achitat un avans, care are valoarea mai multor rate lunare.

 

Un alt aspect de care trebuie sa tii cont este faptul ca un contract de leasing ofera mai putina flexibilitate decat cumpararea masinii cu propriile finante. Mai exact, exista o limitare a numarul de kilometri pe care ai voie sa ii parcurgi cu o masina in leasing, iar depasirea acestuia inseamna taxe suplimentare.

Ca urmare, leasing-ul este alegerea potrivita pentru toti cei care isi doresc o masina noua la fiecare cativa ani, de asemenea, leasing-ul ofera si posibilitatea de a cumpara masina la incheierea contractului de leasing, insa acest lucru trebuie specificat de la inceput in contractul incheiat.

Sursa imagini: leasing-auto.com.ro

 

0 Shares
You May Also Like